Jiskra

Jiskra https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156592/bmid_jiskra-2sb-156592.jpg 4 108 20

Vesmírná pouť série

< 2. díl >

Po zoufalém úniku z nepřátelské lodi se Waverly dostala zpět na domovské Empyreum... jenže domov už není takový, jaký býval. Musela na Novém obzoru nechat zajaté rodiče a z Kierana, kterého milovala, se mezitím stal přísný velitel, jenž obrátil celou posádku proti rebelu Sethovi. Je jasné, že se situace bude jen zhoršovat, dokud se jim nepodaří osvobodit rodiče – jenže jak? Než stihnou vymyslet plán, otřese Empyreem exploze a Seth s Waverly jsou označeni jako hlavní podezřelí. Dokážou najít skutečného pachatele, než je Kieran uvězní... nebo i hůř? Bude Waverly následovat své srdce, i když tím může ohrozit životy druhých? Každý krok je může přiblížit novému začátku – nebo náhlému konci. Předběžná doba vydání: červen 2013.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Spark , 2012


více info...

Sarah11
Sarah11
19.09.2018 3 z 5

Říká se, že druhé díly bývají vycpávkové, ale já se spíš setkávám s opakem. Tento komentář píšu již po přečtení všech dílů a musím říct, že druhý je jednoznačně nejlepší, i když jsem mu vzhledem k jiným a lepším knihám musela dát tři hvězdy stejně jako poslednímu. Není nouze o akci a nečekané zvraty, o postavy se budete bát, ale některé budete i nenávidět. Třeba v případě Kierana jsem se nespočetněkrát modlila, aby nějakým nedopatřením vyletěl do vesmíru. Co se mi úplně nepozdávalo, byl až přehnaný obrat některých postav. Chápu, že ve vyhrocených situacích, se lidé chovají různě, ale to prohození rolí Kierana a Setha mi nějak nesedlo.

maruskaspetova
maruskaspetova
09.09.2017 4 z 5

Mně osobně se líbil víc první díl. Trochu mi v tomhle díle vadily neshody mezi Kieranem a Waverly a bylo mi celkem líto jejich ukončeného vztahu, ale po tom co oba prožili je jasné, že se oba dva změnili. A Waverly musí být se Sethem, to je jasné :D.


ferda
ferda
25.01.2017 4 z 5

Pokračování jsem přečetl za den a valím pro další. Akorát autorka má asi nějaké předky na Moravě, protože na takovou vesmírnou loď umístit palírnu, to se hned tak nevidí.

kjama
kjama
11.07.2016 4 z 5

Druhá kniha je o mnoho lepší, než ta první. Je to takový exkurz do lidské povahy a o nikdy nekončícím boji o moc. Kdo ji nemá, ten ji chce a kdo ji má, zuby nehty se jí snaží udržet. A je naprosto jasné, že ten, kdo se zdá být pevně u vesla je postrkován a veden neviditelnými provázky člověkem skrytým za oponou.

KaileyBlot
KaileyBlot
30.06.2016 5 z 5

Ani druhá vesmírná pouť nezklamala. Napětí až to konce. Skvělý! Naprosto dokonalá série.

Misa25
Misa25
05.02.2016 4 z 5

Druhá kniha této série byla stejně napínavá jako ta první, o zvraty v ději nebylo nouzi a hlavní hrdinové se postupně dostávali až na dno svých sil...jsem zvědavá jak autorka sérii ukončí :)

Madlenkačte
Madlenkačte
18.01.2016 5 z 5

První díl se mi líbil o něco více, ale stejně to bylo dobré. Všem doporučuji.

Safira55
Safira55
06.06.2015 5 z 5

Báječná knížka doufám že Waverli skonči s Sethem :3

julliette
julliette
02.05.2015 5 z 5

Je to pěkné pokračování. Já věděla, že se Kieran s Waverly rozejdou. Pak aspoň pomáhala zraněnému Sethovi, který dostal nakládačku od teroristu z Nového obzoru. Kieran na to přišel a nebyl dvakrát nadšený, nevěřil mu. Ale Waverly s Sethem toho teroristu chytili a zavřeli do basy. No Waverly se Sethem se tam dostali taky, protože se vzepřeli pokynům Kierana. Nový obzor zaútočil na jejich loď a manželka toho teroristy ho vysvobodila, Waverly sice pustili dávno na svobodu, ale Seth tam byl pořád, a tak se pro něj vydala, i když to znamenalo, že možná umře. Vysvobodila ho. Dostali se ven, ale Waverly nezůstala na lodi, omluvila se Sethovi a nastoupila se slzami do OneManu a nechala tam Setha.

Mishak
Mishak
20.04.2015 5 z 5

NO PÁÁÁÁNIII!!!!!

První díl byl skvělý, ale tenhle? To byla naprostá bomba! Postavy jsou tak dokonale reálné. Nikdo není ani dobrý, ani špatný, každý dělá chyby. Ať velké či malé. Vždyť to jsou lidi, sakra! A tohle se mi moc líbí =)

Druhý díl byl hodně nabitý akcí. Celou dobu jsem si okusovala své umělé nehty a čekala, kdy konečně přijdu na to, co se vlastně děje. Kdo je ten terorista a co má za lubem Seth! Jenže druhý díl skončil a nevyřešilo se vůbec nic... Jen se objevilo dalších x otazníků a v mojí hlavě neustále létají myšlenky na možné konce, řešení, atd.

Nemůžu se dočkat, až budu mít v rukách třetí díl!!! Potřebuju vědět, jak to dopadne s Empyreem, se Sethem (tomu prostě fandím, je skvělej =)), se všemi ostatními. Chtěla bych už vědět, jesli je pastorka opravdu tak strašná, protože ke konci projevila city i starost o posádku druhé lodi. Sakra, to je otázek!!! Já se snad nedočkám!!

