Velký závod

Velký závod https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432864/bmid_velky-zavod-J9L-432864.jpg 4 35 11

FRNK! Veverka se plnou rychlostí rozběhne podzimním listím. Rozená závodnice ale musí brzdit. Letos je Závod o zlatý žalud závodem družstev. Veverka trpí: kamarádi jsou tak nešikovní! Jen s velkým přemáháním je vezme do družstva. Zvítězí u veverky soutěživost a touha vyhrát nebo pochopí, jak důležité je mít kamarády a být týmovým hráčem?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Golden Acorn , 2019


více info...

Přidat komentář

simca9342
27.04.2024 5 z 5

Přečteno před lety.

Příběh o tom, že vyhrát je určitě super , ale byt spolu s kamarády je důležitější.
Veverka už několikrát zvítězila v soutěži o zlatý žalud. Letos ale bude něco jinak. Nebudou závodit každý sám za sebe, ale v týmech. Dokáže veverka jako nejrychlejší tvor v lese dát dohromady nepřipravený tým?

bibi.r
13.04.2023 4 z 5

Pro děti 3-4+.

Další z řady krásně ilustrovaných knih s milým příběhem.
V obrázcích jsme hledali detaily a říkali si proč je to které zvíře rychlé či pomalé a jaké má třeba jiné přednosti a vlastnosti. Také jsme si povídali o veverce a proč není potřeba vždy vyhrát a být zkrátka první (u nás doma zrovna velké téma).
Doporučuji.


Knihomolka506
02.09.2022

Příběh o tom, že  vyhrat je skvělý pocit , ale mít jeden druhého je důležitější. 

Veverka už několik let po sobě vyhrála závod o zlatý plod dubu. Tento rok se stane změna. Nebudou závodit každý jednotlivě, ale ve skupinách. Zvládne šedá chlupatá koule připravit své malé seskupení? 

Metla
25.06.2022 4 z 5

První knížka, kterou jsem nečetla já dceři, naopak, poslouchala jsem, jaký cácorka v uplynulém školním roce udělala pokrok. A právě "Velký závod" dostala, když byla paní ředitelkou pasována na čtenáře. Můžu tedy mít (a mám) námitky ke zkratkovitě podanému příběhu (s ponaučením, že kamarádi jsou důležití a je správné jim pomáhat), ale čestné místo u nás v knihovničce si tahle krásně ilustrovaná knížka vysloužila. Výtvarná stránka dominuje nad dějem, textu není mnoho, ovšem pro začínající čtenáře to stačí. 75%

lucakuca
25.08.2021 3 z 5

Jojojo kamarádi nadevše. Ale ten konec byl takovej seklej... Ještě chvíli po přečtení jsem hledala konec. Jestli ho nedali na obálku, třeba.
Nedali. Pak mě trklo.
Ahaaa, ten velké a rychlé závod byl asi i o rychlosti konce... Jsem to ale nakřáplinka dutá.

Litocha
04.05.2021 3 z 5

Po pravdě jsem trochu zklamaná. Potíže s mrkví se mi líbily moc, Velký závod jen tak středně. Obrázky jsou roztomile zábavné, ale příběh a hlavně závěr by mohly být propracovanější. I syn byl po dočtení trochu rozpačitý.

muchomurka
24.09.2020 4 z 5

Knížka Potíže s mrkví byla lepší, ale i tahle se mi moc líbila. Jednoduchý (možná až trochu moc, na úkor porozumění a pointy) poučný příběh a překrásné ilustrace. Ty ilustrace jsou boží, radost si je prohlížet i jen tak.

Sidonka3
10.03.2020 3 z 5

Některé činnosti se musí dělat v týmu, i když jsou ostatní kamarádi třeba nedokonalí a na některé činnosti jsou slabší ( i když na jiné jsou zase silné dost). Pochopí soutěživá veverka, že hnát se rychle jen za vítězstvím bez ohledu na druhé, vede k osamělosti, ztrátě přátel a že osamělost také není žádnou velkou výhrou? Pointa se bohužel ztrácí, text je málo rozpracovaný, najednou přijde zkrat a příběh se chvatně ubere střemhlav jinam, veverka najednou změní svůj postoj.
Nevím, jestli děti pochopili, proč je lepší mít kamarády vždy na prvním místě. Pár větiček v příběhu ještě scházelo. Nápad byl dobrý, text je už slabší.

TerJac
04.03.2020 3 z 5

Kniha má moc pěkné ilustrace. A námět na příběh také není špatný. Jen mi přišel trochu nedotažený. Veverka si sice jakoby uvědomí, co je důležitější, ale pointa je podle mne tak trochu zastřena a nedotažena. Ale to je možná jen můj pocit.

veronika0382
23.02.2020 5 z 5

Nádherně ilustrovaná pohádková knížka, která zaujme vaše děti na první pohled! Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

DariDerek
19.02.2020 5 z 5

Skvělá dětská kniha s dobrodružstvím a ponaučením pro děti. :-)

Autorovy další knížky

Katy Hudson
anglická
2020  88%Potíže s mrkví
2020  75%Velký závod