V zajetí vášně

V zajetí vášně https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439960/bmid_v-zajeti-vasne-cVT-439960.jpg 4 71 13

Když se Sophie provdala za hraběte Jasona Dashwooda, svou lásku z dětství, myslela si, že bude tou nejšťastnější ženou pod sluncem. Její naděje však brzy vyprchaly. Jason totiž není žádný anděl… Nejenže má milenku, dokonce ji pozval i na svatební obřad a domluvil si s ní dostaveníčko, až si odbude manželské povinnosti. Okamžitě jí tak dochází, že tento svazek nebude procházkou růžovým sadem. Je odhodlaná svést s Jasonem válku a nic mu nedarovat. Ani Jason není ze Sophie nadšený. Miluje lady Grace. A nelituje ničeho víc než sňatku s protivnou, nevychovanou a umanutou Sophií. Ještě žádná žena ho nedokázala tak rozčílit! Ale musí se spolu naučit žít, jinak se vzájemně zničí… A láska si vždy najde cestu, ať už jsou překážky jakékoliv.... celý text

Přidat komentář

Renike
16.06.2023 4 z 5

Úplně s čtenářkou milena8281 souhlasím, knihu jsem si užila, hlavně Sophii a není k tomu dodat nic víc.

milena8281
21.10.2022 4 z 5

Sophie byla třída. Na první pohled nevinná husička z venkova, co svého ženicha zamilovaně hltá očima, ale v jádru přímočará, kurážná a racionální žena. Ta toho svého hejska , a vůbec každého, dokázala skvěle usadit. Jen teda nevím, jestli by jí to v 19. století prošlo... Ale mně se líbila. Slovní přestřelky Sophie a Jasona, nebo s Lady Grace, byly ostré a vtipné. Moc moc hezky příběh.


karamelka57
22.05.2021 4 z 5

No podla mna to bol celkom uveritelny pribeh. Mne sa to pacilo. A ze hlavny hrdina v uvode zuril a pobehoval ako lev v klietke? No bol sklamany a zraneny z toho, co mu povedala zena, o ktorej si myslel,ze ju miloval a zaroven sa hnusil aj sam sebe. Uplne klasicka reakcia.No vzhladom na tu dobu, kedy rozvody boli nemozne, tym duplom u slachty, sa rozhodli uzavriet primerie a nasli si k sebe cestu aj ked to bolo tak trocha talianske manzelstvo. A aj ked ja tomu nerozumiem, fakt je ten, ze naozaj existuju spokojne pary, ktorych vztah zacal vzajomnou neznasanlivostou . A samozrejme naopak aj tych, co sa znenavideli po velkolepom zaciatku... Taky je zivot. Odpustenie je skvela vec.

Autor ma prekvapil, myslela som,ze nejaky american. Este si od neho urcite nieco precitam. Spokojna som.

AliceTief
03.05.2021 3 z 5

Příběh jako takový by mi nevadil, jen si myslím, že konec byl najednou takový rychlý, na to jak se děj táhl. Jasonovi bych potom, co předvedl o svatební noci a následující den, nevěřila ani slovo a ona mu odpustila, během několika týdnů.... Nečetlo se špatně, ale knihu už si znovu nepřečtu...

Petra38
06.03.2021 4 z 5

Na to,že se na historické romance nepotrpím tak tahle mi teda sedla. Mylady byla skvělá, žádná ustrašená puťka, taková má podle mě hlavní hrdinka být. Styl vyprávění autora mi prosté sedí,pouze mě udivily vsunuté věty o názorech napřiklad služebnictva ale ničemu to nevadilo. Za mě povedené, měla jsem chuť to co nejdřiv přečist..

