Vetřelec vs. Predátor - Armagedon

Vetřelec vs. Predátor - Armagedon https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289791/bmid_vetrelec-vs-predator-armageddon-Y88-289791.jpg 4 80 20

Vetřelec (Baronet) série

< 3. díl

Bouře ve vesmíru série

3. díl

Ve vesmíru zuří nelítostná bouře a nad osudem celého lidstva se stahují čím dál temnější mraky. Ani spojenectví s mocnou a tajemnou rasou predátorů možná nebude stačit na odvrácení dlouho plánované pomsty, diktované záští skupiny, která si říká Rozlícení. Její invazní síly zahájily rozhodující útok na Sféru lidí a postupují do jejího srdce, k planetě Zemi. Jsou neúnavné, nezastavitelné, nesmiřitelné a disponují nepřemožitelnou zbraní, nejděsivějšími tvory v celém vesmíru – obávanými xenomorfy! Zdá se, že budoucnost lidstva spočívá v rukou androida jménem Liliya… * Vetřelec vs. Predátor – Armagedon je závěrečný díl trilogie navazující na filmový, komiksový, knižní a herní vesmír mimozemských monster – vetřelců a predátorů.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Alien vs. Predator: Armageddon , 2016


více info...

Přidat komentář

Juri81
14.05.2019 1 z 5

Taková vesmírná červená knihovna. Zcela zbytečná a laciná trilogie. Ale tak přinesla škváru, a o to tady přece v hlavní řadě jde, ne?

Ronnie68
24.03.2019 4 z 5

Opět .. nebylo to vůbec špatné čtení ... ale bavil mě více ten první díl ...


T800
06.01.2019 5 z 5

Já vůbec netuším, kolik představivosti v sobě má Tim Lebbon, ale z jeho knih mě běhá mráz po zádech. Vidím, že tento člověk dokáže své vize a představi dovést do dokonalosti. Celá série Bouře ve Vesmíru je perfektní a stamne se z ní kult. Vlastně, oprava, Vetřelci a Predátoři už kultem jsou několik desetiletí :-)

čuřil
02.01.2019 3 z 5

Přiznám se, zavládlo takové - spíše zklamání.
Bylo to takové to vyvrcholení trilogie, ale...
Čekal jsem něco nového a hlavně, že se bude více jednat o těch Predátorech a jejich rase atd. Válka, boje a vše kolem se spíše točilo kolem lidí a jejich "SFÉRY".
Takže zůstávám u 3, snad příště

trudoš
25.10.2018 4 z 5

Rozlícení pronikli do Sféry lidí jako pověstný nůž máslem, vytvarujete-li si tedy máslo do podoby ledviny a nůž do ní zabodnete pěkně zezadu. Armády ochočených vetřelců ničí vše živé na vesmírných stanicích, i na kolonizovaných planetách a konec lidstva je prakticky za humny. Naděje na přežití jsou minimální, i kdyby se na hrdiny pro jednou usmálo štěstí. S největší pravděpodobností by to totiž byl jen škleb s trojtečkovým zaměřovačem na líci...
Vyvrcholení trilogie Bouře ve vesmíru přináší přesně tu žeň, v jakou fanoušci doufali. První půlka je možná trochu stereotypní ve vší té popisované zkáze, jak se však blíží finální střet a zápletka začne nabývat konkrétní podoby, všechny dosud zahrané fintičky konečně zaklapnou na své místo. Velkým plusem je pak absence dvousetstránkové dohry alá Návrat krále. Tim Lebbon chlapsky vyřeší podstatné a konec. Což automaticky dává prostor dalším románům, protože ten středověk, do kterého autor lidstvo uvrtal, nabízí nepřeberné možnosti krvavé zábavy.

