Cizák

Povídka od: John Arcudi
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha první


Vesmírná rasa Space Jockey, zvaní Cizáci a návštěva jednoho z nich na naší planetě, která je již skoro zbavena vetřelců.

Originální název:

The Alien


Rok vydání originálu: 1991

Komentáře (3)

Přidat komentář

Terva
31.10.2022 4 z 5

Povídka pátá ve svazku: Cizák
Scénář: John Arcudi
Kresba: Tony Akis
Inker: Paul Guinan
Barvy: Rachelle Menasche

Tato povídka začíná krásnou titulní kresbou. Nakreslil jí Den Beauvais, který se mi nevešel do „úvodníku“, jak technicky nazývám úvodní seznamování z tvůrci konkrétního příběhu. Vlastně celá tato povídka je krásně nakreslená. Obsah je vážnější, žádné akční scény, jen politická snaha získat zpět naší matičku Zemi.

Malá ochutnávka:
Tento tvor (Cizák) je zajisté geniální. Sám bez cizí pomoci byl schopen ovlivnit klima celé planety. Na jeho očích to však není poznat. Jsou mrtvé, prosté jakéhokoli výrazu. Studené. Prázdné. Jako oči mrtvého zvířete.

Jedná se sice o nejkratší povídku v celém svazku, ale její obsah je nejdůležitější pro přežití lidstva. Má to perfektní pointu, které předchází pár brutálních scén. Když jsem to četl poprvé, dal jsem jen čtyři hvězdy. Teď to přehodnocuji a dávám plný počet.

Citát: Konec přenosu.

yaoiyuri
26.12.2017 5 z 5

No, Prometheus a Covenant teď dost zamíchali kartami, co se vzhledu i původu Space Jockey týče, ale nevadí. Mně se závěrečný „plot twist“ s prezidentem líbil.


Terva
12.05.2015 4 z 5

Nejhorší povídka v této knize. Nešťastně kreslená Tony Akinsem a ani scénárista John Arcude se moc nepředvedl.