V náruči kanibala

V náruči kanibala https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421629/bmid_v-naruci-kanibala-try-421629.jpg 4 56 27

Adriana si svůj život pamatuje až od chvíle, kdy ji našli zuboženou ležet na ulici před britskou ambasádou v Sierra Leone. Co bylo předtím, netuší. Naprosto ji šokuje, když se dozví, že kdysi porodila dítě. Zoufale začne pátrat po své minulosti, ovšem vzpomínky odsunuté do nevědomí mohou být až příliš děsivé a kruté.

Kakho-Oto
Kakho-Oto
dnes 4 z 5

(SPOILER) Na románu mě zaujal především příběh, bestiality nevyhledávám, takže mi popis kanibalských praktik uvedených v knize bohatě stačil. Příběh se vyvíjel zajímavě – hlavní hrdinka neznala svou identitu a když zjistila, že byla již dvakrát těhotná, vydala se do Sierry Leone, kde ji před několika lety našli před britskou ambasádou. Poté, co si v africké džungli všimne v osadě malého detailu, si vzpomene na svou minulost. Po téměř celý zbytek knihy se čtenáři dozvídají, co všechno "Adriana-Aneta-Atena" mezi kanibalským kmenem prožila. Kniha končí nečekaným happy endem, což jsem osobně uvítal.

Tereza137
Tereza137
23.09.2022 4 z 5

Příběh mě zaujal hned od první stránky, až do té poslední. Nebyla kapitola, u které bych se nudila. Knihu jsem měla přečtenou hned.

Čtení bylo napínavé, dobrodružné a poutavé. Dokonce i "jen" 279 stran bylo akorát.

Hlavní hrdinka byla příjemná a sympatická. V některých situacích jsem s ní soucitila a chápala ji. Dokonce jsem překvapená, že nedělala žádné hloupé rozhodnutí, což ve většině těchto žánrů se stává, že hlavní hrdina je prostě mamlas, když to tak řeknu.

Ubírám ⭐️ hlavně za to, že dle mého by mohla být knížka více brutální a méně sexuální. Čekala jsem opravdu brutalitu, jelikož to lidi zmiňovali. Jenže mám přečteného jak Ch. Cartera, tak i knihu od Marka E. Pochy a jeho Zemi kanibalu a to je teprve jiný kafe. Myslela jsem si, že "V náruči kanibala" bude podobný, takže mě to lehce zklamalo, jelikož tato kniha vážně brutální nebyla, brutalita (za mě) byla na žebříčku 3,5/10.

Jinak konec byl velice příjemný a epilog taky. Celkově knihu hodnotím pozitivně, až mě upřímně příjemně překvapila a rozhodně stojí za přečtení.


Veron1ca
Veron1ca
25.04.2022 3 z 5

Na tento titul jsem narazila náhodou, když měli v knihkupectví výhodný balíček 1+6 zdarma a já už nevěděla, který si pořídit. Upřímně jsem se před přečtením děje těšila na psychopata, který drží ženu někde ve sklepě, ale když jsem si přečetla o čem kniha je, už se mi do ní nechtělo. I tak jsem se ke čtení přemluvila a začala jsem. Kniha se mi nakonec líbila a četla se velmi dobře, až na ty detailní popisy všech těch velmi bolestivých ran. Bylo tam na mě až moc sexuálních scén - připomnělo mi to Padesát odstínů, kdyby byl Grey kanibal a žil v džungli. Takže trošku přitažené za vlasy, ale děj vcelku zajímavý. Po přečtení poslední věty jsem měla husí kůži ještě 5 minut. Pokud máte rádi krváky, bolest a sex, můžu doporučit.

terezarath
terezarath
04.04.2022 1 z 5

Tohle bylo utrpení! Většina knížky byla iritující, hlavní postavy otravné, nesympatické. Nevím, jak moc se do knihy promítala sama autorka, ale při čtení jsem měla pocit, že je mi nesympatická i ona. Přišlo mi to šíleně vycucané z prstu. Nevím, na kolik si autorka dala práci se zjišťováním informací, ale mohlo to být lepší.
Co se samotného příběhu týče, "zajímavé" to začalo být někdy ke konci, kdy hrdinka vzpomíná na práci léčitelky. Sice mě neskutečně iritoval fakt, že si jen tak přijde do džungle a zná hafo léčivých bylin, ale aspoň to konečně mělo nějaký spád. Jenže pak přijde konec knihy a celé to jde zase do kopru. Hrdinka nám totiž půl knížnky opakuje, jak právě skončil její civilizovaný život, jak už se nemůže nikdy vrátit, jak jí od té chvíle musí každý opovrhovat a pak najednou bum - happyend jako kráva.
Dávám jednu hvězdičku za snahu a za těch pár světlejších momentů. Nerada haním knihy a pilnou práci autora, ale tady se opravdu jen těžko hledá něco kladného.

