Vetřelci omnibus. Kniha první

Vetřelci omnibus. Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17190/bmid_vetrelci-1-Imt-17190.jpg 4 78 20

Vetřelci Omnibus série

1. díl >

První kniha přímo navazuje na události filmů… jen se tentokrát hrozba přenese přímo na Zemi. Přeživší hrdinové z filmových dílů, pohybující se na samém pokraji šílenství, musí znovu zasáhnout a pustit se do boje. Jak proti vetřelcům, tak proti sektám, které je uctívají, tak korporacím, kteří z nich chtějí mít dokonalou zbraň.... celý text

Horory Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew , BB art
Originální název:

Aliens: Volume 1 , 1986


více info...

Přidat komentář

AnnaKiss
08.02.2024 5 z 5

Fantastické navázání na filmy, bohužel u nás tento díl velmi špatně k sehnání, takže mám v knihovně v paperbacku v angličtině, kdežto ostatní díly už v českém jazyce a s pevným obalem. Ale i tak velmi doporučuji všem fanouškům sci-fi a Alien ságy.

Martin82
19.08.2023 3 z 5

Epidemie - 65%, Útočiště šílenců - 75%, Dívčí válka - 70%, Teorie vetřelčí reprodukce - 50%, Cizák - 75%, Celkově tedy 67%


Terva
31.10.2022 5 z 5

„Ve Vesmíru
pochopíte
pravou podstatu
nesmrtelnosti.“
(Povídka druhá: Útočiště šílenců)

Je to již sedm let, co jsem tento komiksový výběr povídek od Omnibusu četl. Teď nastal ten pravý čas dát si všechno to dobrodružství pěkně znovu. Nechám si tu i ty původní komentáře, abych měl přehled, kam jsem se za těch sedm let, tady na DK, posunul. Například už teď vidím, jak ubohé jsem měl tenkrát komentáře k samostatným povídkám. To musím napravit. A v hlavním komentáři jsem se zbytečně rozepisoval k povídkám samotným. Až později jsem nabral styl, který jsem si osvojil a používám.

Malá ochutnávka:
Existují takové věci, které žijí ve Vesmiru. Smyslem jejich života je jen žrát a nenávidět. Kůži mají tvrdou jak ocel lodního trupu a místo krve kyselinu. Nevidíš je, pokud se na tebe nerozhodnou zaútočit, a pak z nich zahlédneš jen zuby, které se zablesknou, než se ti zaboří do těla.
(Povídka první – Epidemie.)

Nejdelší a nejlepší povídkou v tomto svazku je první příběh nazvaný Epidemie. Skoro kopíruje film Vetřelci z roku 1986. Jen s tím rozdílem, že hlavní hrdinové mají jiná jména. Vysvětlení najdete v komentáři k této povídce v sekci „Části díla“ u této knihy. Objevuje se tu i Engineer a je tu odkaz na misi nazvanou Prometheus. Brutální, akční, krvavé a s trochou lásky. A vlastně i povídka druhá a třetí navazují na tento příběh.

Citát: I když jsem na můstku, nevidím žádná ovládací rozhraní. Že by loď řídil hlasem? (Povídka pátá: Cizák)

A když už tu píšu o prvních třech povídkách, musím přidat i zbývající dvě. Čtvrtá povídka je jakýsi spim-off k předešlým třem příběhům. Tak že vlastně patří do ucelené série. A tak bych tam mohl zařadit i pátý příběh nazvaný „Cizák“. Jedná se vlastně o Engineera. Pokud nevíte o koho se jedná, tak je to například ta mrtvá velká postava mimozemšťana z prvního filmu Vetřelec. K mání je také v těchto povídkách, ale živí. A je to docela hajzlík. Tak že všech pět povídek na sebe ve své podstatě navazuje a já jsem prožil adrenalínový víkend při čtení těchto perfektních příběhů.

