Všechny důvody světa, proč běhám

Všechny důvody světa, proč běhám https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337436/bmid_vsechny-duvody-sveta-proc-beham-fb8-337436.jpg 4 99 28

Tohle je kniha o běhání. Ale hlavně o koblihách a Nutelle. Je to kniha o obžerství, marnivosti, extázi. Je to kniha o všech těch krásných i strašlivých důvodech, které nás každé ráno vyhání z postele do pekla deště a krupobití, ale i do nebe sluncem ozářených, rosou vlahých stezek. Matthew Inman, známý pod přezdívkou The Oatmeal, přináší humorný, nádherný a trefný soubor komiksových příběhů o tom, proč se rozhodl běhat cestou necestou, dokud mu nezačaly odpadávat nehty na prstech u nohou. Přes 140 stran bolestně vtipného materiálu! „Konečně je tu hrdlo, jež pěje hlasem chóru břuchů nebeských!“ -Christopher McDougall, autor knihy Born to Run/Zrozeni k běhu „Všichni běžci si dříve nebo později začnou klást otázku, proč to vlastně dělají. Vysvětlení, které tu předkládá Matthew Inman je jedno z nejvýstižnějších, na které jsem kdy narazil. A také nejzábavnější. Zřejmě to bude tím, že je asi tak trochu duševně chorý.“ -Mark Remy, šéfredaktor magazínu Runner's World, autor knihy The Runner's Rule Book... celý text

Humor Komiksy Sport
Vydáno: , BizBooks
Originální název:

Terrible and wonderful reasons why I run long distances , 2014


více info...

Přidat komentář

Coucouha
24.12.2023 4 z 5

Perfektní. Moc ráda běhám, ale mám období, kdy běhám fakt hodně a pak mám útlum. Tohle mě dost motivovalo a jelikož chci zase od 1.1. začít běhat, tak to bylo ideální. Tohle se fakt povedlo. Je vidět, že autor ví, o čem mluví.

Knihotyna
21.06.2023 2 z 5

V knihovně na mě vykoukl komiks o běhání. Říkala jsem si - No, proč ne?
Za začátku se mi komiks líbil, ale pak mi styl autora přestal sedět (uvědomila jsem si, že letos už jsem jeden komiks od autora četla - jeho humor a styl mi nesedl už tenkrát).

Co se mi líbilo:
- mnohdy trefný pohled na člověka 21. století - jeho záliby, výmluvy, omluvy - zkrátka fakta "proč něco nejde"
- nakouknutí do tématu "běhání" - především to, jak autor běhání vnímá a jak to dokáže čtenáři předat - není nutné běhat na sílu, vstávat brzy ráno či být nejlepší
- komiksová část zabývající se lidmi ve fitku a tím, co si myslí byla opravdu trefná - a dědeček měl stejně pravdu! :)

Co se mi nelíbilo:
- vulgarity
- přirovnávání k intimním partiím (a to docela často)
- tento humor a já si asi nerozumíme :)


Knišíl
03.12.2022 3 z 5

Komiks pobavil, přesto se jedná skutečně spíše o takovou jednohubku, která potěší, někde se pousmějete, ale ke komiksovému grálu to má hodně daleko. Přesto určitě doporučuji všem běžcům a běžkyním. Myslím, že rady, které autor do komiksu vložil, nejsou k zahození, a i přesto, že některé jsou triviální, ne všechno triviální si vždy plně dokážeme uvědomit, dokud nám to neřekne někdo jiný.

EvikU.
07.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Obrázky nic moc, škoda, že to neilustroval někdo talentovanější nebo jestli to byl záměr?

Ale jinak obsah byl řekla bych z velké části pravdivý. Pravda v tom, že v přírodě mě to bavilo, doma na rotopedu ne. Taky to dřív člověk ukončí, kdežto když je v terénu, tak domů se dostat musí. Navíc opravdu nejtěžší jsou první kilometry, pak se najednou zahřejí svaly a jde to nějak líp.

Ještě jedna věc mě na knize dostala, to jak na sebe koukají lidé v posilovně a vlastně žádný není úplně spokojený a šťastný, každý touží po něčem, co má ten druhý a ve výsledku je to jedno. Takže milý přátelé jděme ven i třeba jen na procházku, vyčistíme si hlavu od všech myšlenek a nikdy to nedělejme pro druhé, ale pro sebe, protože nám je pak fajn. Doporučuji k přečtení.

Adrim
02.05.2021 2 z 5

Knihu jsem přečetl, ale nijak nadšený jsem z ní osobně nebyl. Nenadchl mě styl kreseb a s některými věcmi bych s autorem nesouhlasil.

