Dcery hněvu

Dcery hněvu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474729/bmid_dcery-hnevu-voG-474729.jpg 4 49 14

Vražedná Mallorca série

1. díl >

Ještě před svým oficiálním nástupem na mallorské oddělení vražd je major Antonio Morales povolán k prvnímu případu: u paty hradeb v Palmě byla nalezena zavražděná jeptiška. Kdo by však měl důvod zabíjet zbožnou devadesátiletou stařenku? Všechny indicie ukazují na neznámou ženu, která byla viděna ve společnosti řádové sestry jako poslední a nyní není k nalezení. Když dojde ke druhé brutální vraždě, začnou se množit náznaky, že oba případy spolu souvisí. A Toni Morales při svém pátrání narazí na nepředstavitelné tajemství, které sahá do časů, na něž by mnozí nejraději zapomněli.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Mörderisches Mallorca – Toni Morales und die Töchter des Zorns: Ein Mallorca-Krimi , 2020


více info...

Sančez
Sančez
04.04.2023 4 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak děj plynul podle mého gusta a ten konec byl za mne perfektní.

lucie2371
lucie2371
28.01.2023 5 z 5

Kniha se moc pěkně četla. Děj rychle plynul a kniha byla celkově moc zajímavá. Těším se, až si přečtu další díl.


Kristulda
Kristulda
29.12.2022 4 z 5

Knihu mi včera dala k přečtení sestra, spisovatelku neznám, ale vzala jsem to do ruky a četla. Nečekejte žádný velký adrenalin, ale byla čtivá, napínavá, téma velmi zajímavé až z té představy mrazí.
Rodina vyšetřovatelé super, sám vyšetřovatel sympaťák. Ačkoli se snažím nerozečítat nové série, tady si ráda přečtu další díl.

knihovna1
knihovna1
17.12.2022 4 z 5

I když žádná překotná překvapení ani napětí, kniha má své kouzlo. Vytváří ho Mallorca a mentalita jejích obyvatel. Bavila mě taky rodina vyšetřovatele. Ucítíte tady léto a jih. Problém případu byl ovšem mrzutý a netušila jsem v jakém měřítku se toto děje v tak vyspělé zemi. Kniha je čtivá.

katka.oo
katka.oo
16.08.2022 4 z 5

Dobré čtení, líbilo se mi prostředí Mallorky, knížka mě bavila a časem si určitě přečtu i pokračování.

alzbeta4340
alzbeta4340
29.04.2022 4 z 5

Kvůli pomalejšímu začátku mi chvíli trvalo než jsem se začetla, pak se děj ale hezky rozjel. Druhý díl si nenechám ujít a doufám, že si něco víc počtu i o prostředí Mallorky.

Katrinreading
Katrinreading
20.02.2022 5 z 5

Detektivka, která měla spad a bavila mě.

astra3
astra3
02.01.2022 5 z 5

Překvapivě příjemné čtení a začátek nové série.

cornetka
cornetka
20.11.2021 4 z 5

Ze začátku mi přišel příběh trochu chaotický, ale jak se zápletka postupně odkrývala, zapadalo vše do sebe. Děj ubíhal celkem svižně.

mikika
mikika
19.11.2021 3 z 5

odpočinková detektivka plná postav byla celkem zajímavá, byla by ještě lepší, kdybych předtím nečetla Tanec tulipánů, který probírá stejné téma s dost podobným průběhem.

nela3812
nela3812
18.11.2021 5 z 5

Na této knize mě v první řadě zaujalo prostředí Mallorky, na kterou jsem před několika lety vyrazila na svou první dovolenou. Bylo skvělé vrátit se do uliček měst a vesniček Mallorky, ačkoliv bylo tentokrát vše zahaleno záhadnými vraždami. Autorka prostředí popisuje dokonale a mě se při čtení vrátilo mnoho krásných vzpomínek.

Určitě musím zmínit také nápad na příběh, který je bohužel založen na skutečných událostech. Popravdě jsem do přečtení této knihy neměla nejmenší ponětí o tom, že docházelo k únosům a přeprodávání dětí a bylo do toho zapleteno tolik vlivných lidí. Už jen samotné kořeny tohoto příběhu mě hodně zasáhly a jsem moc ráda, že jsem skrze autorku a její knihu mohla tuto problematiku poznat blíže. Rozhodně velké plus za to, jak to autorka celé pojala a dokázala mnoho informací předat velmi čtivým a zajímavým způsobem. Rozhodně se o tom chci dozvědět více a doufám, že i v dalších dílech bude autorka toto téma rozvíjet.

