Velká kniha bylinek

Velká kniha bylinek https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94694/bmid_velka-kniha-bylinek-rrG-94694.jpg 5 13 4

Dejte ve svém každodenním životě prostor kráse i užitečnosti bylinek. A´t už máte velkou zahradu, nebo jen prá květináčů na okně, zjistíte snadno, jak jednoduché je pěstování bylinek a jak vám mohou být prospěšné v kuchyni, jako lék, jako kosmetický prostředek nebo jako dekorace v bytě. Tato inspirativní a velmi bohatě ilustrovaná kniha přináší tradiční znalosti i výsledky nejnovějších výzkumu. Najdete zde: - abecední přehled více než 100 druhů bylinek - bezpečné bylinné léky na běžné zdravotní problémy - jednoduché recepty na úžasná jídla, postupy na výrobu kosmetických přípravků - návody na výrobu dekorativních předmětů, úklidových prostředků .... a ještě mnohem více...... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

The Complete Book of Herbs , 2008


více info...

Přidat komentář

Filomena1961
17.02.2023 5 z 5

Tato bylinkářská kniha zaujímá už dlouho čestné místo v mé knihovně. Je to úžasná kniha a hlavně pomocník. Je přehledná , v první části jsou bylinky seřazeny abecedně, obsahují poznámky k pěstování a použití. Součásti jsou plody ovocných stromů a koření. Druhá část je zaměřena na bylinky v zahradě. Jak správně bylinky pěstovat.Třetí část má oblíbená nás provází bylinnou medicínou - výrobou léčivých přípravků, následují zdravotní problémy a jejich léčba prostřednictvím bylin, tato část plynule přechází do kapitoly o přírodní kosmetice - pro krásu a zdraví. Další kapitolu nám tvoří bylinky v domácnosti, jak si vyrobit netoxické prostředky, které neškodí nám ani okolí. Pak následuje kreativní část - tvoříme s bylinkami a poslední kapitolou je vaření s množstvím mňam receptů. Z této knihy jsem nadšená a dle mého názoru si zaslouží víc jak pět hvězdiček. Každému vřele doporučuji.

Betti
18.05.2019 5 z 5

Jedinečná, nádherná, obsáhlá, velká kniha bylinek, která si zaslouží místo v každé knihovně.

Je přehledně rozdělena na 7 částí - Přehled bylinek (abecedně vyjmenované nejvýznamnější bylinky, kde je o nich psáno na 1-4 stránky), Bylinky v zahradě (vše, co byste potřebovali vědět o pěstování rostlin i o zahradnické architektuře), Bylinná medicína (vyjmenované onemocnění nebo jejich příznaky a u nich vypsané jednotlivé bylinky, které na to působí, a jak jej správně užívat), Přírodní kosmetika (návody na přípravu všelijakých kosmetických produktů z bylinek-když nevěříte chemickým výrobkům), Bylinky v domácnosti (ekologický způsob výroby vlastních čistících prostředků), Tvoříme s bylinkami (návod na přírodní krásné dekorace a i tipy na originální dárky) a poslední kapitola Vaření (výjimečné recepty, které ozvláštňují bylinky v nich použité).

Trvalo mi to cca půl roku, kdy jsem každý den četla několik málo stránek, než jsem celou knihu přečetla od začátku do konce. Chtěla jsem si udělat jasno, co v knize najdu, a poté se k ní vracet a využívat ji v praxi. Za mě nejlepší kniha o bylinkách, kterou jsem kdy viděla. Jsem velmi ráda za to, že ji mám doma a díky ní jsem se inspirovala, jak žít více ekologicky než dříve. Divila jsem se, kolik různých produktů si mohu vyrobit doma sama a nemusím je kupovat v obchodech. Bonusem je velké množství fotografií na každé stránce knihy.


_sjuu_
27.05.2013 5 z 5

Naprosto úžasná knížka - jen na ty přenádherné fotky bych se mohla dívat celý den :)

maya.taufer
22.08.2012 5 z 5

Nádherná knížka pro milovníky bylinek. Hodně informací i obrázků.