Války s Kzinty I

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Sci-fi povídky z cyklu Známý vesmír. Střet lidstva s bojechtivými Kzinty v podání předních autorů akčních sci-fi. Po vzoru jiných zavedených sci-fi autorů Larry Niven později otevřel svůj propracovaný Známý vesmír dalším zájemcům a vznikla tak série delších povídek, mapujících nejrůznější aspekty tří válek mezi pozemšťany a Kzinty. Každý autor přinesl do Známého vesmíru nové nápady a svůj osobitý přístup. V počátcích mezihvězdných letů narazila neozbrojená pozemská kosmická loď na válečné plavidlo Kzintů, nejagresivnějších válečníků v celém Známém vesmíru. V té době již lidstvo zanechalo válek a vybralo si cestu mírového rozvoje. Kzintové udělali osudnou chybu a zjistili tím nejhorším možným způsobem, že lidé se rozhodli odmítnout války především proto, že v nich byli příliš úspěšní. A tak vypukla první válka lidstva s Kzinty. Nyní, o několik set let později, nastává čas kdy se Kzintové potřebují znovu přesvědčit, že se jim vyplatí ty vypelichané opičáky z planety Země respektovat. Válečníci / Larry Niven Železo / Poul Anderson Kočičárna / Dean Ing...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156113/valky-s-kzinty-156113.png 3.521
Série:

Komentáře (4)

Kniha Války s Kzinty I

lailaj
01.03.2022

První a poslední povídka byly super. Prostřední byla strašně zdlouhavá a ani mě moc nebavila

Bašťák
19.09.2021

Dobré povídky, hlavně Kočičárna. Nejvíc mě zaujala hláška několik stránek ke konci knihy: "Teď už vím, proč se Kzintové rozhodli chovat své samice jako domácí zvířátka. Z čisté sebeobrany." :-) To dobře vystihuje tuhle Kočičárnu...

Predator3313
23.02.2020

Obecně povídky nečtu, ale udělal jsem vyjímku, protože mám přečtené všechny ostatní knihy ze známého vesmíru. Asi je dobré mít vše přečteno, aby člověk věděl o co jde, kdo jsou Kzinti atd.
První povídka Válečníci byla krátká a dobře popisuje první setkání lidí a Kzintů.
Povídka Železo mě popravdě moc nebavila, až v druhé polovině jsem se začetl a bylo to super.
Kočičárna se dle mého opravdu povedla, bavila mě nejvíc ze všech a teším se na její pokračování.
Celkově dobrá kniha, dávám 4*

cisar
01.02.2020

Kniha obsahuje tri poviedky z ľudsko-kzintských vojen, každá od iného autora - Niven (Válečníci), Anderson (Železo), Ing (Kočičárna). Tieto na seba nenadväzujú a poskytujú len malý pohľad na problematiku a samotnú priebeh týchto konfliktov. Číta sa to dobre, občas sa človek musí zaraziť a rozmýšľať o tom, kam až siaha autorova predstavivosť .