Horova cesta

Horova cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88812/bmid_horova-cesta-WB5-88812.jpg 5 17 2

Vládcové Obou zemí série

< 3. díl

V Horově cestě, strhujícím finále trilogie, Ahmose přísahá, že bude pokračovat v boji, který stál život jeho otce i bratra Kamose. Ví, že musí obléhat hlavní město Setiujů Hatvoret a prolomit jeho důkladnou obranu. Ale k prolomení hradeb mu nebude stačit pouhá vojenská síla. Bude potřebovat Amonův zázrak. Ani netuší, čeho všeho bude zrádný Apopi schopen, aby uzmul rodině Tao šanci na celkové vítězství...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Horus road


více info...

Přidat komentář

braunerova
30.11.2015 4 z 5

Knihy Pauline Gedge mám rád mimo jiné proto, že ctí historická fakta a nevytváří alternativní dějiny jako třeba Wilbury Smith. V případě téhle trilogie měla těžkou práci. Hyksósové po sobě žádné písemné prameny nezanechali. Hlavním zdrojem informací tak byly dvě Kamosovy stély z Karnaku, které zaznamenávají boje mezi Horním Egyptem a Hyksósy, vykopávky z hlavního města Avaridy a také životopis Ahmose, syna Abany (opravdu, námořní kapitán Abana je historická osobnost). Ten popisuje dobytí Avaridy a Šaruhénu Ahmosem. Naopak vzpoura princů a vražda Kamose je literární fikce, jak Kamose zemřel není známo.

staramatka
03.05.2012

Protože mám ráda příběhy ze starého Egypta, nemohla mi uniknout ani tato třídílná série. Četla jsem všechny díly okamžitě, jakmile byly na pultech. Všem, kdo mají rádi tuto tématiku, vřele doporučuji.
Skvělé čtení s napětím, čte se jedním dechem. Také zde platí, že první 2 díly jsou lepší než poslední, tedy aspoň podle mého názoru. Nicméně kdo chce vedět, jak příběh dopadne, nemůže ho vynechat.
Další podobné, také skvělé příběhy z Egypta jsou od známějšího Wilbura Smithe – Řeka bohů 1–3.


Štítky knihy

starověký Egypt historické romány

Autorovy další knížky

Pauline Gedge
novozélandská, 1945
1998  90%Dítě jitra
2000  91%Dům iluzí
2002  83%Hroší bažina
2001  80%Svitek ze Sakkáry
2004  89%Orel a Havran I. díl

Kniha Horova cesta je v

Přečtených23x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x