Utajená krása

Utajená krása https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69028/utajena-krasa-69028.jpg 4 158 21

Rok 1325. Holly považovala svou krásu za prokletí osudu. Zástupy nápadníků odmítala tak dlouho, až se její zoufalý otec odhodlal k nepředloženému činu – vyhlásil rytířský turnaj, jehož vítěz se stane manželem jeho vzdorovité dcery. Holly se ovšem uchýlí ke lsti a před rytíře předstoupí se začerněnými zuby, oškubanými vlasy a v pytlovitých šatech, které zakrývají její smyslnou postavu.Většinu uchazečů o svou ruku tím odradí, ale jeden z nich se zdá být dívčinou ošklivostí potěšen. Austyn z Gavenmoru totiž ví, že ženská krása leckdy bývá zdrojem manželských nesnází, nevěry, žárlivých výbuchů. Poté, co Austyn vyhraje turnaj, vyráží novomanželé na jeho hrad ve Walesu a začíná mezi nimi vzkvétat láska. Holly by mu ráda vyjevila pravdu, ale není si jistá, jestli její drobnou lest nebude považovat za zradu. Podaří se jí Austyna přesvědčit, že nemá jen hezkou tvář a vnadnou postavu, ale i upřímné srdce? Nechá se Austyn navzdory svým předsudkům vlákat do osidel lásky, která by ho mohla zbavit dávného rodového prokletí? ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Fairest of them all , 1995


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
10.04.2024 5 z 5

Když člověk miluje, musí počítat s možnými riziky, není to tak? Já tady ochotně zůstanu, i kdyby mi hrozilo jakékoliv nebezpečí."

,,Jsi a vždycky budeš ženou mého srdce.."

Na této knize bylo skvělé že člověk chvilkama nevěděl kdo je kraska a kdo zvíře. A taky vas autorka neustale drží ve střehu,tim,že akce je tam neustale....

uzivatel83509
03.09.2023 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. "kráska v přestrojení" byla vtipná část knížky. Líbila se mi popsaná atmosféra na Austynově hradě i romantika, kdy se postupně zamilovával do své ošklivé manželky a potom, kdy se od ní, naopak, snažil držet co nejdál. Jejich špičkování bylo fajn.
Co mi přišlo už přitažené za vlasy bylo, že ji nechal - na můj vkus - až dlouhou dobu zavřenou ve věži.. a ten první sex, no potěš... ale jinak krásná knížka!


Kiwicatko
18.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Co si Austyn myslel, vzdyt v podstate udelal to stejne, co Holly. Zarostlej jak prales v Jizni Americe a pod vousama to byl Buh ;) a pk se vzteka a keste si vymysli, ze je mu neverna d knezem :D solidne mu hrablo.
Peknej pribeh

katkaq
16.11.2021 1 z 5

Už po chvíli jsem měla toho přestrojení plné zuby. První část knihy až do příjezdu na jeho tvrz mi přišla skvělá a těšila jsem se na pokračování. Bohužel pak už to pro mě nebylo...přišlo mi to přitažené za vlasy a chování Austina neomluvitelné.

vcielka
10.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Preco ten chlap musel byt ako Adonis? A to fakt odrazu bola pekna, stacilo, ze jej strhal vypchavky? Odkedy hrdina zavrel hrdinku vo vezi to uz bolo viac menej strasne. Zachranila to len schopnost autorky nakladat s pismenkami.

petraj30
01.03.2021 4 z 5

Moc jsem od knihy neočekávala, ale řekla bych že to patří mezi lepší tvorbu autorky.
Sice se musel něčím nafouknout děj, takže tam bylo pár hluchých míst hlavně ve druhé půlce příběhu. Taky jsem někdy nerozuměla jejich chování, ale i přesto se to celkem dobře četlo.
Oba hrdinové se mi až na nějaké chvilky moc líbili.
Občas jsem se zasmála. Ale ten konec byl na tom všem absolutně nejlepší a právě za ten konec dám 4 hvězdičky.

lucie.dc
13.11.2020 5 z 5

Ja jsem se nasmala, me se to libilo, i kdyz to autorka umi i lepe, presto jsem to opet zhtla za 2 dny.

Dádulka67
05.07.2020 1 z 5

Velmi slabé...netuším, zda je to špatným překladem, ale kniha je silně podprůměrná.

luci2
03.07.2020 4 z 5

Moc se mi kniha líbila. Plynule se cetla. Asi se nebudu bránit si ji někdy precist znovu, avšak uchvaceni a nemožnosti se od knihy odtrhnout v tomto příběhu nehledejte. Kniha je vhodná pro klidne pohodové odpoledne.

