Hříšné myšlenky

Hříšné myšlenky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43371/bmid_hrisne-myslenky-Ywd-43371.jpg 4 186 23

Kincaid Highland série

1. díl >

Anglie + Skotsko, 1810. Když skotská kráska Catriona Kincaidová projde branou mužské věznice, má v hlavě jasný plán: osloví urozeného trestance jménem Simon Wescott a předloží mu nabídku, která se nedá odmítnout. Výměnou za to, že se s ní Simon formálně ožení a bezpečně ji dopraví do Skotska, mu dá polovinu svého věna, aby mohl splatit dluhy, které ho dostaly až do vězení. Simonovi se sice ani v nejmenším nechce vyměnit vězeňské okovy za manželské, ale peníze ho lákají. Ještě mnohem víc ho ovšem přitahuje Catriona samotná. Když ji spatřil poprvé, byla to vyjukaná slečinka, tak odlišná od svůdnice, která nyní vstoupila do jeho cely Catrioně se ovšem záhy začne detailně promyšlený plán poněkud vymykat z rukou. Ačkoli je Simon nahony vzdálen hrdinovi z jejích dívčích snů, nedokáže tomu zhýralci odolat… Nesourodá dvojice se vydává na skotskou Vysočinu, kde je čeká celá řada nástrah… a možná i odměna, o jaké se jim ani nesnilo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Some like it wicked , 2008


více info...

uzivatel83509
uzivatel83509
06.06.2023 3 z 5

Knihy od Medeiros miluji, ale zrovna tohle dílo mě moc neoslovilo... nějak jsem ani nepřišla na chuť postavám..

lucie.dc
lucie.dc
21.07.2021 4 z 5

Tohle dilo mi opet pripomnelo, proc mam Medeiros tolik rada, miluju jeji vtip (a nas preklad)

"...Co ty vis o milovani...?" zeptal se Simon
Odfrkla si: "Chlap se proste zakousne zensky do zatylku, aby si ji pridrzel a pak na ni zezadu naskoci..." :D

Malinky spoiler:
I tady je nesmysl, ze na Vysocine, kde teda uz i zasnezilo, pri nehode neumrzla nebo nemela alespon zdravotni potize, to je ale Medeiros, nedela si hlavu se zranenim apod.

Konec spoileru.


Musim 1 hvezdu ubrat... opravdu je tam dost nevyresenych veci, stranky to nedokazaly pojmout, konec byl dost jednoduchy, ale to mi nevadilo.

Kdyz se v tom clovek nenimra a pribehem jen pluje, na oddech super, zasmala jsem se, je kratoucka a pribeh se mi libil, mohla jsem vypnout mysl a nepremyslet.

Jesteze mam hned 2.dil, ten epilog by me zabil :D


vcielka
vcielka
06.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Za mna patrila tato cast k tym menej vydarenym, co ale nemyslim tak, ze to bolo take zle? Ked nejaky autor pise jednoducho velmi dobre, tak i nadpriemerne dielo moze v jeho podani vyzniet horsie v porovnani s jeho najlepsimi dielami. V hodnoteni Medeiros diel by som mu dala 3*. V hodnoteni so zvyskom autorov cervenej kniznice mu davam 4*.
Postava Simona bola velmi mila a vydarena, Catriona za nim trosku zaostavala. Mozno trosku viac. Ale celkovo tam neboli vykreslene hlbsie vztahy medzi postavami. Boli len povrchne napisane a tym padom sa do toho celeho akosi neslo vzit. Ich problemy tiez neboli nijakym sposobom komplikovane. A celkovo som nechapala to ich: Vyspim sa s nou, nevyspim sa s nou. Resp, keby to bolo lepsie napisane, mozno by sa dalo uverit tomu preco sa s nou nechce vyspat alebo preco ano. A odkial ziskal ten dokaz k vrazde? Vycaroval si ho z rukavu. S otcom, matkou a ich konfliktom sa tiez nenatrapila autorka. Alice bola len uvrestane pozadie v ciernobielom vydani. Pritom ten charakter sa dal krasne rozviest, pripadne viac polien im mohol hodit pod nohy. Stryko Ross mal neter az prilis rad na to, aby si nevsimal modriny Catriony, ako sa nam zo zaciatku autorka snazila nahovorit. Ale asi to bude tymi 212 stranami. Prilis vela veci nahustenych na tak malo stranok. Takyto pribeh si zasluzil aspon 350 stran, aby sa doplnilo vsetko, co mu chybalo. Vlastne, ked sa tak pocuvam, neviem, ci si tie 4* vobec zasluzi. Lenze, ked to porovnam s inymi dielami, ktorym som dopriala 3*, nemozem toto dielko takto znemoznit. Autorka skladat slova do krasnych viet ocividne vie a tak sa to naozaj dobre citalo.

cukrovka
cukrovka
18.11.2020 4 z 5

Klasická červená knihovna, oddechová a čtivá. Mladá romantická a naivní hrdinka obrátí zhýralce a prostopášníka svou láskou na správnou cestu.