Azmodan
29.09.2018 4 z 5

V prvním díle jsem byl rád, že se někdo nesnažil vysvětlik původ vetřelců. V druhém jsem si povzdechl, že někdo nechtěl to samé udělat s predátory. No a ve třetím mi vyloženě vadilo, že to někdo neudělal s tajemnou rasou jejíž přeživším jedincem je zázrak. Tohle zahalení do tajemna v mých očích degradovalo celou serii vysloveně na ne příliš zajímavé mlácení se tří ras a i když mě první dvě knihy bavili ta třetí pro mě byla zbytečná. Nic nového a ani nečekaného se nekonalo. Nekdo vyhrál, někdo jiný umřel a prostor mezi těmito dvěma body je vyplněn nekonečným a mnohdy beznadějným bojem lidí proti válečným biologických "strojům" v podobě vetřelců. A to mě trošku mrzí, protože potenciál na velkou, překvapivou a zajímavou myšlenku tam rozhodně je! Za mě mírné sklamání....
Pokud ale serii (stejně jako třeba ShamanElder, příspěvek podemnou) srovnám s filmem musím být nadšen tím, že aspon zde se to nezaseklo na mrtvém bodě a příběh není vycucaný z prstu jen proto, aby se prodalo o jednu knihu víc. Nejsem si však jist, jestli mi zrovna tohle má stačit k tomu, abych celou serii knih doporučil a byl z ní nadšený...

ShamanElder
26.07.2018 5 z 5

Opět, Tim Lebbon dokázal skoro nemožné. Tam, kde se filmová série totálně zasekla a začala se vracet zpět nesmyslným filmem Covenat, mistr Lebbon nám sem z hlouby vesmíru poslal čiré zlo. Zlo tak dokonalé a tak vžité, že jen snad samo peklo by se nebálo.
Dokonce i nejmenovaná filmová společnost prohlásila, že by klidně podle Lebbonových knih natočila jeden film ročně. Tak na co kurva čekáte!!!!!

yaoiyuri
13.08.2017 3 z 5

No… tahle série mě nenadchla. Do posledního dílu jsem se začetla až v druhé polovině, a i tak to nebylo žádné terno. Celé to na mě působí jako tvorba někoho, kdo se neobtěžoval načíst a nakoukat to, co už bylo předtím, a hraje si s celým „vesmírem“ podle svého.

Čekala jsem vetřelce a predátory a dostala jsem hlavně lidi, Rozlícené a androidy – navíc mi chyběla nějaké neohrožené testosteronem nabušená mužská postava, která by výrazně zasáhla do děje, těch ženských tam na mě bylo už trochu moc.
Lebbon nedokázal využít téměř nic, co tohle universum nabízí, a hlavně se nedrží původní mytologie. Chyběly mi odkazy na původní díla, stále netuším jak a jestli vůbec tohle zapadá do původního „světa“ tvořeného filmy, komiksy i staršími knihami.

Nelíbilo se mi ztvárnění predátorů, dost často je autor vykreslil jako tupé násilnické tvory, kterým jde jen o zabíjení – myslím, že jako vyspělá rasa dokáží rozlišovat mezi zábavou lovu a totální válkou, ve které se o trofeje nehraje. Chyběl mi jejich pohled na celý konflikt i na lidstvo jako takový.
Nevím, proč si jako hlavní reprezentantky rasy vybral dvě „ženy“ (dosud jsem se s predátorkou setkala jen v jediném komiksu), když vůbec nenastínil, jak se liší od „mužů“, které přece jen známe o něco lépe. Podobně jako vůbec nevysvětlil nic ohledně jejich klanů (ani se nezmínil, že by příslušníci různých klanů měli na čelech a maskách vypálené různé značky), vůdců, technologií… ničeho. Zdálo se mi, že si na to netroufá a „zbaběle“ to okecává přes lidské postavy ve stylu „nevěřím predátorům“, „nikdy je nepochopíme“, „netuším, na co myslí“, i když mohl využít toho, co před ním stvořil třeba Steve Perry.

U vetřelců mi chybělo opravdové hnízdo, královna, facehuggeři a oběti… ono tajemné, plíživé nebezpečí v temnotě. Pořád jsem čekala, že tak nevyzpytatelné entity, se svým podrobitelům vymknou kontrole.
Problémem je i samotný způsob vyprávění – velké množství pohledů mnoha postav, které jsou však velmi povrchní a mnohdy bez nějaké hlubší spojitosti i výrazného vlivu na hlavní dějovou linku. Autor měl buď navýšit počet stran a jednotlivé kapitoly více propracovat nebo se vykašlat na tolik postav a věnovat se jen pár, ale mnohem podrobněji.

