Venkovská svatba

Venkovská svatba https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413520/bmid_venkovska-svatba-o0f-413520.PNG 4 72 23

Dvě svatby, dvě zlomená srdce… a druhá šance! Flora Drummondová se vrací do Burraley, aby zahrála s kvartetem na svatbě svého nejlepšího přítele z dětství Mitche. Jenže stále nemůže zapomenout, že kdysi byla do tohoto pohledného ženicha bláznivě zamilovaná. Vše je tak, jak má na správné venkovské svatbě být: kostelík vyzdobený květinami, netrpěliví svatebčané, nervózní ženich postávající před oltářem… jen nevěsta chybí a vypadá to, že si svatbu na poslední chvíli rozmyslela. V tom samém kostelíku se před padesáti lety konala podobná svatba s podobným příběhem zrady a zlomeného srdce. Hattie, nevěsta, která tenkrát zmizela, se po letech vrací zpátky na místo činu. Minulost i přítomnost se setkávají v tomto jediném okamžiku v kostelíku v Burralee a budoucnost dává novou šanci všem, kteří se tu sejdou… dávným i novým přátelům, aby si navzájem pomohli zotavit se z křivd. Zelené kopce severního Queenslandu a rušné ulice Šanghaje v předvečer druhé světové války – místa, kde se odehrává romantická sága vyprávějící o dvou ztracených a znovunalezených láskách. Sága, v níž hrdinové hledají odpovědi na otázky: Dokážeme se přenést přes bolestnou ztrátu? Není už příliš pozdě na nový začátek?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Country Wedding , 2017


více info...

Přidat komentář

Arsi
15.07.2023 4 z 5

Nenáročné, pohodové čtení. Příjemná oddychovka.

Pavlaj
29.12.2022 4 z 5

Příběh tří generací žen, umně propletený. Sestry Rose a Lily z anglické koloniální společnosti čelí těžkým volbám v předválečné Šanghaji. Hattie se vrací do australského zapadákova, odkud v mládí utekla, a houslistka Flora se sem přijíždí schovat před násilnickým přítelem. Nefalšovaná romantika, ke konci na hraně červené knihovny. Nad prostinkým příběhem u mě převážily popisy předválečné Šanghaje a tropické přírody Queenslandu, které knížce dodávají kouzlo. Takže fajn - 80%.


sodmic
16.04.2022 3 z 5

odpočinkový příběh, nenáročné čtení, volně navazující na Farmářovu ženu

petulkapeta
04.05.2021 4 z 5

„Je lepší, i když je člověk mladý, se rozhodnout správně“
„Pak nemusí žít s lítostí.“
„Ale pokud něco za to stojí, pak i rozhodnutí, která se v dané době zdají být špatná,jsou obvykle ta správná. Život je mnohem přizpůsobivější, než si dovedeme představit.“
Přiběh Flory a Mitche se propojil s Hattie a Joem a byl fakt pěkný a misty i napinavý..

Kristy.Seb
27.03.2021 4 z 5

Život nikdy není jen procházkou růžovým sadem, ale jednou jsi nahoře, jednou zase dole.

Vždycky je nějaké zítra.

Láska často vyžaduje velmi obtížné volby.

Pokud něco stojí za to, pak i rozhodnutí, která se v dané době zdají být špatná, jsou obvykle ta správná.

Máma rda příběhy, které se prolínají s minulostí. Ale tady jsem měla problém, než jsem se v tom zorientovala. Ale jinak to byl moc pěkný a milý příběh.

Szilvia1
17.03.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila,ale autorka má i lepší knihy.

EvikU.
09.02.2021 4 z 5

Bylo to neskutečně milé, ale bylo to i napínavé. A hlavně to bylo čtivé. Autorka mě mile překvapila. Pravděpodobně vyhledám i její další knihy.

Tato kniha se mi hodila do výzvy. Líbilo se mi, že tam nebyla jen milostná linka, ale i jiné životní osudy a vyšetřování. Kdo hledá nějakou nenáročnou knihu, která má co říct, doporučuji tuto.