LordSnape
30.11.2019 4 z 5

Tahle kniha mi pomáhá překonat můj odpor a bolest z běhání. Navíc se mi líbila upřímnost, kdy sám autor prostě přizná, že žere jako mlejn, který se nehodlá zastavit, a tak chodí běhat, aby nebyl jako vepř. Je to vtipný, je to zábavný i poučný a je to ze života. Snad to také jednou překonám a dostanu se při běhu do zenu.

Tomas@S
02.09.2019 4 z 5

Takova legracka od nadsence do behani, ktery zacal resit sve osobni problemy polehoucku kratsimi bezeckymi vzdalenostmi a postupne se propracoval az k ultramaratonu. Podava sve zkusenosti a doporuceni vice ci mene vtipnym zpusobem formou komiksu. I bez jeho zkusenosti je mi jeho pristup velmi sympaticky a duveryhodny a to vic nez nejake odborne prirucky a jinde obvykla glorifikace behani.

Hadati
09.07.2019 3 z 5

Tento komiks mi přišel lepší, než od stejného autora na téma koček. Je určitě schopný pobavit skutečné běžce, ale i ty, co se o běhání alespoň někdy pokoušeli, protože autor dokázal vypíchnout přesně ty důvody, proč běhání odkládáte, proč začnete běhat a zase skončíte, co vás k tomu nutí apod. Jsou tu i některé postřehy a rady podané zábavnou formou. Občas je ale humor zbytečně vulgární, jen pro efekt, aby se tomu zasmály hlavně adolescenti. Bylo to tak dobré, že jsem skoro dal 4 *, ale přece jen jsem nemohl tuhle jednohubku postavit na roveň jiným kvalitním komiksům či knihám.

malpet
20.05.2019 4 z 5

Tohle je opravdu přímo ze života :-) taky jsem začal běhat, i když zatím jen krátké 5 km tratě, ale ty příběhy s břuchem jsou přesné :-)

kure91
17.01.2019 5 z 5

Konečně nějaká normální knížka o běhání. Žádné vznešené idei, žádné "fitnes kraviny", ale běhám proto, abych mohl žrát. Autor mi mluví z duše :) Navíc, když se mi někdy nechce vyběhnout, tak tahle knížka je ohromně motivační.

jana1668
01.01.2019 5 z 5

nasmála jsem se, někdy drsnější humor, ale pro ty, kdo běhají dost pravdivý :) doporučuji

Alysa
26.04.2018 5 z 5

Ideální komiks pro člověka, který miluje knihy a běhání.

Já jsem se pobavila! :)

katallinka
30.01.2018 4 z 5

Vtipně podaná kniha o běhání a jídle....čekala jsem trošku víc, ale velmi jsem se při čtení pobavila takže celkově spokojenost

milan.krimsky
29.01.2018 4 z 5

Vtipně pojatá kniha o běhání, ač v některých pasážích komiksu leč pravdivé.

Gee.Rocks
16.01.2018 5 z 5

Břuch a Nutella. :D

syky245
19.12.2017 4 z 5

pobaví, některé poznámky jsou opravdu výstižné a pravdivé

Calie
03.12.2017 3 z 5

Dříve jsem běhala proto, abych zhubla. Dávala jsem si vysoké a nedosažitelné cíle a pak si vždy našla něco, proč nejít běhat. Teď běhám proto, abych vypadla z baráku... abych se odreagovala. V tu chvíli totiž neexistuje nic jiného. A přesně o tom tato kniha je.
Pro mě docela velké zklamání, čekala jsem od toho více obzvlášť po přečtení recenzí.

alisie
19.11.2017 2 z 5

Čekala jsem od toho víc, ale věta "Na 5. hodině ranní není nic dobrého. I v bibli se naprosto jasně píše, že v 5 ráno vstává akorát Satanovi péro." mě usmála, obzvlášť, když jsem schopna v létě vstát v pět a jít si zaběhat.

lenkaabooks
28.10.2017 4 z 5

Super. Komiks o tom, proč běhat. Je to zábavné, ale i k zamyšlení. Autor nepopírá, že běhat bolí, ale zároveň vtipně osvětlí, jak si bolest vychutnat a dostat ji pod kontrolu, jak utéct svým démonům, nebo je dát na vodítko :-)

St.Evelin
18.07.2017 4 z 5

Mě se kniha líbila moc! Konečně trocha humoru a nadsázky! Jsem ráda,že jsem narazila na někoho,kdo se dokáže brát s humorem a necítí se jako nadčlověk,protože běhá. A vlastně si i dělá legraci z toho,jak někteří chtějí být IN a COOL. A kdo ví,třeba i já s běháním začnu

Štítky knihy

humor běhání, běh komiksy

Autorovy další knížky

The Oatmeal (p)
americká, 1982
2016  70%Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi
2017  81%Všechny důvody světa, proč běhám

Kniha Všechny důvody světa, proč běhám je v

Přečtených127x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených6x
Knihotéce28x
Chystám se číst45x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x