Knize uděluji 5 hvězdiček, protože za tenhle skvělý spád, snadné čtení, které mi hodně připomínalo film a drželo mě neustále v napětí, nemohu dát méně =)

Stirek45
Stirek45
27.12.2014 5 z 5

Tato série je prostě skvělá. Druhý díl mě nezklamal, sice trošku pomalejší rozjezd, ale jinak to mělo grády jako první díl :) moc se těším na třetí díl a samozřejmě fandím Sethovi :)

Inýk
Inýk
05.11.2014 5 z 5

Knizka je UZASNA!!! Rekla bych ze je opravdu lepsi nez predchozi dil. Treti dil bude mozna jeste lepsi (a doufam v to ;D)

Monisek.B
Monisek.B
02.10.2014 4 z 5

Druhý díl mě příjemně překvapil. Myslím, že to bylo příjemnější čtení, zajímavě a poutavě podáno. Už se těším na další díl :)

Adria Orici
Adria Orici
13.02.2014 5 z 5

Amy , pokračování je nadupané akcí . Umíš nádherně popsat pocity a city svých postav . Nečekal jsem že se mohou otočit a změnit své postoje , povahy v dané situaci . Miluji Space - operu .... musím říci že si zaparkovala v mém srdci společně s K.J . Andersonem . Ještě mám silný orgasmus ze čtení ! Napětí do poslední stránky . Pevně doufám že knižní klub vydá i následující příběhy . Musím zamáčknout slzu která se dere ven . Zaláskoval jsem se do Tvé postavy . Waverly , je nádherně popsaná..... včetně dobrých a záporných vlastností .

Posli
Posli
02.02.2014 3 z 5

Tento díl mě bavil víc než ten předchozí. Je tam víc akce a konečně jsme si tu oblíbila hlavní hrdinku. I přesto, že mě příběh víc zaujal, přišel mi takový obyčejný a průměrný.

mynonka
mynonka
09.12.2013 4 z 5

Začínám si tuto trilogii oblibovat víc a víc. Ze začátku mi trochu vadila věková nevyzrálost hrdinů, ale ve dvojce už všichni hodně rychle dospívají a sledovat jejich změny a vývoj je velice zajímavé. Dál už bych pouze opakovala Anne Leyyd, takže pokud stále váháte, přečtěte si její komentář :).
Závěr je opravdu skvěle napsaný a nemůžu se dočkat posledního dílu :). Jediný důvod, proč nemůžu dát 5*je, že mě Kieranovi kapitoly nebavily a těšila jsem se zase na Waverly a Setha :).

Márinka
Márinka
08.12.2013 5 z 5

Skvělé. Čekat na Plamen bude spalující :)

mrnka.t
mrnka.t
18.11.2013 5 z 5

Právě jsem knihu dočetl a už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Příběh je neuvěřitelně poutavý a čte se jedním dechem. Postavy jsou charakterově velmi zajímavé. Těším se jak to celé dopadne!

RosMeggie
RosMeggie
17.10.2013 5 z 5

Miluju tuhle sérii, je to moje nejoblíbenější série... Kniha se četla jedním dechem, bylo tam spousta napětí, už se těším na další díl... :)

Anne Leyyd
Anne Leyyd
03.09.2013 5 z 5

Na knihu jsem se vrhla se zvědavostí, ale s nijak velkým nadšením. Proto jsem byla nesmírně překvapená, když jsem po půlce zjistila, že mě zaujala a líbí se mi mnohem víc než díl 1.

Jedním z důvodů bylo to, že jsem si KONEČNĚ zvykla na to, že Amy K. Ryan stvořila postavy, které zkrátka MUSÍTE brát, jako NORMÁLNÍ lidi. Není mezi nimi někdo, kdo by byl vyloženě kladný hrdina. Všichni tam dělají chyby, ve všech se kromě dobroty objevuje také krutost, zlost a zvířecí instinkty (jak to trefně nazval Seth). Dalším důvodem je její psychologická propracovanost všech postav. Pomalu zjišťujete, jací všichni ve skutečnosti jsou. V různých vypjatých a nelehkých situacích můžete sledovat vývoj jejich charakteru, který se netočí v kruhu, ale opravdu postupuje kupředu. Nestagnují na jedné pozici, mění se od začátku do konce.

Sama za sebe musím přiznat, že jsem Kierana nesnášela, nicméně postupem času jsem došla k závěru, že i ON se dá pochopit. Svým způsobem, ale dá.

Seth si u mě zase šplhnul zpátky a opravdu jsem si jistá, že teď fandím prostě jemu.

Waverly byla nepředvídatelná a lidská. Sice mě její chování na ni samotnou mrzelo, ale TAKÉ se to dalo pochopit.

Samotný konec jsem dočítala se zaťatými pěstmi, pomyslně jsem vyla, rozdýchávala ho ještě několik minut a „arogantní parchante“ bylo ještě mírné oslovení na to, jak jsem se cítila. Pevně doufám, že má Seth POŘÁDNĚ dobrý plán, protože jinak… no, jinak mu budu muset provést něco NEPĚKNÉHO!!!

Hrozně moc se těším na pokračování a doufám, že nebude postrádat grády, které nabralo při tomto díle :-) Vřele doporučuju!

Štítky knihy

space opera

Autorovy další knížky

2012  76%Mlhovina
2013  83%Jiskra
2014  88%Plamen

Kniha Jiskra je v

Právě čtených2x
Přečtených132x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených20x
Knihotéce130x
Chystám se číst60x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x