Veju007
Veju007
13.03.2022 4 z 5

Úplně náhodou jsem na základě příspěvku ve skupině Knižní závisláci na fb objevila tenhle poklad a řeknu vám, že to teda bylo super čtení!
Tohle mělo úplně všechno - bylo to zajímavý, napínavý, děsivý, smutný, nervydrásající. A nechutný to nebylo až tak moc, jako třeba Rudá zem, tady jde opravdu spíš o příběh dívky v kanibalském kmeni. A že by se některé věci nemohli takhle reálně stát? No tak proto je to fikce. Naopak já bych klidně i věřila, že by to mohla být biografie.
Super zážitek!

čef
čef
23.02.2022 4 z 5

Tento příběh tak nějak patří do minulého století, to jsme se obdivovali různým cestovatelům do cizích krajů a hledali jsme tam poklady. Teď to působí jako erotická hříčka, ozvláštněná starým trikem o ztrátě a nalezení paměti. Příběh je však vyprávěn docela slušně, mnohé čtenářky určitě dostane.

lalela
lalela
20.02.2022 5 z 5

Krásná knížka, pro mě napínavá, žádná zbytečná kaše okolo, prostě se to četlo samo. Je mi jasné, že takhle a tohle by se nemohlo stát, ale knihy jsou přeci o tom, že se vymyslí děj a pak se přimyslí spoustu věcí okolo a je z toho knížka. A mě se moc líbila. Když jsem se vžila do postavy hlavní hrdinky, nepřežila bych ani den, bylo to hodně drsné. Navíc autorka krásně popisuje vše okolo, má cit pro to, aby si to čtenáři představili do nejmenších detailů. Líbilo se mi i to, jak si autorka pohrála s časovou rovinou.

orangerose
orangerose
14.02.2022 4 z 5

Knížka je napínavá od začátku do konce, některé části z knihy nejsou pro slabé povahy, je spíš pro čtenáře série dextera a série Roberta Huntra, není špatná knížka :)

SilvieSisinka
SilvieSisinka
05.10.2021 4 z 5

Mě se kniha četla velmi napínavě.Bylo to horší jak horor.To co se tam dělo byla síla.

bedkniha
bedkniha
08.07.2021 5 z 5

Knihu jsem v knihovně dlouho sháněla, trochu jsem měla obavy ze zdejších komentářů, ale pro mne byla kniha PERFEKTNÍ !!! Moc jsem si jí užila. Nevím, proč takové knihy čtou lidé, pro které to není jejich šálek a pak píšou špatné komentáře a hodnotí knihu jako velmi slabou a to platí i u jiných knih a žánrů...a pokud mají pocit, že je to přitažené za vlasy a nereálné, tak ať čtou literaturu faktu !!!

lucie2371
lucie2371
03.02.2021 5 z 5

Po přečtení některých komentářů, jsem se domnívala, že kniha bude hrozná slátanina, která nebude dobrá. České autory moc nemusím, to už musí být aby se mi od nich kniha líbila a u téhle se mi opravdu líbila! Byla moc hezky napsaná, byla zajímavá a plná napětí. Ale také byla hodně drsná.
Knihu vřele doporučuji všem milovníkům dobrých thrillerů ale varuji, že kniha není pro slabší povahy!

Holly.W
Holly.W
27.12.2020 1 z 5

Kniha se mi moc nelíbila, přesto jsem ji dočetla. Hoodně přitažené za vlasy.

DominaCZ
DominaCZ
18.08.2020 odpad!

Jde vidět, že to nepsal profík, paní by se měla dále věnovat tomu být vedoucí městskýho úřadu a ne psat tyhle blafy.

