Všechno není zapomenuto

Všechno není zapomenuto https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349873/bmid_vsechno-neni-zapomenuto-q7G-349873.jpg 3 86 34

„Temný psychothriller, napínavý a neodhadnutelný do poslední věty.“ – Reese Witherspoon Fairview je malé městečko v Connecticutu, klidné a spořádané, jak má být. A pak v něm jedné noci dojde k brutálnímu znásilnění patnáctileté dívky. Oběť napadení, Jenny Kramerová, si však na nic nepamatuje: stačilo jí se souhlasem rodičů krátce poté podat jistou kontroverzní látku a hrůzná vzpomínka se ztratila. Ale pocity a bolest tak úplně nezmizely… Děsivá událost postupně rozleptá Jennyinu osobnost, a nejen její. Jennyin otec Tom je posedlý myšlenkou najít viníka, matka Charlotta se marně snaží obnovit bezúhonnou pověst rodiny. Kramerovi proto vyhledají pomoc místního psychiatra Alana Forrestera. Ten vidí jedinou možnost – navrátit Jenny paměť. Krutá minulost bude muset znovu zaútočit… na všechny.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

All is Not Forgotten , 2016


více info...

Přidat komentář

lištička123
29.01.2023 4 z 5

Že začátku jsem si chvilku zvykala na styl,jakým je kniha napsaná, ale pak to bylo super.

Littlemonday
05.10.2022 4 z 5

Všechno není zapomenuto - Wendy Walker

Anotace:

Fairview je malé městečko v Connecticutu, klidné a spořádané, jak má být. A pak v něm jedné noci dojde k brutálnímu znásilnění patnáctileté dívky. Oběť napadení, Jenny Kramerová, si však na nic nepamatuje: stačilo jí se souhlasem rodičů krátce poté podat jistou kontroverzní látku a hrůzná vzpomínka se ztratila. Ale pocity a bolest tak úplně nezmizely… Děsivá událost postupně rozleptá Jennyinu osobnost, a nejen její. Jennyin otec Tom je posedlý myšlenkou najít viníka, matka Charlotta se marně snaží obnovit bezúhonnou pověst rodiny. Kramerovi proto vyhledají pomoc místního psychiatra Alana Forrestera. Ten vidí jedinou možnost – navrátit Jenny paměť. Krutá minulost bude muset znovu zaútočit… na všechny.

Recenze:

Tak tenhle psychologický román/thriller na mně udělal vážně dojem!
Hned na začátku vás seznámí s nešťastným příběhem Jenny a začnou se rozkrývat skutečnosti, které by mohly vést k vysvětlení, co se Jenny stalo doopravdy a kdo byl při tom.
Kniha je vyprávěna z pohledu psychologa, děj na můj vkus vážně hodně odbíhá k jakýmsi profesním detailům, které mě popravdě moc nezajímaly.
Každopádně zjistíte, že pozornost si nezasluhuje pouze Jenny…
Kdyby byl příběh trochu míň rozvláčný a obsáhlý, kniha by se četla líp a dostala by ode mně plný počet hvězd. Za občasné prolouskávání se hluchými místy strhávám jednu hvězdu.
Ovšem vřele doporučuji přečíst! ️

4/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na mém IG: little.monday nebo na FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️


Komaeda
26.02.2022 odpad!

Nedočteno od s. 100, nuda.

Josefie
15.10.2021 5 z 5

Tenhle psychologický thriller je celý psán z pohledu psychiatra, který se snaží navrátit šestnáctileté Jenny vzpomínky na večer, kdy byla znásilněna.

Teď jsem knihu odložila z ruky, a WOW! Bylo to super. Ačkoliv vyprávění vypadá nudně, nudné vážně není. Hltala jsem každé slovo. Nemohla se od knihy odtrhnout, potřebovala jsem vědět víc a víc. A přesně jak vypravěč příběhu, neboli psychiatr Alan nám slíbil - konec jeho vyprávění bylo jako když se vozík horské dráhy rozjede ze svahu. A taky jsem se tak cítila! Rozbušilo se mi srdce, dostala jsem husinu, a věděla jsem že teď už mě nikdo nezastaví ve čtení, dokud nebudu mít dočteno.

Vážně nechápu proč skoro všude se kniha prodává za směšnou cenu, dvacet až třicet korun. A taky nechápu, proč tahle kniha neni více známá. Dávám 10 hvězd z pěti, hh.