Citát: Žijí, aby zabíjeli. Žijí, aby se množili. A nakonec vždy přežijí. (Povídka čtvrtá: Teorie vetřelecké reprodukce)

1 – Epidemie................................( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )
2 – Útočiště šílenců..................... ( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )
3 – Dívčí válka.............................( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )
4 - Teorie vetřelecké reprodukce ( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )
5 – Cizák.......................................( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Nové, remastrované, komentáře ke všem povídkám v tomto svazku najdete v mém profilu v sekci „Části děl “ a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/dark-horse-omnibus-vetrelci-1-17190

Citát: Ripleyová: Já vím, jak tenhle příběh končí – všichni umřou. (Povídka třetí: Dívčí válka)

ShamanElder
05.05.2019 5 z 5

Bomba. Naprostá. Tohle je jeden z nejlepších komiksů, co jsem kdy četl a jsem rád. Jeden příběh lepší než druhý. Některé by si zasloužili pozornost filmařů. Naprostá masakrová akční jízda. Doporučuji.

FuriosoR
25.04.2019 5 z 5

V každém z příběhů je cítit ta správná atmosféra, která dělá Vetřelce Vetřelcem.. :)
Jen si tak teďka říkám... v komiksech je cítit ta nenávist vůči vetřelcům na každém kroku, přitom pouze dělají, co je pro ně přirozené a přežívají, jen bohužel ta lidská naivita a touha lidí po ovládnutí a dominanci, to je panečku věc..která se krutě vymstí.. Takže dost filozofování z mojí strany a určitě si to přečtěte, stojí to za to.
V noci před spaním je to lepší zážitek :)

yaoiyuri
26.12.2017 5 z 5

Na Aukru jsem vydražila za směšné peníze poklad... otlučený, zašpiněný, s potrhaným obalem (tomu, kdo to provedl, bych urazila pracky), ale přesto poklad.

Upřímně tenhle omnibus strčí do kapsy všechny filmy, které následovaly po Cameronových Vetřelcích, obzvlášť ty vizionářské filosofické podivnosti, které natočil v poslední době Ridley Scott a které vše převrátily naprosto absurdním způsobem naruby. I když mám raději knižní přepisy od Stephena Perryho, bez těchto komiksů by ty knihy prostě nikdy nevznikly.

B4LU
13.12.2017 4 z 5

Pěkná sbírka vetřelčích komixů. Vesměs se nesou v duchu filmové dvojky (na kterou také navazují), ale občas tam probleskne i něco dalšího. V tomhle ohledu mě nejvíce zaujalo Nightmare Asylum (AKA útočiště šílenců... vážně?), které je podle všeho převedeno i do psané podoby jakožto Stanice hrůzy. Celkový kvalitativní rozptyl se pohybuje mírně nad průměrem.

jarynek
05.12.2017 3 z 5

Atmosféru kniha vystihla výborně, především části s královnou na mne zapůsobily. Hrůza ze setkání s vetřelci, především tam, kde se děj odehrává ve stísněnějších prostorech, se dá hodně připodobnit k prvním filmovým vetřelcům. Vetřelčí chování a vztah mezi vetřelci tedy palec nahoru. Na druhou stranu pro mne bylo méně uvěřitelné chování lidských postav - ať už urputná snaha mnohých dostat vetřelce na Zemi s vírou, že se jim podaří vetřelce "ochočit", záchrana malé holčičky, kterou hrdinové znali jen z přenosů ze Země, či schopnost v některých momentech přemoci přesilu vetřelců a uniknout jim.

Plague
20.08.2017 5 z 5

WATAFAK!! Při čtení tohohle Omnibusu jsem byl jako v rauši . Miluju filmy...všechny....ano, i 4. Jako první jsem jako smrad viděl 2 díl a na ten zážitek nezapomenu - NIKDY - dělal jsem doma hrdinu a pak jsem se každý večer, když jsem šel spát, bál dalších 5 let. Víte, měl jsem proti posteli mezeru mezi zdí a skříní, kde na mě každý večer koukal vetřelec. U hry AvP 1 jsem za mariňáka sral magi v kostkách.
Tenhle komiks má všechno to, po čem touží každý (soudě podle sebe) milovník vetřelců a co nedostal v Covenantu a Prometheovi. A to je to jen JEN komiks - nerad to říkám, ale Scotte, na dalším díle se poraď s Verheidenem!
Děj mě pohltil po prvních stránkách a chvilku mi trvalo, než jsem se zorientoval. Jedná se o alternativní pokračování 2 dílu a proto vás znalost filmových pokračování mate. Ale jen chvilku, zvyknete si rychle a pak se necháte už jen unášet. Příběhově jsou jednotlivé části perfektně sladěné. Ve dvojce se mi líbili Newt i Hicks a mrzel mě jejich filmová osud. Proto jsem z vývoje v Omnibusu byl o to víc nadšený. I tady se střetává hrdinství, odvaha a čest na jedné straně, s lidskou hloupostí, nadutostí a hamižností na straně druhé.
Kresby jsou parádní a respektují původní „ideu“ a navíc dávají porci pořádný vetřelecký řežby. No prostě - zážitek od začátku do konce a pro milovníky (nebo "obyčejné" fandy) Alienů MUST HAVE kousek.
Od teď se na Predátora těším ještě víc.