Jde byť jen o takové "detaily" typu STŘEŠNÍ OFIS (=office,kancl) atd.

No nepromyšlený, unikalo jí věčně něco a neustále mě štvala se svým PAVLÍ!

orinka3
orinka3
03.08.2020 odpad!

Jako malá jsem četla knížku Český Junák mezi Indiány. Docela se mi líbila a připadalo mi, že by se to mohlo skutečně stát. Indiáni v Kolumbii a náš chlapec mezi nimi. Napsané to bylo na čtyřicátá léta minulého století dobře a rozhodně nešlo o škvár. Což se nedá říct o této knížce, napsané o 80 let později. Strašné. Hloupé. Z prstu vycucané. Jestli chce paní psát, proč si vymýšlí takové fantasmagorie a nepíše o tom, co je okolo ní? A jestli se chce pustit do takových témat, radím, ať si napřed něco málo nastuduje. Přijít coby zajatec mezi kanibaly v Africe a okamžitě konverzovat s tamní ženou jako u nás s kamarádkou, hledat bylinky v pralese a hned se v nich vyznat, mít oddaného Pavla, který je pro Anetu všeho schopen, totální ztráta paměti (přičemž nezapomněla své vzdělání a uplatnila se v nakladatelství jen to fikne) a pak zas její totální návrat v budce na stromě....toto přece myslící člověk nemůže přijmout. Dobrý je jen kousek začátku, pak už jsou nesmysly.

jana3099
jana3099
31.07.2020 5 z 5

Právě jsem dočetla ....... hodně moc povedený příběh - tedy aspoň podle mě. Děsivý, napínavý, strastiplný, bolestivý, smutný, krutý .......hodně mě příběh mladé ženy zaujal a proto jsem si ráda udělala čas na to, abych ji přečetla hodně rychle.

Allla9
Allla9
15.07.2020 4 z 5

Zaujalo mě téma. Způsob zpracování mi místy přišel "uspěchaný", ale celkově se mi knížka líbila.

alnahu
alnahu
26.04.2020 4 z 5

Tento děsivý ,napínavý příběh se mi četl dobře ,autorčina fantazie mě opravdu bavila.

maximus13
maximus13
07.04.2020 2 z 5

Asi jsem čekal něco víc, nebo možná celkově něco jiného. Asi poprvé napíšu, že tak nelogické vyprávění jsem ještě nečetl. Proč nezůstala autorka v pomalém odkrývání vzpomínek hlavní hrdinky? Proč? Kniha by potom byla určitě úžasná. Tady přijede skoro na první místo v Africe, najednou "blik" a vyklopí do detailu celý svůj příběh. A to má být jako co!? Pár kanibalských praktik vždy popsaných v pár větách mělo ospravedlnit název V náruči kanibala? A to jako vážně, že jeden kanibal a jedna kanibalka z kmene uměli výborně anglicky? To jako vážně? Za mě osobně opravdu zklamání.

josska
josska
23.02.2020 4 z 5

Mě se kniha líbila,pěkně se četla, byla napínavá,ale některé pasáže popisující kanibalisbus byly příšerné,,,ale musela jsem číst dál,knihu jsem přečetla za jeden den,,,moc pěkný konec

Blaufik
Blaufik
13.02.2020 3 z 5

Věřím, že šlo knihu sestavit tak, aby se tvářila více opravdověji. Ať už propracovanějším popisem života ve vesnici, tak i pečlivějšími lékařskými prohlídkami (opravdu se hlavní hrdinka nepodrobila komplexnímu vyšetření už po nálezu na ambasádě?) či většímu zájmu Anety o svou minulost.

Přesto, pokud se čtenář(ka) od těchto nedostatků oprostí a knihu si bude užívat tak, jak je napsaná a nebude řešit detaily, tak si čtení jistě užije.
Při srovnání s předchozí autorčinou knihou vidím jistý pokrok a jsem zvědavá, s čím nás překvapí příště.

Štítky knihy

napětí vzpomínky

Autorovy další knížky

2018  67%Došel nám čas
2015  74%Dívka, která nesměla mít sny
2020  85%Síla naděje
2019  74%V náruči kanibala
2016  85%Dívka, která ztratila budoucnost

Kniha V náruči kanibala je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce70x
Chystám se číst39x
Chci si koupit3x