Vendulik
01.02.2021 3 z 5

Kniha byla průměr. Štvalo mě zdlouhavé popisy vzhledu kde jaké věci. Příběh a zápletka samo o sobě bylo parádní ale kdyby se tak moc nepopisovaly pralesy a vzhledy byla by kniha tak o polovinu kratší.

zdehan
06.10.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila taková oddechovka ale pěkná.

sabca
27.09.2020 5 z 5

Za mě pohodová kniha. Flora byla sympatická hrdinka, které se schovává před svým násilnickým přítelem jsem držela palce, aby vše dobře skončilo. Děj se odehrává z části v Šanghaji a z části v Australii. Knihu za sebe doporučuji

helenkan
26.09.2020 4 z 5

Pěkný romantický příběh v kterém se prolíná současnost s minulostí. A to já ráda. A druhé šance se mají dávat né? :-)

bábuška
17.09.2020 3 z 5

Jedna svatba z donucení a po ní nešťastné manželství; až po mnoha letech naplnění setkání těch dvou. Setkáváme se s běžným životem v Austrálii, krásný je popis pro nás tropické květeny, různého ptactva i nočních zvířátek. A tam nalézají nový domov utečenci v roce 1935 z kosmopolitní Šanghaje, hojně obydlené Angličany, po válce Japonska proti Anglii následují sběrné tábory. A tady vzniká láska dívky Lilly k ruskému houslistovi Rudimu Vastinovi . Anglická rodina takové spojení netoleruje a tak jejich dcerka je vychovávaná
rodinou Lilliny sestry. Jdou léta a až u vnučky Flory se projeví hudební talent po dědečkovi, stane se z ní vynikající houslistka a získává po něm i vzácné staré housle. Celý příběh mi připadal trochu zmatečný, dost jsem si musela domýšlet, ale celkem se hezky četl. Austrálii nám pěkně přiblížil.

Marsí5
10.08.2020 3 z 5

(SPOILER) Ke knize jsem přistupovala trochu s rezervou, podle popisu jsem čekala nudné klišé.
Nakonec to nedopadlo tak špatně, kniha se dobře čte, prolínání různých linií děj pěkně oživí, sledujeme osudy více postav.
Ovšem nečekejte od knihy velké zvraty. Všechny dějové linky se dozvíte na začátku a pak se pomalu rozplétají ke zdárnému konci a nikde se už neobjeví žádný zádrhel. V této knize se to špatné už stalo a teď všechno dobře dopadne.

LilianaFalcon
16.06.2020 3 z 5

Nijak mě knížka nezaujala. V podstatě se jedná o tři provázané příběhy, ale ani dohromady ani samostatně to není tak dobré, abych hodnotila výše.

Šánka
07.06.2020 4 z 5

Pěkná, ne přehnaná romantika. Je to odpočinkový příběh, který se příjemně čte a v daném žánru si autorka stále drží svoji laťku, ještě jsem špatnou knížku od B. Hannay nečetla.
Příběh dvou žen, ve kterém se do přítomnosti prolíná minulost, dávná rozhodnutí mají své dopady, staré lásky nejsou zapomenuty a dostávají druhou šanci. Jestli ji využijí, to zjistíte, pokud si knížku přečtěte:-).

Mandlevest
01.05.2020 4 z 5

Tuto pohodovou knihu jsem přečetla po Čtvrté opici a nemohla jsem udělat lépe. Dostalo se mi opravdu odpočinkové četby v pěkně zpracovaném příběhu ve dvou časových rovinách, tak jak to tato spisovatelka umí. Původně jsem chtěla dát o * méně, ale uvědomila jsem si, že v tomto žánru romantické literatury je tak snadné sklouznout do kýčovité jednoduchosti, že nakonec hodnotím skoro na výbornou :-), protože to se v případě této knihy opravdu nestalo. A tak zkuste příběh, lehce předvídatelný, ale napsaný s vkusem a velkou dávkou čtivosti, z australského venkova, nádherně drsné krajiny, ve kterém hraje, vedle lásky, samozřejmě, svou roli i vážná hudba.

Nelička
25.03.2020 5 z 5

Absolutně skvělé, milé, pohodové a báječné čtení. Přesně podle mého gusta. Nic přeslazeného, zdlouhavého a několik skvěle vykreslených vztahových zápletek. Žádná hloupá frustrující komunikační nedorozumění, která by se několik kapitol protahovala...... Knížku jsem prakticky zhltla jedním dechem. Nejradši bych těch * dala MNOHEM víc.

Doufám, že i ostatní knížky této autorky jsou tak skvělé, stává se totiž mou oblíbenou....

janik6969
07.03.2020 odpad!

neskutečně nudná kniha, zbytečně hodně nitek, které nakonec vysvětlily závěr knihy, bavilo mě až posledních sto stránek, s tím zbytkem jsem se trápila

Dáduše
26.01.2020 4 z 5

Nemohla jsem se nejprve začíst, ale nakonec krásná, romantická, a hlavně nepřeslazená kniha. Střídání časů a prolínání osudů bylo vyvážené. Prostor měly ženské, silné hrdinky. Super!

josska
24.12.2019 5 z 5

kniha se mě moc líbila,,spisovatelka nikdy nezklame,,,prolínání minulost a současnost mám rada,,,,,