Války s Kzinty II

Války s Kzinty II https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160414/valky-s-kzinty-2-160414.jpg 4 14 14

Války s Kzinty série

< 2. díl >

Po vzoru jiných zavedených sci-fi autorů Larry Niven později otevřel svůj propracovaný Známý vesmír dalším zájemcům a vznikla tak série delších povídek, mapujících nejrůznější aspekty tří válek mezi pozemšťany a Kzinty. Každý autor přinesl do Známého vesmíru nové nápady a svůj osobitý přístup. Trnitá cesta je skvělým pokračováním neméně poutavé Kočičárny – Locklear poté, co zvítězil v souboji o svůj život i vládu nad podivuhodnou planetou Zoo, zjišťuje, že oživit hibernované cromagnonce nebyl možná ten nejlepší nápad. Netuší, že Zjizvená Tvář v Kwersatzu má úplně stejné problémy se starobylými Kzinty. Vlastně daleko horší… Hodina dětí ukazuje Wunderland během jeho okupace Kzinty jako místo, které se má změnit v nástupiště pro závěrečnou ofenzívu proti domovské soustavě lidské rasy. Jsou zde nejen lidé, ochotní v zájmu svého přežití ke kolaboraci, ale i zoufalé protiakce stále ještě přežívajících skupin odporu a neobvykle koncipovaná operace pozemských tajných služeb. (přebal)... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Wales
Originální název:

Man-Kzint Wars 2 , 1989


více info...

Přidat komentář

Bašťák
28.09.2021 3 z 5

Potěšilo pokračování Kočičárny i když ten druhý díl je trochu slabší, hlavně proto, že mi začaly trochu unikat motivace jednotlivých postav a celkově to bylo tak trochu nepřehledné. Navíc v mém vydání knihy je tisková chyba, kdy chybí cca 5 stran textu, který je omylem nahrazen textem z druhé povídky :-(. Hodina dětí je ovšem exceletní a velice povedená a hlavní důvod přoč tuhle knížku číst. Konečně pořádná bitka mezi lidmi a Kzinty.

Predator3313
16.03.2020 4 z 5

Povídky byly poměrně dobré, hodně dlouhé takže to působilo spíš jako krátký román navíc Trnitá cesta navazuje na kočičárnu takže dohromady to vydá skoro na knihu. Nicméně kočičárna mě bavila víc. Hodina dětí je taky v pohodě, pěkně viditelný projev dilatace času. Navíc asi první informace ze známého vesmíru o okupaci Kzinty.


Štítky knihy

space opera válečné sci-fi

Část díla

Autoři knihy

Larry Niven
americká, 1938