Konec příběh uzavřel, ale vzhledem k dírám a spoustě nevysvětlených věcí, si můžeme domýšlet, jak to mohlo pokračovat (tuším, že z každého „obyčejného“ vetřelce se při vhodných podmínkách může stát královna, takže po zničení androidů mohlo být na obsazených světech opravdu veselo).

Israha
29.06.2017 4 z 5

Stejně jako první dva díly je i tento závěr trilogie žánrová lahůdka. Akce nikdy nekončí, děj se posouvá kupředu rychlostí warpového pohonu, a má přesně tu vhodnou dávku "gigerovské" divnosti a znepokojivosti. NICMÉNĚ - těch dějových linií a postav je tolik, že je všechny Lebbon ve snaze to celé ukočírovat nedokázal plnohodnotně rozvinout. Chtěl bych si přečíst víc o bojích na Weaverii, o jednáních Třináctky, o Zázrakovi, o společnosti rasy Yautja, atd. Trilogie tak končí sice velmi přehledně a budí dojem ucelenosti, ovšem ten prostor na ještě větší rozmáchlost a velkolepost tam byl. Proto dávám jen 4 z 5, i když prvním dvěma dílům jsem dal plný počet.

burianek
27.06.2017 5 z 5

Nemůžu než hodnoti 5ti hvězdičkami.

ThomasRuhe
18.06.2017 2 z 5

Armageddon měl být velkolepým završením trilogie. Jenže není. Jednotlivé boje, opět v různých částech galaxie, kdy lidé společně s Predátory válčí tváří v tvář proti vetřelcům jsou fajn.
Ale popisy toho, jak jedna vesmírná loď vystřelí laserem nebo plazmou na druhou loď nejsou nic zvláštního.
Lebbon mě překvapil tím, že umožnil vetřelcům pohyb ve volném vesmíru jen tak, vůbec jim nevadil veliký mráz ani vakuum? Prostě si vesele útočí na celou vesmírnou stanici. To přehnal.
Ani moc neprozradím, když napíšu, že závěr je hodně laciný. Ještě těsně před koncem to vypadá, že Rozlícení nakopou Sféře lidí prdel a pak jedno lusknutí prsty a všechno je jinak...

st18321
30.04.2017 5 z 5

Skvělá kniha, velmi dobré zakončení trilogie.

achilles
10.04.2017 5 z 5

Výborné čtení a super vyvrcholení. Trilogie mě moc bavila. Technické detaily, nekonečný vesmír a možnosti, které se lidstvu nabízí jsou reálné, žádné sci-fi.

mrliš
07.04.2017 5 z 5

Skvělé zakončení trilogie Bouře ve vesmíru. Opět od prvních stránek až po závěr samá akce. Nemůžu si vcelku na nic stěžovat, jen trochu zamrzí, že jsme se nakonec nedozvěděli více o záhadném zázraku. A to by mohl být impulz pro napsání další série knih ze světa AvP!

Tazz1
28.03.2017 5 z 5

Kniha super, stejně jako celá trilogie. Strhující zakončení, akce střídala akci. Jen doufám, že budou ještě nějaké knihy z prostředí AvP

derikm
23.03.2017 5 z 5

Pěkné zakončení trilogie spokojenost.

Terva
22.03.2017 5 z 5

Celá Galaxie je v plamenech.

Dřív než zahájil každý den, klekl generál na kolena a uctil svého Boha.

Můj nový Bůh je Tim Lebbon.
Spisovatel, který dokázal vzkřísit legendu o Vetřelcích a Predátorech.
Pokračuje tak ve stopách Hanse Ruediho Gigera a Ridleyho Scotta.

Toto je v řadě již šestý novodobý příběh na téma A v. P a třetí příběh pod značkou Bouře ve Vesmíru.

