Voľný pád / Constance / Les / Expedícia Endurance

Voľný pád / Constance / Les / Expedícia Endurance https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332877/bmid_najlepsie-svetove-citanie-volny-pad-q7e-332877.JPG 4 28 6

1. Lee Child-Voľný pád-Bývalý vojenský vyšetrovateľ Jack Reacher si zakladá na živote nezávislom od akýchkoľvek pút a výhod, ktorými štát a spoločnosť ovládajú bežných občanov. Vie preto, že keď si jeho bývalá kolegyňa z elitnej jednotky dala tú námahu, aby ho kódovanou správou vyhľadala a požiadala o pomoc, viedli ju k tomu závažné dôvody a on ju nemôže sklamať. 2. Rosie Thomasová-Constance-Hudobná skladateľka Constance Thornová celý život bojuje s pocitom neukotvenosti. Ako najdúch nemá nádej nájsť svoju biologickú matku a jej vzťah s adoptívnou rodinou je prinajmenšom nevyrovnaný. Vo chvíľi, keď nachádza aspoň trocha pokoja v raji príjemného ostrova Bali, zastihne ju nečakaná správa od sestry Jeanette. 3. Harlan Coben-Les-Strašná tragédia, ktorá pred dvadsiatimi rokmi stála život niekoľkých účastníkov letného tábora, sa ani zďaleka neskončila chytením a odsúdením páchateľa. Paul Copeland prišiel v tú noc o sestru, ale keďže jej telo sa nikdy nenašlo, Paul neprestáva dúfať, že možno predsa len žije. Ako sa s odstupom času ukazuje, nie je jediný, komu minulosť dodnes nedá spávať. 4. Caroline Alexanderová-Expedícia Endurance-V auguste 1914 vyráža slávny bádateľ Ernest Shackleton s dvadsaťsedemčlennou posádkou na expedíciu, ktorá má dosiahnuť jedno z posledných prvenstiev v dobývaní polárnych krajov, a to prejsť pešo celú Antarktídu. Ich loď Endurance však beznádejne uviazla v ľadovom zovretí a Shackleton a jeho muži krutých dvadsať mesiacov bojovali o prežitie.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Reader's Digest Výber (SK)
Originální název:

Bad Luck and Trouble, Constance, The Woods, Endurance , 2007


více info...

Přidat komentář

Luigi1
11.04.2023 5 z 5

Tato kniha se moc povedla

Han-nah
11.11.2019 4 z 5

Již jsem měla přečtený Volný pád a i ostatní se mi líbily. Hůř se mi četla Expedícia Endurance, ale asi proto, že jsem se hodně zamýšlela. Cestování, objevování, ztroskotání, boj o přežití a záchranu životů.


Hope80
12.03.2019 5 z 5

Les: Harlan Coben - výborné, naprosto skvěle a napínavé po celou dobu, nešlo odložit. Prostě jako každá jeho kniha, max. hvězdiček pro mého nejoblíbenějšího spisovatele.

roro
06.08.2018 2 z 5

Volný pád a Les se četlo velmi dobře,Constance je slabší a Expedici jsem nedočetla...

princeznaaura
22.03.2018 4 z 5

kniha Constance se mi líbila co se týče dějové linie, trochu vleklé byly pasáže, kde autorka podrobně popisuje natáčení reklamy (co by její job), stačilo by jedním nebo dvěmi souvětími. Tyto pasáže tedy přeskakuji, ale jinak doporučuji.

Handulenka
03.12.2013 5 z 5

Luxusní kniha.Moc se mi líbila.všechny příběhy jsou moc pěkné.

Štítky knihy

zkrácená verze

Část díla

Autoři knihy

Caroline Alexander
americká, 1956
Harlan Coben
americká, 1962
Lee Child
britská, 1954
Janey King
britská, 1947

Kniha Voľný pád / Constance / Les / Expedícia Endurance je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst18x
Chci si koupit1x