Teorie vetřelecké reprodukce

Povídka od: Mark Verheiden
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha první


Výtah z přísně tajného spisu jehož autorem je Dr. Wladislaw Orona, civilní poradce Koloniálních pěchotních sborů. Jsou zde dva druhy mimozemšťanů, kteří dokáží čelit útokům vetřelců. Jeden druh je přirozený ( Bude i v povídce v knize čtvrté ) a druhý druh je sice tvor již vylíhnutý po nakažení, ale který se stal pro vetřelce velice nebezpečný. Tento tvor se skoro podobá Predátořím psům použitým ve filmu Predators 2010.

Originální název:

Theory of Alien Propagation


Rok vydání originálu: 1988

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
31.10.2022 5 z 5

Příběh čtvrtý ve svazku: Teorie vetřelecké reprodukce
Scénář: Mark Verheiden
Kresba: Mark A. Nelson
Barvy: Chris Chalenor
Kresba titulní stránky: John Bolton

Tohle je o teorii a o velmi tajném materiálu doktora Wladislawa Orona. Toho vědce, který vymyslel destrukci planety v předcházejícím příběhu „Dívčí válka“. Tohle je vlastně jakýsi spin-off k prvním třem povídkám v tomto svazku.

Malá ochutnávka:
Výtah z přísně tajného spisu, jehož autorem je dr. Wladislaw Orona:
Pokud jde o podstatu života, lidé trpí charakteristicky sebestřednými představami. Velmi zbrkle předpokládáme, že všechny ostatní formy života nějak zapadají do našich pohodlných standardů logiky a morálky.......
1) Nejsou jako my.
2) Nikdy je zcela nepochopíme.

Jedná se vlastně o stručnou příručku rozmnožování vetřelců. Krásně detailně nakreslené s poutavým příběhem, který mnohé z vás čtenářů určitě překvapí. Tvůrci tu Vetřelčí existenci posunuli o další level výše a přidali i pár zajímavých faktů.

Citát: Představte si druh, jehož prvním vědomým aktem je vražda.

Terva
12.05.2015 5 z 5

Naprosto úžasná myšlenka, které by se mohl chytit nějaký pořádný režisér. Teorie vetřelecké produkce je příběh tak trochu naruby. Vylíhnul se tvor, který je pro vetřelce velmi nebezpečný. Opět velmi povedená kresba, kterou má na svědomí Mark A. Nelson.