Plamen

Plamen https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207265/bmid_plamen-Zyz-207265.jpg 4 74 19

Vesmírná pouť série

< 3. díl

Sci-fi trilogie o vesmírném putování dvou lodí za osídlením Nové země, jediné naděje na přežití lidstva, míří do napínavého finále. Waverly a členové posádky Empyrea byli poraženi a jejich loď zničena. Zatímco Kierana vzala pod svá ochranná křídla kapitánka Nového obzoru Anne Matherová, Waverly se spojila se záhadným starcem, který chce Anne svrhnout. Ze Setha se stal uprchlík, navíc je zraněný a jeho stav se zhoršuje. Waverly, Kieran i Seth bojují o totéž – snaží se zachránit své milované – budou k tomu však muset podstoupit nejedno riziko… a také nejednu oběť.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Flame , 2013


více info...

Sarah11
Sarah11
20.09.2018 3 z 5

Určitě lepší než první díl, ale druhého to bohužel nedosáhlo, ten u mě stále vede. Velkou roli hrálo politikaření, nudnější pasáže se střídaly se zábavnějšími, občas se něco trochu táhlo, ale jinak jsem vcelku spokojená. Našlo by se i pár momentů, kdy jsem se o některé postavy opravdu upřímně bála. Jen škoda toho obrovského happyendu, myslím, že se autorka nemusela bát někoho zbavit, aby to vyznělo trochu reálněji, ale to bych pak možná zase byla naštvaná, že zabila zrovna mého oblíbence.
Série je dle mého hodně nevyrovnaná, co se týče dílů, celkově hodnotím jako průměr.

maruskaspetova
maruskaspetova
09.09.2017 5 z 5

Tak tenhle díl byl jednoznačně nejlepší. Bylo tu tolik nečekaných zvratů, pořád jsem se o někoho bála a i přesto, že někomu může vadit ten celý happy end na konci, tak já jsem za něj ráda a jsem velice spokojená s ukončením celé série.


tessiknihomol
tessiknihomol
09.07.2017

neskutečná serie

ferda
ferda
26.01.2017 3 z 5

Třetí díl trochu slabší, málo akce, hodně politikaření. Ale závěr mě překvapil.

kjama
kjama
11.07.2016 3 z 5

Jak byla předchozí kniha zajímavá, zde malinko ubíhá do klišé. Závěr předpokládaný, jako u jiných YA. Bohužel.

KaileyBlot
KaileyBlot
05.07.2016 5 z 5

Naprosto dokonalé zakončení dokonalé série. Knížky mě opravdu dostaly.
Začátek poslední kapitoly byl celkem matoucí a já opravdu začínala panikařit. Naštěstí se to vyjasnilo a mé pomatené oplakávání nebylo třeba.
Krásný konec. 5 hvězd je jasných.

FishMac
FishMac
23.06.2016 5 z 5

Parádní trilogie !

kejss044
kejss044
15.06.2016 5 z 5

Tato série je úžasné! Do děje vtáhne a jen tak nepustí!
Naprosto jsem si styl autorky a celkový svět, který vytvořila zamilovala a je opravdu těžké se s ním rozloučit. Každopádně ne na dlouho, protože k těmto knihám se 100% vrátím! :3

red_marionette
red_marionette
26.04.2016 5 z 5

Skvělá série!

Misa25
Misa25
14.02.2016 5 z 5

Tak zakončení celé série bylo jak se patří vynikající. Celou dobu doufáte, že to dopadne dobře...alespoň pro někoho a nějak :D a opravdu se povede, že svým způsobem kniha pro každého dopadne tak jak si myslí :) celá série je tedy velmi zdařilá :)

Madlenkačte
Madlenkačte
26.01.2016 5 z 5

Opět super, asi nejlepší díl. Konec byl rozhodně překvapivý a trochu jsem si poplakala. Všem určitě moc doporučuju!

Majča Mishix
Majča Mishix
22.10.2015 5 z 5

Tato série mne dokázala rozplakat a to u knížek brečím opravdu jenom výjimečně!!

Miluji Setha, miluji Kierana, miluji Waverly a hlavně miluji celý tento příběh!!
Již dlouho jsem nečetla takhle výbornou a skvělou knížku a vlastně celou sérii! Doporučuji přečíst snad každýmu, kdo na tu knížku narazí!! Miluji ji!!

Vím, že to není naposled, kdy jsem tuto knížku četla! Vrátím se k ní!

Tato série se mi líbila o dost víc než slavný Hunger games!! Dojemný konec, nečekaný zvraty a mnoho dalšího!!

Amy Kathleen Ryan, jste ta nejlepší spisovatelka!

