Vedlejší účinky

Vedlejší účinky https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104773/vedlejsi-ucinky-104773.jpg 4 69 9

Děj je rozložen do dvou rovin.V první se čtenář seznamuje s nacistickým lékařem, který je posedlý myšlenkou na vědecký úspěch-pracuje na vývoji hormonu, způsobující ženskou sterilitu. To, že lék má vedlejší smrtelný účinek, není podstatné. Podstatné je to, že výroby tohoto hormonu přinese obrovské finanční zisky, navíc tento preparát žádají především rozvojové země. Ve druhé rovině se odehrává příběh lékařky Kate Bennetové. Ta je velice zděšená velkým počtem úmrtí mladých žen. Tyto bez zjevných příčin začínají krvácet, důsledkem čehož umírají. Tyto záhadné případy donutí Kate k pátrání. Netuší do jakých nebezpečných vod se pustila… (pitaval.cz)... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Side Effects , 1988


více info...

Přidat komentář

Kontryhelka
09.01.2022 5 z 5

Tento autor patřil jeden čas s Cookem k mým velice oblíbeným spisovatelům a každý jeho román jsem doslova zhltla. Nyní si jeho romány sem tam přečtu znovu a stále zjištuji, že mají pro mně stejné kouzlo, jako před léty. Za mně pecka.

Pejuška
10.03.2021 5 z 5

Kniha mi byla doporučena, s tím, že se mi bude líbit a nemusím se bát. První stránky mě moc nezaujaly, a už jsem to chtěla vzdát, ale to bych nesměla být já. Když už jsem začala, tak to přečtu. A dobře jsem udělala :) Knížka byla napínavá, bála jsem se tak akorát, fandila jsem Kate, jak v úrovni pracovní, tak i soukromé.
Trošku mi aféra s léky a vedlejšími účinky připomněla současnou dobu.
Na druhou stranu musím říci, že vymyšlený lék byl geniální. V dnešní době by byl hodně nápomocen, jen bylo sprosté, jak si z lidí dělali pokusné králíky.


Jelitovna
06.07.2019 5 z 5

Prima dovolenkové čtení, dost napínavé, pro mě asi až tolik, abych od Palmera vzhledem k jeho zaměření nic dalšího raději nečetla.

zimka.r
27.02.2018 4 z 5

Opět čtivý příběh. Knížky Michaela Palmera mě prostě baví.

Sharkess
17.12.2015

Málo, která kniha mě pohltí natolik, že ji přečtu za den. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Kniha pro mě byla zajímavá od začátku do konce. Tuto knihu doporučuji k přečtení :)

Ivan F
25.08.2015 4 z 5

Málokedy mám pri čítaní tak intenzívny pocit fandenia hlavnej hrdinke, ako tomu bolo v prípade tohto románu. Palmer mi nenechal vydýchnuť a ja som s vďakou na konci prijal fakt, že všetci, ktorí jej robili napriek nakoniec .... a zaslúžili si to. :-)

ovpana
31.01.2015

Hezké čtení,zajímávý příběh,napínavé až do konce

keri.H
03.05.2014 5 z 5

Tak toto je má druhá kniha od tohoto autora a opět se mi kniha moc líbila. :) Líbí se mi jeho styl psaní a jeho náměty. Sice chvilku trvalo, než se to rozjelo, ale i tak mě to moc zaujalo a těším se na další jeho knihu. :)

gina2
01.03.2014 5 z 5

Napínavé od začátku do konce :-), nemohla jsem se od knihy odtrhnout.