Arkagas
29.09.2021 5 z 5

Tak tohle byla neskutečná jízda. Alan Forrester -  psychiatr oslovený rodinou Jenny, aby ji navrátil vzpomínky se do svého úkolu pouští s vervou, nejen proto, že už slaví úspěchy s dalším svým pacientem, na kterém byl proveden stejný zákrok - Seanem, bývalým vojákem z Iráku, který přišel nejen o ruku, ale i o kus duše. Jenny si postupně vybavuje pachy, místo, ale na nic více určitého si nevzpomíná. Do ordinace ale chodí celá rodina - otec Tom se vyrovnává s ponižováním od rodičů, zatímco matka Charlotta ho rok podvádí s jeho šéfem. Jenny byla hodinu znásilňovaná a během aktu ji do zad útočník klackem vyrýval díru. Stenou díru má na zádech po svém znásilnění v dětství i psychiatr Alan. Ale útočník není stejný... Když začne světlo dopadat na Alanova syna, rozbíhá se v knize morální dilema psychiatra - touha pomoci oběti, ale zároveň nedopustit, aby má rodina byla do něčeho zapletena. Tahle kniha rozbíhá dokonalý psychologický příběh plný traumat všech postav, jejich barvité historie, postupů léčení a fakt jsem si musela hledat, jestli autorka není psycholožka. Takhle skvěle psychologicky vystavěný příběh jsem dlouho nečetla. Smekám, smlsla jsem to jako jednohubku a tak moc mě mrzelo, že už je konec. 
Moje hodnocení: 10/10

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Kniha písaná z pozície rozprávača psychológa, čo nebolo vôbec rušivé, ale iné a v každom prípade zaujímavé.
Kniha sa dobre číta, má veľmi napínavý a obsahuje veľa skvelých myšlienok.
Určite odporúčam. ❤✌

iona
13.12.2020 5 z 5

Vyprávění a pátrání po pachateli znásilnění očima psychiatra. skvělé úvahy, zajímavé postřehy, dobře napsané, čtivé, logické a mně kniha nadchla. naprostá spokojenost

michaela.22
07.04.2020 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se do knihy začetla, zprvu se mi zdála poněkud chaotická. Ale rozhodně stála za přečtení. Poutavý příběh dokonale ukazuje povahové rysy všech hlavních hrdinů a vzniká dokonalá zápletka. Rozuzlení příběhu jsem rozhodně nečekala.

mikika
26.03.2020 3 z 5

nápad vyprávět celý příběh z pohledu psychiatra byl sice zajímavý, výsledkem toho nekonečného monologu ale je,že se z něj naprosto vytratil děj. Zdlouhavé odborné odbočky a nedostatek dialogů nakonec vedly k tomu, že mi bylo vlastně jedno, jak to dopadne...

Martiiiik
02.11.2019 4 z 5

Tak tohle bylo hodně zajímavé.. :-D Jako zajímavý nápad, ale moc mi nevyhovoval trochu chaotický děj se spoustou odboček, které autorka nedořeší a vrací se k původní lince.. je to trochu zmatené, hlavně v tom, že během knihy není úplně dobře patrné, co se v minulosti dělo před čím.. čímž je pro čtenáře téměř nemožné odhalit pravdu do té doby, než ji sama autorka na konci knihy řekne.. ráda si namáhám mozek, ale radši mám, když se k pravdě můžu dobrat sama a tady to fakt nešlo :-D ale celkově to nebylo špatné :-)

Dada077
20.09.2019 5 z 5

Stotožňujem sa s komentárom Anny 13.
Po prvých kapitolách mi bolo jasné, že to nebude ženská malinovka, ani temná severská krutosť, ani carterovský sadizmus, či filozofia klasikov. K tejto knihe som sa vracala ako k bonboniére. Mlsala som pomaly a vychutnávajúc si profesionálny text, pri ktorom čitateľ musí používať mozog iným spôsobom, nie iba vytipovávať motív a páchateľa. Občas som bola nútená hľadať, či autorka sama nie je psychologička.
Určite kniha nebola bez chyby (nekonečné opakovanie scenára znásilnenia mu nijako nepridalo na brutálnosti), ale pre mňa bola kniha to pravé orechové.

Leena
12.09.2019 2 z 5

Tak za mne tedy ne. Bylo to nudné, bez ladu a skladu, bez přímé řeči, to tu knihu dělalo ještě nudnější. Chaotická je hodně a tak brutální mi nepřipadala, jak zmiňuje Anna 13. A to čtenář- začátečník opravdu nejsem.
Nemohu se zbavit pocitu, že ten psychiatr postupoval neprofesionálně.
Musela jsem přeskakovat stránky, abych se dobrala k závěru, který na mne nijak nezapůsobil. Už se k této knize nikdy nevrátím. Obrovské zklamání. Thriller ani náhodou.

cleopatra11
04.09.2019 4 z 5

Nebylo to špatné. Zajímavý pohled ze strany psychiatra.