Kudík
16.01.2020 3 z 5

Ze začátku se mi kniha zamlouvala, a to hlavně Holly, která se tak pěkně, v rámci svých možností, zošklivila. První špičkování a poznávání se s Austynem bylo také hezké, ale potom, někde v polovině se to nějak zlomilo a myslím si, že autorka to umí lépe. Mystično a závěr to jen vylepšil. Vidím to na 3,5*.

DUNIKO
22.06.2018 5 z 5

Budu se opět opakovat ale paní spisovatelka opět nezklamala!!!Krásné,vtipné,napínavé až skoro strašidelné,romantické...Já jsem spokojená a nadšená.

janqa410
13.03.2018 5 z 5

Odvážný, přesto prokletý Austyn a nádherná Holly proměňující se v ošklivé káčátko. Neobvyklý postup, známe to spíše naopak, ale proti gustu... Austyn měl opravdu štěstí a jeho los byl více než výherní. Vše vsadil na řekněme vypočítavou pohodlnost, kdy bylo prioritou zajistit dědice a pokračovatele rodu. A už není podstatné, že by jeho paní měla být saň či strašák do zelí. Ve skutečnosti však potrestá sám sebe, protože získá nejen ženu odvážnou, příjemně drzou, shopnou odporovat i těžce pracovat, ale i velmi krásnou. Kdo by to byl řekl, že se lady Holly, která na mě manipulací s otcem i okolím, ze začátku působila spíše jako rozmzlený fracek, který dostane vše jakmile zamrká, bude umět chopit hadru a na čtyřech do nekonečna umývat dlažbu v zatuchlém hradu. Získala si mě, ta holka má prostě koule hned od začátku :D Nedivím se, že si Austyn chvilkami připadal jako opravdový pomatenec. Krásně to mezi nimi jiskří nejen vášní, láskou a vzájemnými sympatiemi, ale i vtipem, což mě velmi bavilo. A přesto, že příběh končí tak, že mají kupu krásných dcer a žádného mužského nositele jména, ráda si příběhy i po přečtení dál domýšlím, takže kdo ví, třeba se jim ten chlapeček nakonec přece jen povedl. Knížka se četla téměř sama, a rozhodně mohu říct, že určitě patří mezi mnoho dalších od Teresy, které mohu doporučit.

ketvin
07.12.2017 5 z 5

Moc hezky popsaný hlavní hrdina a jeho strach z lásky. Kniha je chvílemi napínavá, vtipná, překvapivá, tajuplná... Povedená ;)

kackajh
05.08.2017 5 z 5

Tak to jsem si spravila chuť. Krásná kniha. Moc se mi příběh líbil.

Zirvith
10.02.2017 4 z 5

Dobře se to četlo. Děj nenudil a byl kolikrát i dost napínavý, akorát Holly mi připadala docela hloupá, že dokáže tak snadno odpouštět. Já bych se na jejím místě už při první příležitosti sebrala a odešla :o) Ale jinak celkem příjemné čtení :)

moudivlacek
26.02.2016 4 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Nejen že se jedná o romantické čtení, ale vtipné scény vás určitě dostanou. Musela jsem se smát i nahlas, nešlo to jinak. Obdivovala jsem vzdor hrdinky proti svému osudu a pak i její boj za lásku svého muže. Na druhou stranu i její muž si zaslouží obdiv, vzal si šeredu sice kvůli své kletbě, ale za čas ji měl opravdu rád a uvědomil si, že krása vnější pro něj znamená mnohem méně než krása vnitřní. Někdo tady psal, že není možné, aby byl šťastný, když měl šest dcer a žádného syna. A já říkám - proč ne. I tací muži jsou mezi námi.

Barbora H
28.01.2016 4 z 5

No... možná si 4* ani nezaslouží, divím se, že jsem se to donutila dočíst... Ale tak, znám i hodně horší blbůstky...

malazluta
24.01.2014 2 z 5

No nevím, přijde mi, že autorka napsala i lepší knihy.

miruska1
13.08.2013 5 z 5

Pekne, veľmi pekne. Ale od teresy medeiros som ani nič ine nečakala.

Kaety
23.04.2013 4 z 5

Na začátku knihy bylo několik vtipných pasáží. V knize se setkáme s kletbou krásné víly, s nádhernými hlavními hrdiny Holly a Austynem, s příšerným převlekem hlavní hrdinky Holly, vášnivou láskou, žárlivostí, nepříčetností, s odhodláním práva na lásku.V závěru knihy mi přišel souboj Austyna a Holly s padouchem trochu nepravděpodobný.