Dívčí válka

Povídka od: Mark Verheiden , Sam Kieth
Z knihy: Vetřelci omnibus. Kniha první


Ellen Ripleyová, Billie ( Rebecca ) a Wilks společně pokračují v cestě vesmírem a v boji proti Vetřelcům.

Originální název:

Female War


Rok vydání originálu: 1988

Komentáře (3)

Přidat komentář

Terva
31.10.2022 5 z 5

Příběh třetí ve svazku: Dívčí válka
Scénář:Mark Verheiden
Kresba: Sam Kieth
Barvy: Dark Horse Digital
Kresba titulního listu: John Bolton

U obou předcházejících příběhů jsem vás varoval před možnými filmovým spoilery. Tady se to vyostří ještě faktem, že Elen Ripleyová zde Billi oslovuje jejím původním, respektive přezdívkou, říká jí Newt (Rebecca). Vše je vysvětleno na úvodním listě této povídky. Prostě a jistě filmové zpracování filmu Vetřelci 3 v tom udělalo pěkný bordel. Tento příběh navazuje na předchozí dvě povídky „Epidemie“ a „Útočiště šílenců“.

Malá ochutnávka:
Planeta LV-426.
Když jsem byla mladá znala jsem holčičku jménem Rebecca. Měla panenku, kterou si pojmenovala Casey. Celé hodiny společně společně zírali ven z okna na umělé bouře, které bičovaly jejich malou osadu. Dospělí kolonisté považovali nové prostředí za kruté a nelítostné, ale ta holčička nic jiného neznala. Pro ni to byl prostě domov...

Tohle je vlastně zpočátku příběh Newt, který fandové znají z filmu Vetřelci z roku 1986. Jenže obrovské překvapení se koná po dovyprávění příběhu. Pak se teprve začnou dít věci. Vše se pak odehrává opět na planetě LV-426, ale v jiném čase. Jediné, co vám snad mohu prozradit je fakt, že zde má hlavní roli Elen Ripleyová. Další, perfektní akční dobrodružství, které se mi moc líbilo. Tady není co řešit. Za pět vetřelců, tedy plný počet hodnocení.

Citát: Je srandovní, jak pořád lpíme na střídání dne a noci – na tom primitivním slunečním rituálu. Vždyť ve Vesmíru je pořád tma...

yaoiyuri
26.12.2017 5 z 5

Vetřelčí majstrštyk. Příběh vedený tímhle směrem mě nadchnul mnohem víc než všechna filmová pokračování po Cameronových Vetřelcích (i když klonovaná Ripleyová ze 4 má něco do sebe).


Terva
12.05.2015 5 z 5

Naprosto úžasný příběh, kde vlastně znalci filmové série poznají, že Rebecca neumře a dál bojuje po boku Hickse a Ripleyové. Příběh krásně nakreslil Sam Kieth.