Cryptkeeper
15.05.2017 3 z 5

Zbytečně chaotické a zdlouhavé. Zrovna tady bych upřednostil nějaký lieární,ale chytlavý příběh,ne tuhle šílenost.

LordSnape
31.07.2016 4 z 5

Můj první Omnibusácký špalek a musím uznat, že všechny povídky měly super atmosféru, kterou zkrátka u Vetřelců člověk očekává. Na straně druhé mi třeba povídka s Ripleyovou už přišla trochu ujetá. Pak ten následný bordel ve jménech, kdy Billie je občas Newt atd. Osobně se mi mnohem více líbila kresba Marka A. Nelsona, než třeba Sama Kietha, který Billie zas kreslí úplně jinak, než je člověk zvyklý z prvních povídek. Je to takové moc pastelové na mě. Náplň byla celkem očekávatelná, ale ke konci mi přišlo, že už scénáře melou z vody, protože se to prakticky jen motá kolem minulosti co se stalo kolonii na Rimu a využití vetřelců jako zbraně na Zemi. Na druhou stranu zápletka s totálně pošahaným generálem Spearsem mě bavila. Konec s Cizákem je zajímavý a nastíní i trochu té myšlenky proč a za jakým účelem byli vůbec alieni stvořeni. Jsem zvědavý na další díly.

Diabel
02.07.2016 4 z 5

Především bych chtěl říct, že jsem veliký fanda filmu, a to hlavně 1 a 2, i všech dostupných her. Po předlouhém uvažovaní jsem si vybral právě komiks Omnibus od Marka Verheidena a udělal jsem dobře. Děj se odehrává kolem třech hlavních postav a to je Newt, Hicks a na konec i samotné Ellen Ripleyové. Je tu všechno, co jsem chtěl - vesmír, technologie, hodně vetřelců s vyšinutou vládou a jejích postranních úmyslů. Četbu jsem si naprosto užíval, zvlášť, když to čtete v noci. Tu děsivou atmosféru to rozhodně má :-) Kresba je naprosto výborná, tomu nemám opravdu co vytknout, jedině scénář má pár nedostatků, hlavně na začátku (božská sekta atd.) a ten trošku srandovní konec. Rozhodně se chystám na další díly.

Hodnotím 8/10

martinstefko
27.01.2016 3 z 5

Mark Verheiden není špatný scenárista a příběhy mu celkem drží pohromadě, ale v tomhle případě tolik nebaví. A co mi ještě vadilo, to byla kresba Sama Kiethe, který mi tu prostě nesedl svým specificky nedokonalým stylem. Kdyby to kreslil odvážněji, bylo by to nejspíš lepší.

