Vražedná kniha

Vražedná kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98346/vrazedna-kniha-98346.jpg 4 38 13

Nero Wolfe série

< 19. díl >

Geniální Nero Wolfe vyřeší souvislost mezi dvěma vraždami, pustí se do vyšetřování a ve svém křesle usvědčí pachatele. Klasický příběh v němž Nero Wolfe přemýšlí, Archie Goodwin pátrá v terénu a telefonuje, Fritz vaří pekingskou kachnu. Poprvé v historii byla vpuštěna tlupa ženských do skleníků za Wolfovy nepřítomnosti. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Oddych
Originální název:

Murder by the Book , 1951


více info...

Přidat komentář

soukroma
19.02.2023 5 z 5

Sedmdesátka neubrala tomuhle příběhu na napínavosti, humoru či inteligenci, včetně zlovolnosti zločinců. Škodolibě působivé byly invaze žen (fuj), advokátů (fuj fuj) i potenciálních vrahů (trojité fuj) do Wolfeho domu, včetně skleníku!

soukroma
19.02.2023 5 z 5

Semdesátka neubrala tomuhle případu nic na jeho napínavosti, humoru či inteligenci, ale ani na zlovolnosti zločinců. Ani moderní technika nijak zvlášť nechybí. Do poslední stránky není nic zřejmé, ostatně i Archie tápe. Škodolibě působivé byly vynucené invaze žen, advokátů i potenciálních vrahů do Wolfeho domova, včetně skleníku!


pepa4081
24.11.2020 5 z 5

Kdyby ten „manekýn“ na obálce neměl v ruce knížky, nechápal bych, co tam pohledává. Mě se ta obálka prostě nikdy nelíbila. To je ovšem jediná výtka k této knize. Příběh patří k těm Stoutovým delším, ale nudit se rozhodně nebudete. Opět napětí a humor. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.

Ester71
28.12.2019 5 z 5

Knížka se dobře četla a bavila mě...
Zase jednou něco jiného, čeho bych si nevšimla, kdyby nebylo čtenářské výzvy...

Mirka2778
14.11.2019 5 z 5

Klasická detektivka starého typu.
Nero Wolf detektiv s intuicí a intelektem. Má své mouchy a vrtochy. Má chytré a pilné pomocníky. A když je to nutné, spolupracuje i s policií. Protože tady jde především o odhalení a usvědčení vraha.
Detektivka není můj oblíbený žánr, ale pro změnu, tahle nebyla vůbec špatná!

Disinka
04.08.2019 5 z 5

Velice pekna detektivka, trosku zasmodrchana a zvlastne se cetla, ale ja byla naprosto spokojena ;-)

david5746
09.06.2019 4 z 5

Klasická detektivka staré školy, kdy geniální detektiv řeší případy mozkem. V případě Nero Wolfa k tomu není potřeba ani opustit dům, protože jeho chytré pokyny s nasazením realizují jeho pomocníci a převážně hlavní vypravěč Archie Goodwin. Vrah byl jeden z mých kandidátů, ale to vůbec nevadilo, jednak nebyl kandidátem jediným a protože celé řešení a vyšetřování bylo celkem vtipné a pohodové.

Autora jsem neznal, takže zase děkuji výzvě, že jsem si rozšířil obzory o dalšího autora, minimálně vím, že se nemusím bát někdy sáhnout po nějaké jeho další knize.

Boby17
01.06.2019 3 z 5

Tak bohužel, tahle kniha mi nesedla. Vybral jsem si ji jako dvanáctý úkol Čtenářské výzvy 2019 a dost jsem se při ní nudil, ale vydržel jsem a dočetl až do konce. Děj byl takový nanicovatý, čtrnáct lidí z jedné advokátní kanceláře se mi pletlo kdo je kdo a Nero Wolfe mi připadal dost nesympatický. Z mého pohledu šedý průměr a tomu odpovídají tři hvězdy.

Lejdus
27.05.2019 4 z 5

Čtivá detektivka s nečekaným koncem. Rozhodně bych netipovala vraha a vtipné pasáže knížce dodávaly šmrnc. Určitě si od autora přečtu i jinou knihu, jeho styl psaní se mi zalíbil. Taktéž jsem na knihu narazila díky výzvě.

munka
13.03.2019 5 z 5

Moje prvé stretnutie s týmto autorom a to vďaka výzve. Vtipne napísaná detektívka trochu iného štýlu aké som doteraz čítala.

genie
19.01.2019 5 z 5

Netradiční, chytrá, svěží a nečekaně i vtipná detektivka.

nero 13
14.07.2018 5 z 5

Geniální detektiv Nero Wolfe je pro mně na stejné úrovni jako neméně geniální Sherlock Holmes. Vždy když čtu další případ Nero Wolfa, vychutnávám si jak ho vyřeší aniž by se pohnul z domu a téměř ani z křesla. A taky mám o něco radši jeho pomocníka Archie Goodwina, než společníka Sherlocka Holmese doktora Watsona.

woodward
18.08.2015 5 z 5

Pokud jde o postřeh a "pamatováka", je na tom Nero Wolfe ještě lépe než Archie Goodwin, což je co říct. A proto také si dokáže znovu vybavit jméno, které uviděl jen na pár desítek sekund, když mu inspektor Cramer před několika týdny ukázal jakýsi seznam. Tehdy šlo o vraždu, takže teď musí jít taky o vraždu, to dá rozum. A tak se začnou dít věci. Do skleníků na střeše se přihrne zástup ženských (!), Archie Goodwin v rychlém sledu přeletí americký kontinent tam a zpátky. Má to spád a jako obyčejně je to chytré.