Sidonka3
10.01.2021 1 z 5

Po stylistické stránce není romance napsaná špatně, ani neodsuzuju jednoduchost děje. Kdyby byla knížka méně nenávistná a agresivní, rozhodně bych jí hodnotila výše. Za pohodovou oddechovku jí ovšem nepovažuju, protože docela dlouho tam asociální, amorální manžel lítá po panství se zaťatými pěstmi jako smyslů zbavený, řve bezdůvodně na novomanželku, která podle něho vše dělá špatně a než být s ní, raději by se nechal zastřelit. Jason není charismatický frajírek, něžný rebel s dobrým jádrem, kterého žena předělá k obrazu svému, protože podobného pošuka už by nepředělal nikdo.
Minimálně takových 70 stran mi spíš příběh přišel jako popis domácího násilí než nádherný, odpočinkovější příběh, po němž se dostaví pocit bezstarostnosti. U mě se dostavila ledatak těžká depka.
Jediný šťastný konec téhle tragédie by bylo sbalení kufrů Sophie a odstěhování se od labilního manžela, který má problémové chování buď v genech nebo ten chudák trpí nádorem na mozku.
Čtenářkám, kterým byl sympatický, bych soužití s podobným náladovým partnerem nepřála, z toho by trvale nic dobrého nevzešlo. Po tom, co Sophii naprováděl, bych s ním už já osobně nikdy nebyla schopná sdílet ani lože ani stůl.
Asi jsem morbidní, ale budu snít o dobrém konci, tedy o tom, že ten zuřivec se jednou rozčílí tak silně, až dostane infarkt a Sophie bude volná pro někoho normálnějšího.

Ála1968
07.11.2020 3 z 5

Kniha měla nádherný rozjezd,ale od poloviny se už skoro nic nedělo,žádné napětí ani pořádná akce.Už dopředu každý tuší,co bude dál.Nejhorší byl konec,strašně rychle vše ukončeno a shrnuto na pár stránkách.A vysvětlení onoho přepadení bylo úplně strašné.Je to škoda,mohl to být nádherný příběh,kdyby byl lépe propracovaný a dotažený do konce.

uminaa
29.08.2020 4 z 5

Moja prvá kniha od autora a rozhodne nie posledná.
Na pár maličkostí musím priznať, že som bola veľmi príjemne prekvapená, aj napriek tomu, že bol vývoj predvídateľný. Ale priznajme si, že tieto knihy čítame práve kvôli šťastným koncom, a že sa nevieme dočkať momentu, kedy sa Jasonovia zmenia zo sukničkárov na verných a milujúcich manželov, a chceme, ba priam žiadame, aby Sophie boli kurážne, priame, inteligentné a zásadové. A preto sú si všetky knihy podobné.
Ale ako sa hovorí, dôležitejšia je cesta než cieľ samotný. A táto cesta pre mňa od začiatku bola naozaj nečakaná a prekvapivá. Pravdepodobne preto som ju zhltla na jedenkrát a jedným dychom :)

Katie88
03.08.2020 3 z 5

Nebylo to špatné. Taková odpočinková nepříliš dramatická historická romance...

sappan
12.06.2020 5 z 5

Moje první knížka od tohoto autora. Příběh je trošku jiný než obvykle, což je plus a navíc má slušný spád. Také je v knize méně pravopisných chyb než v dnešní době bývá obvyklé. Autor má nesporný talent k vyprávění, příběh se čte jedním dechem. Opravdu mohu doporučit každému, kdo si chce odpočinout a zažít příjemnou chvíli v románovém světě.

tiffani1212
27.05.2020 5 z 5

Další příjemné čtení, které jsem si užila. Autor nezklamal, naopak ho zařazuji k mým oblíbeným autorům romantiky.

rampapa
19.05.2020 5 z 5

Nádherný příběh. Sophii a Jasona jsem si zamilovala. Knížka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI.

biki
18.05.2020 3 z 5

Zcela nenáročná, nicméně příjemná romance pro ukrácení dlouhé chvíle a relaxaci. I když úvod není zcela obvyklý, další vývoj příběhu je dost předvídatelný. Také postava Jasona se vyvíjela dle obvyklých pravidel žánru, ale přetrvávající nedůvěra Sophie mě v druhé půlce příběhu už trochu vadila. Knihu bych ohodnotila tak 50%, zaokrouhlím tedy na 3*.

Štítky knihy

nevěra láska pro ženy manželství romantika historické romance

Autorovy další knížky

Alexander Stainforth (p)
česká, 1982
2019  77%Boss
2015  70%Pád noci
2020  77%V zajetí vášně
2019  72%Kráska a netvor
2018  71%Ďáblova nevěsta

Kniha V zajetí vášně je v

Právě čtených1x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce106x
Chystám se číst35x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x