Terva
19.04.2015 5 z 5

První komiks z pera mistra Marka Verheidena a kreslíře Marka A. Nelsona má název ..........EPIDEMIE.......... a volně navazuje tam, kde končí druhý film z této série. Snímek Vetřelci 3 se totiž ubírá úplně jiným směrem. Zatím co - POZOR ZAČÁTEK SPOILERU - poručík Hicks a zachráněná Newt, na začátku filmu Vetřelci 3, umírají - KONEC SPOILERU - v povídce Epidemie pokračují v boji proti vetřelcům. Tvůrci jim dokonce úmyslně změní jména na Wilks a Billie. Tady bojují proti vetřelcům na planetě Rim. Oběvuje se zde postava mimozemšťana, zvaná Cizák, a je to příslušník stejné rasy jejíž kostra sedí v tom ohromném křesle na začátku prvního filmu, tedy filmu ke kterému teď čtete komentář. Druhá povídka nese název ..........ÚTOČIŠTĚ ŠÍLENCŮ.......... Napsal ji opět Mark Verheiden, ale tentokráte ji nakreslil Den Beauvais a to docela nádherně. Další dobrodružství Wilkse a Billie. které tentokráte končí příchodem Ellen Ripleyový. .........DÍVČÍ VÁLKA.........tak zní jméno povídky třetí z této knihy. Scénář má opět Mark Verheiden, ale zase je tu jiný malíř, tento nese jméno Sam Kieth. Ellen Ripleyová, Billie ( Rebecca ) a Wilks společně pokračují v cestě vesmírem a v boji proti Vetřelcům. Kdo viděl prodlouženou versi druhého filmu bude tušit o čem je tato povídka. Příběh čtvrtý má název .........TEORIE VETŘELECKÉ REPRODUKCE.......... Napsal ji , kdo jiný, než sám Mark Verheiden a dokonce se vrátil malíř z povídky první - Mark A. Nelson. Výtah z přísně tajného spisu jehož autorem je Dr. Wladislaw Orona, civilní poradce Koloniálních pěchotních sborů. Jsou zde dva druhy mimozemšťanů, kteří dokáží čelit útokům vetřelců. Jeden druh je přirozený ( Bude i v povídce v knize čtvrté ) a druhý druh je sice tvor již vylíhnutý po nakažení, ale který se stal pro vetřelce velice nebezpečný. Tento tvor se skoro podobá Predátořím psům použitým ve filmu Predators. Poslední povídka ..........CIZÁK......... je zároveň jediná, kterou nenapsal Mark Verheiden. Tuto napsal John Arcudi a přizval si kreslíře Tony Akinse. Vystupuje zde mimozemšťan zvaný Cizák.

Heřmis
19.02.2015 3 z 5

Nejsem znalec komiksů ani Vetřelců, ale bavilo mě to. Na některých stranách mi trochu trvalo, abych se zorientoval, kde v příběhu vlastně jsem.

Nýdnol
27.10.2013 5 z 5

Skvělě vytvořené - příběhy, ilustrace, atmosféra jako ve filmu

Daxie L. Jesus
17.02.2013 5 z 5

Byl jsem ujetej jak z filmu.

RaptoR
31.01.2013 4 z 5

Výborná série Aliens, kterou nakladatelství Dark Horse comics vyrazilo v osmdesátých letech dech všem američanům, konečně vychází i u nás v podobě Omnibusáckých špalků.
Děj komiksových Vetřelců navazuje na film Aliens II. Malá holčička Billie je slečna v blázinci a mariňák Wilks je pod neustálým dozorem ve vojenské káznici. A jak už to tak bývá, vojáci se nepoučí a chtějí opět dovézt Vetřelce na Zemi jako biologickou zbraň. A pár pošuků Vetřelce uctívá jako jediné pravé božstvo...
Scénárista Mark Verheiden rozjel komiksové Vetřelce na neskutečně dobré vlně, kde mu asistovala celá řada výborných kreslířů. Celý Alienní druh propracoval do perfektních detailů, stejně jako scénáře k jednotlivým příběhům. I když cena za Omnibus knihy není malá, správný milovník Alienů by měl toto dílko mít ve své knihovničce.

M.A.s.a.k.R.A
11.11.2010 4 z 5

Děj odsýpá rychleji než jsem čekal. Jsem fakt zvědavý, co na mě čeká v dalším díle.

Konai
30.11.-0001 4 z 5

Asi nejslabší ze všech omnibusů. Je to komiksové zprácování, které do čech vyšlo až v roce 2009, ačkoliv k nám přišlo kolem roku 2000 v knižní podobě.

Štítky knihy

komiksy

Část díla

Autoři knihy

Mark Verheiden
americká, 1956
John Arcudi
americká

Kniha Vetřelci omnibus. Kniha první je v

Přečtených93x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených12x
Knihotéce49x
Chystám se číst13x
Chci si koupit21x
dalších seznamech4x