Oáza

Oáza https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84318/mid_oaza-8u6-84318.jpg 4 21 2

Vládcové Obou zemí série

< 2. díl >

V druhém díle trilogie se ujímá otcova boje proti Apopimu Kamose, který zahajuje tažení na sever. Kniha navazuje na Hroší bažinu, navazuje Horova cesta. Koncem dvanácté dynastie se Egypťané nacházeli pod nadvládou cizinců, které znali jako Setiuje, Vládce z vrchovin. Pozvolná a převážně nekrvavá invaze nakonec Setiuje vynesla do postavení králů, kteří se však málo starali o zemi jako takovou a především ji plenili pro vlastní zisk. Uprostřed sedmnácté dynastie už byli v Egyptě pevně usazeni po více než dvě stě let. Ale jedna rodina z Théb, potomci posledního právoplatného krále Egypta, se s vládou setiujského krále Apopiho smířit nedokázala. Vládcové Obou zemí, třídílný román Pauline Gedgeové, líčí odvážný a často tragický boj princů rodiny Tao - Sekenjenrea a jeho synů Kamose a Ahmose - za osvobození země od setiujského jha. V románu Oáza se ujímá otcova boje proti Apopimu Kamose, který zahajuje zoufalé tažení na sever a cestou sbírá z měst a vesnic bojovníky. Vynese mu jeho tvrdý, leč vynikající počin vítězství nebo vzdor? A ospravedlní jeho činy jeho jednání nebo ho dovedou na pokraj šílenství?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Oasis , 1999


více info...

Přidat komentář

Sahti
08.04.2020 5 z 5

Úžasná knížka, ke konci hodně napínavé a já jdu na třetí díl, kde Ahmose "Byl sražen jako princ, povstal jako král".

staramatka
03.05.2012 4 z 5

Protože mám ráda příběhy ze starého Egypta, nemohla mi uniknout ani tato třídílná série. Četla jsem všechny díly okamžitě, jakmile byly na pultech. Všem, kdo mají rádi tuto tématiku, vřele doporučuji.
Skvělé čtení s napětím, čte se jedním dechem. Také zde platí, že první 2 díly jsou lepší než poslední, tedy aspoň podle mého názoru. Nicméně kdo chce vedět, jak příběh dopadne, nemůže ho vynechat.
Další podobné, také skvělé příběhy z Egypta jsou od známějšího Wilbura Smithe – Řeka bohů 1–3.