Léňa2510
13.07.2019 4 z 5

Za mne, super kniha . rada sa k nej znova vrátim

veronika3099
29.05.2019 4 z 5

Naprostá bomba, vyprávěno z pohledu psychiatra, který se snaží vyvolat vzpomínky, kteří prošli zákrokem na vymazání vzpomínek,ale úplně se nepovedl a vede je k tomu, aby se vyrovnali s tím, co se stalo i jejich rodiny.

Zlatinka.Emilly
12.05.2019 4 z 5

Při čtení první kapitoly jsem předpokládala, že se bude jednat o případ ve stylu čin versus vyšetřování. Jenže od druhé kapitoly se mi kniha zdála strašně zamotaná a nezáživná, dokud jsem se na ni nezačala dívat jinak. Psychologický směr mě nakonec zaujal a nebýt toho divného konce, tak bych řekla super kniha. Nejen že mě konec překvapil, ale vysvětlil i určité postřehy během čtení, kterým jsem v té chvíli vůbec neporozuměla. V životě si nikdo z nás neuvědomuje, jak každé střetnutí a kýmkoliv může vyvolat vlnu, kterou nic nezastaví, zvláště když člověk narazí na psychicky narušenou osobu.

SilvieSisinka
24.03.2019 3 z 5

Mě se námět knihy líbil. Jen byla psaná zvláštním stylem spisovatelky. Pro mě tedy velký guláš. Konec knihy mě tedy moc nedal. Rozuzlení jsem čekala velké, silné a nakonec to bylo to nejhorší v knize.

Anna 13
14.03.2019 5 z 5

Nerozumím komentářům pode mnou....
Tato kniha je absolutně výjimečná mezi novodobými thrillery a svou dávkou napětí vás vtáhne do děje od samého začátku...
Nevěřte komentujícím pode mnou a knihu si určitě přečtěte. Stojí doopravdy za to.

Chaotická není. Ani trochu. Pokud nejste čtenář začátečník. A kdybyste jím byl, tak asi nesáhnete po tomto žánru. To, že si někdo stěžuje na zvrácenost, to je pro mě nepochopitelné. Nerozumím tomu, proč po knize sáhnete, když už anotace je dost brutální a od thrilleru se nějaká ta šílenost přece očekává...


Já si naopak myslím, že kniha má v sobě mnohem více než jen tu báječnou "thrillerovost". Je totiž veskrze inteligentní. Celý příběh popisuje psychiatr. A odkrývá neuvěřitelně zajímavé skutečnosti: jak pracuje naše mysl, popisuje a trochu i ospravedlňuje chování postav, vysvětluje proč se chovají, jak se chovají...
V tomhle je možná kniha náročná a musíte na ni upírat všechnu svou pozrnost, abyste se pak nepatlali v konci. Umím si totiž představit, že když stránky jen tak prolétnete očima, konec vám nebude připadat zajímavý...

Kniha mi dala všechno, co jsem od ní očekávala a ještě mnohem více. Autorka je pro mě geniální. Rozpletla zajímavou honbu za odporným netvorem, zanalyzovala jednání všech postav. Do příběhu prosákla lidskost - především naše zranitelnost a chybovačnost.
Je to zamotané, náročné a prostě.... SKVĚLÉ!

Tohle je víc než thriller. Tohle je odjištěný granát.

A fakt mě zasáhla poznámka autorky: kniha upozorňuje na závažný problém na poli psychologie, který se do společnosti teprve dostane.

Zkrátka: PŘEČTĚTE SI TO!!!!!

Knihomolka97
12.03.2019 2 z 5

Tak tohle vážně ne. Velké NE!
Kniha se opravdu dost špatně čte, divný styl psaní, chaos. Postavy to snad ani nemá cenu komentovat...normální magoři, všichni. :-D
Od poloviny jsem přeskakovala stránky, protože to se fakt nedalo. Kde byl nějaký děj? Vyšetřování? Přišlo mi, že samotné (opravdu hrůzné) znásilnění šlo úplně někam do pozadí.
Ale zajímalo mě, kdo to nakonec udělal... a... no divný, jako celá tato kniha. Prostě NE, ztráta času!!!

SimonaP
27.01.2019 3 z 5

Knížka byla velice zajímavá, ale občasné popisování toho, co a jak se vlastně stalo, mi přišlo až zvrácené. Jinak kniha za přečtení určitě stojí.

Štítky knihy

nevěra sebevražda thrillery napětí znásilnění strach pomsta vina léčba, terapie úzkostné poruchy

Autorovy další knížky

Wendy Walker
americká, 1967
2017  69%Všechno není zapomenuto
2020  66%Stín včerejší noci

Kniha Všechno není zapomenuto je v

Právě čtených1x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce151x
Chystám se číst95x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x