Constance

Povídka od: Janey King
Z knihy: Volný pád / Constance / Les / Expedice Endurance


Hudební skladatelka Constance Thorneová celý život bojuje s pocitem neukotvenosti. Jako nalezenec nemá naději najít svou biologickou matku a její od začátku problematický vztah s nevlastní sestrou Jeanette definitivně zpřetrhá milostné vzplanutí k jejímu manželovi. Díky talentu a cílevědomé píli dosahuje Constance úspěch v práci a v poklidném ráji ostrova Bali nakonec i trochu klidu. V tu chvíli ji ale zastihne nečekaná zpráva od Jeanette …

Rok vydání originálu: 2007

Komentáře (1)

Přidat komentář

MissiPippi
01.06.2014 2 z 5

Oddychové čtení, na které jsem zrovna nebyla naladěná.

Knížka vyvolá ve čtenářích tu morální otázku: Být či nebýt s manželem mé sestry po její smrti? Čímž si nejspíše získává svůj úspěch u čtenářek. Na mne to dojem neudělalo.

!!!SPOILER!!!

Ovšem postava Roxany je něco jiného. Za to dávám knize velké plus. Byla mi velmi sympatická, taková malá naivní bojovnice. Jsem ráda, že se na ni usmálo pološtěstí v podobě "znovuzrození" jejího bratra. Ovšem nějak mi nesedlo, jak byla snadno přijata do rodiny cílevědomé Jeanette, které záleželo na názoru a uznání okolí, i když byla J. už v posledním stadiu života. Vźdyť šlo o jejího jediného syna! A to, že chodí se striptérkou, co je v cizině "na černo", přešla bez jediné poznámky?! To prostě nedokážu přijmout :)

Další plus kniha získává za lehké popisy tradic a hudby z prostředí Bali. Pasáž z hammánu, smrt Jeanette ani happy endu mě nedojímala. Za to shledání s nalezenkyní Constance ano. Autorka připomněla, že jí Constance ještě několikrát kontaktovala, ovšem k mé smůle to již nebylo popsáno.

Jak se dalo čekat od začátku Constance skončila šťastně s manželem své mrtvé sestry. Na to jsem byla připravená. Ovšem poslední odstavec, kde se rozběhli se zmrzlinou nad hlavou mě znechutil. Sotva vidím děti běhat se zmrzlinou, natož 40leté... Nu což, asi jsem na to moc velká požitkářka jídla, abych si to dokázala představit.

Každopádně nejhorší příběh v této knize pro mě.