Z hlubin Vesmíru přichází velké a nebezpečné zlo. Zlo tak zlé, že se dokonce i Predátoří obávají svého osudu. Spojí tak, v dějinách vesmírného cestování poprvé, své síly s lidmi, aby bok po boku bojovali společně za záchranu celého Vesmíru.

Tim Lebbon překonal i Asimovovu Nadaci a nebojí se jít i dál. Respektive, to co si možná ani Isaac Asimov nedokázal představit, dokázal Tim Lebbon vymyslet, zdokonalit a použít.

Dokonalé zakončení této ságy v níž spisovatel použil i několik známých ikon. Například jedna z planet naší Galaxie se jmenuje Weaverie. Určitě v tom hledejte jednu z nejikonovatějších ikon ze světa Vetřelců a tím je Sigourney Weaver, představitelka Ellen Ripleyové.

Malá ochutnávka:
Skupinou lidí se prodírali dva divní ježatí tvorové. Byla tam spousta krve, stříkala na jasně zelenou trávu. Zaznívaly pronikavé výkřiky a prudce umlkaly. Ocasy sekaly, hlavy se koulely, končetiny odpadávaly, vnitřnosti se vyvrhovaly z těl a byly zašlapávány do země drsnýma ostrýma nohama...... Vyrazila tlama se zuby a zakousla se někomu do hrudi.......

Celé toto šílenství pak obohatil mluvčí společnosti 20th Century Fox. Dne 13. 3 2017 prohlásil, že si filmová společnost v 18:20 místního Los Angelského času uvědomila sama sebe a prohlásila, že je připravena a ochotna v letech 2018 až 2024 natočit každý rok jeden film o Vetřelcích. Tim Lebbon zajásal a srdcaři této ságy určitě také. Je se na co těšit.

Než to celé začne doporučuji si přečíst tuto šestici knih - Probuzení, Odplata, Peklo, Vpád, Invaze a Armagedon. Budete tak připraveni na bouři století, která brzy zahltí celou naší Galaxii.

Z hlubokého Vesmíru jsem z vetřelčí kyseliny vylouhoval patnáct citátů a vleptal jsem je do Lebbonovi Galaxie.

Pokud příroda stvořila Vetřelce jako dokonalé stroje na zabíjení, pak byli Predátoři jejich dokonalými protějšky.

…................Různé spojnice v kvadrantu Gamma, listopad 2692.............................

genie
18.03.2017 5 z 5

Lebbonovo závěrečné vyprávění je plné akcí i emocí (přestože si vojáci hrají na tvrďáky). S (lidskými i "nelidskými") hrdiny trilogie jsem se dost sžila a jejich příběhy prožívala. Některých (co to "nedali" do konce) mi bylo skutečně líto ... Strhující.

Karelvovsik
17.03.2017 5 z 5

Souhlasím s komentářem Andreanis , určitě je tahle kniha skvělé završení celé trilogie. Všem fanouškům Predátorů a vetřelců mohu jen doporučit.

Andreanis
16.03.2017 5 z 5

Tak toto je jednoznačně nejen dokonalý vrchol celé série, ale i naprostý vrchol autorova umění.
Od prvních slov po poslední tečku tato kniha přetéká dokonalou a napínavou akcí, silnými momenty a vším co dělá tuto sérii jedinečnou a milovanou.
Několikrát mě mrazilo. Kniha mě chytla a nepustila.
Jestli snad s koupí této knihy váháte, tak nemějte obavy! Tato kniha Vám nesmí ujít.
Už nikdy nezapomenu na slova: Narozena jako android, zemřela jako člověk.

Štítky knihy

space opera vetřelec predátor

Autorovy další knížky

Tim Lebbon
britská, 1969
2015  80%Vetřelec - Probuzení
2016  81%Predátor - Vpád
2017  83%Vetřelec vs. Predátor - Armagedon
2016  83%Vetřelec - Invaze
2018  70%Relikvie

Kniha Vetřelec vs. Predátor - Armagedon je v

Právě čtených1x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených8x
Knihotéce85x
Chystám se číst31x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x