Samotná zápletka s vraždou propojená se zmíněnou problematikou byla právě díky ní naprosto geniální. Místy předvídatelná, ale i přesto skvěle propracovaná. Knihu nebylo možné ani na chvíli odložit a nepřemýšlet o tom, kdo za tím vším stojí a co se vlastně stalo. Rozuzlení je rozhodně neobvyklé a velmi příjemně mě překvapilo.

Postav tu nalezneme mnoho a všechny si díky popisu autorky dokážu živě představit. Ač kniha nemá mnoho stran a předává silný příběh, tak autorka neopomenula ani dostatečně detailní popis postav a jejich charakteru. I na těch několika stránkách jsem si oblíbila majora Toniho Moralese a jeho vyšetřovací metody, vztah s manželkou a dokonce i vztah s jeho tchýní.

Sečteno, podtrženo nemám knize co vytknout a opravdu se těším na další díla z pera autorky. Doufám, že se u nás dočkáme vydání, protože píše opravdu skvěle a zápletka byla originální, což je v této době velmi náročné. Hodnotím 5/5 a s čistým svědomím knihu doporučím milovníkům detektivek.

pavla67
pavla67
16.11.2021 5 z 5

Moc se mi to libilo a dobre se to cte.Doufam ze brzo budou dalsi dily

eva3992
eva3992
14.11.2021 4 z 5

Tento krimiromán nás zavede na slunnou Mallorku, ostrov, který vybízí k pohodě a odpočinku. Ten však nečeká na majora Toniho Moralese. Sám si myslel, že když nastoupí na tamější oddělení vražd, tak ho čeká pohodová služba, ale opak je pravdou. Hned od prvního dne musí řešit záhadnou vraždu devadesátileté jeptišky. Podezřelá žena zmizí beze stopy. Druhá vražda na sebe nenechá dlouho čekat a vypadá to, že spolu obě souvisí. Navíc na povrch vyplouvají tajemství, která ovlivní nejeden lidský osud.

Jelikož je to první díl ze série Vražedná Mallorca, připravte se na to, že nás čeká seznámení se spoustou postav, a tedy spousta nových jmen. Trošku mně dělala problém španělská jména, která mi nejsou tak blízká, tak se mi občas pletla. Ale jinak se kniha četla sama.

Tahle knížka se zdá jako obyčejná detektivka, ale není to pravda. Ukrývá v sobě velice zajímavé historické téma. Budu tajemná, víc Vám k němu neřeknu, abych neprozradila nějaký spoiler. Ale každopádně jsou to události, které ovlivnily životy spoustě lidí ve Španělsku. Když jsem o něm četla první knížku, tak jsem si říkala, že nutně potřebuji další s podobným tématem. Bylo to tedy příjemné překvapení a kniha si mě o to víc získala.

Příběh se odehrává během několika dnů, tak to mám ráda a kniha má díky tomu spád a skvěle se čte. Navíc je akční a stále se zde něco děje a nejsou zde žádná hluchá místa. Dalším plusovým bodem pro to, že se kniha dobře čte je, že major Toni je normální chlap, žádný namyšlený frajírek, ale velký sympaťák, tak se za ním rádi vracíme. A také mě hodně bavilo prostředí Mallorky, kde se celý příběh odehrával.

Při čtení jsem si říkala, že je to přeci jasné, jak to bylo a kdo byl vrahem, ale autorka překvapila a ke konci příběh ještě pěkně zamotala a moje teorie se rozpadla jak domeček z karet.

V knize zůstalo několik tajemství, díky nimž se můžeme těšit na další díly série a věřím, že si s nimi autorka pospíší.

Myslím, že hodnocení 4,5 hvězdičky na Goodreads mluví za vše a pokud máte rádi kriminálky se zajímavým tématem, tak tuto knihu si určitě nenechte ujít.

akinomV
akinomV
27.10.2021 4 z 5

Velmi pěkný první díl detektivky z Mallorcy. Musím uznat, že jsem se začetla a příběh mě bavil od začátku do konce. Jsem zvědavá, jak to bude dál pokračovat.

Autorovy další knížky

Elena Bellmar (p)
německá, 1970
2021  79%Dcery hněvu
2022  78%Odplata za chamtivost

Kniha Dcery hněvu je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce100x
Chystám se číst62x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x