HančaŠ
HančaŠ
10.09.2015 5 z 5

Tahle série se mi opravdu líbila.
První díl bývá obvykle nejlepší, přesto si troufám říct, že tato série je výjimkou potvrzující pravidlo a třetí díl, tedy Plamen, je nejčtivější, nejzajímavější a plný zvratů. Líbil se mi tedy nejvíc.
Postavy se zde vyvíjeli a bylo zajímavé sledovat, jak si poatupně uvědomují své chyby a omyly a zároveň i správná rozhodnutí svých přátel.
Za mě rozhodně nejlepší série o vesmíru za hodně dlouhou dobu.

Safira55
Safira55
06.06.2015 5 z 5

Jsem ráda že to dopadlo tak jak to dopadlo :,)

julliette
julliette
29.05.2015 5 z 5

Opravdu nádherný uzávěr. Waverly a Seth jsou spolu, sice on přišel o jednu ruku, ale to mu nevadí. Kieran se dal dohromady s Felicity, protože si to Waverly přála. Oba páry mají děti. Ti zlí byli poraženi, pastorka byla zabita, na její místo nastoupil Kieran. I když Seth a Kieran málem umřeli, podařilo se je zachránit a teď už žijí se svými partnerkami, Kieran s Waverly jsou znovu kamarádi. A takhle šťastně to skončilo. :D PS: JÁ NA KONCI PLAKALA.

Mishak
Mishak
13.05.2015 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tahle série je úžasná! A tenhle díl byl skvělým zakončením celé série, dokonalá tečka na konci příběhu!

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY! OMLOUVÁM SE ZA NĚ…

Kniha se četla lehce, jen jsem začala a ejhle, už jsem byla na konci. Příběh byl stále plný akce, zrad, informací, rozhovorů, atd. Nic mi v knize nechybělo. Pořád jsem si myslela, že vím, kdo je ten špatný… No, myslím, že od poloviny knihy mě autorka přesvědčila, že jsem na omylu a že vůbec nemám představu, jak komplikovanou zápletku vymyslela =) Mrzí mě, že jsem se pořádně nedozvěděla, jak to tedy všechno bylo – zda byla pastorka opravdu tak špatná, protože byly náznaky, že ne a zda kapitán Empyrea vážně nemůže za neplodnost všech žen na Novém Obzoru, jak neustále tvrdil, atd. Nu, každopádně k příběhu to krásně pasuje a na autorku se vůbec nezlobím. Stejně tak, jako má krásně lidské postavy (ano, narážím na to, že nejsou rozdělené na špatné a ty dobré, každý dělá chyby, jsou obyčejní, atd.), tak i příběh je dokonale … jak to říct … reálný? Skutečný? Lidský? Stejně jako náš život – také pořádně nevíme, co je pravda a komu můžeme věřit (kord v dnešní společnosti), zbývá jen doufat, že věříme správným lidem a vše, co nám říkají, je pravda. PRÁVĚ TOHLE DÁVÁ KNIZE, DOKONCE I CELÉ SÉRII TU DOKONALOST!!!

Stejně jako předchozím knihám, tak i téhle dávám 5 hvězdiček a vím, že se k téhle sérii jednou zaručeně vrátím =)

Monisek.B
Monisek.B
31.01.2015 4 z 5

Konec třetího dílu byl takový rozpačitý, ale celkově mě to hodně nadchlo. Příběh je opravdu zajímavý a krásně čtivý, takže než jsem si stačila uvědomit, že jsem skoro v půlce, už jsem měla knihu dočtenou!
Hrozně mě bavila zašmodrchanost celé knihy. Vlastně celé série. Po pomalém rozjezdu v první knize se mi to celé líbilo víc a víc a mohu jen vzdychat nad tím, že už to mám vlastně komplet přečtené a nemůžu se těšit na nějaké další pokračování.

Anne Leyyd
Anne Leyyd
26.01.2015 5 z 5

Nejdřív jsem myslela, že A. K. Ryan přetrhnu, protože TAKOVÝ MEGA ŠOK jsem už dlouho nezažila, ale... UFF!

Perfektní zakončení série. A mé vřelé doporučení všem, kteří máte rádi příběhy z vesmírného prostředí. Skvělá série s tak lidskými hrdiny, jakou jsem snad ještě nečetla. Jsem vážně nadšená! :-)

Inýk
Inýk
11.11.2014 5 z 5

Nejlepší kniha ze všech!! Musím číst každý den, jak mě to bavý. Knížku si určitě přečtěte

Štítky knihy

space opera

Autorovy další knížky

2012  76%Mlhovina
2013  83%Jiskra
2014  88%Plamen

Kniha Plamen je v

Přečtených95x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených19x
Knihotéce107x
Chystám se číst46x
Chci si koupit24x
dalších seznamech3x