Ivusak7
Ivusak7
10.08.2020 5 z 5

Knížka se četla sama přečetla jsem za dva dny. Catriona sice občas až moc naivní, ale Simon sice žádný pohádkový princ, ale jeho postava se mi moc líbila :)

Ludmila02
Ludmila02
28.07.2020 5 z 5

Moc se mi to líbilo, hlavně vtipné dialogy.

Zuza276
Zuza276
06.07.2020

Kvůli téhle knížce jsem nevnímala okolní svět. Úžasné čtení

luci2
luci2
05.06.2020 4 z 5

Moc hezká knížka, avšak ubrala jsem jednu hvězdičku za příliš velkou Catrioninu naivitu, která mě rozčilovala tak, ze jsem měla občas chuť zakroutit ji krkem. A také trochu pro nesmyslnost skotského klanu, který nakonci příběh zpestřoval a přidával na sentimentalnosti. Uz ted se tesim na další příběh ze série, který hned jdu číst ;-)

petraj30
petraj30
03.08.2019 3 z 5

Příběh se mi líbil tak do poloviny, ale četla jsem i mnohem horší knihy. Něco to postrádalo.

lenka9778
lenka9778
22.02.2018 3 z 5

Mám ráda, když autorky zabrousí na Vysočinu ale v této knize mi chybělo to "něco", co by ji povzneslo. Četla jsem ji hodně louho, vůbec se nešlo začíst.

janqa410
janqa410
13.01.2018 5 z 5

Už od prvních slov mě tohle dílko zaujalo. Nejen kvůli neohrožené Catrioně a neodolatelnému Simonovi, mezi kterými to jistří od prvního setkání. Velmi se mi líbil styl vyprávění, někdy navážno, jindy s vtipným nádechem a ty žhavé scény - dokonalé zpracování. A dalším plusem bylo i to, že přesto že se příběh odehrává i ve Skotsku, nikde není nic o bitevních scénách na bojištích ,situovaných do válek, které jsou v mnoha knihách tohoto žánru, se Skotskem tak rády spojovány. Pozor, válčení mě nevadí, docela ráda si krvavé scény představuji, ale v tomto dílku není o válce ani zmínka a to je příjemná změna. Už se těším na pokračování a na to, co se z Connora nakonec vyklube. Jdu na to a doufám, že jeho vyprávění bude přinejmenším také tak poutavé.

DUNIKO
DUNIKO
11.02.2017 5 z 5

Krásné čtení.Líbí se mi taková klasika kdy je příběh jen o těch dvou. Moc hezké!!!

ptavichripkaa
ptavichripkaa
23.10.2016 5 z 5

Další kniha, která se mi od T. Medeiros moc líbila. Asi se budu opakovat, ale je to přesně ta romantika, kterou od románů pro ženy očekávám. Simon jako napravený prostopášník a Catriona, skotská kráska, která ho zkrotila. Miluju to. U takových romanťáren si člověk oddychne, vypne a ponoří se do světa, kde vítězí láska.

Hřibče
Hřibče
21.07.2016 4 z 5

Knížka se četla téměř sama. První polovina mě bavila nesmírně, ve druhé mi trošku vadilo, že se Simon neměl moc k tomu být kladným hrdinou. Trvalo mu to fakt dlouho, než se rozhoupal k nějakým hrdinským činům. Na druhou stranu mi i díky tomu připadal reálnější. Tak teď nevím, zda mám být vlastně ráda, nebo ne. :D Ale jinak jsem spokojená, jako oddechovka je to dobrý a při čtení jsem se častokrát u nějakých situací i od srdce zasmála. :)

moudivlacek
moudivlacek
17.04.2016 3 z 5

Je pravda, že jsem trošku čekala více, než velmi silně naivní Skotku, to i ten její protějšek stál pevně na zemi. Ale nebyla by to romantická knížka, aby relativně vše nedopadlo dobře.

józi.odkudkam
józi.odkudkam
20.08.2015

Some like it wicked. Teresa Madeiros skutečně posouvá dimenze toho, co vůbec přípustné je, až za někam, pro obyčejné smrtelníky, vyjevitelnou mez. Pančovat alkohol? Vpravit do lidského plodu jehlou informaci měnící pohlaví? Zapálit atomovkou atmosféru? V CERNu bourat (vůbec je magnetem uchopit) částice za účelem lokální, do sebe se hroutící reality, brány dalších vesmírů? Napsat Hříšné myšlenky? A..to už se snad ani neodvažuji: Ále co, jsem jednou rebel, vykloním se z oka a: Zamilují se?

havrmoni
havrmoni
02.06.2015 3 z 5

Jak o sobě hl. hrdinka v knize říká, že je přihlouplá beznadějná romantička, měla bohužel pravdu. Myslela jsem, že jako Skotka bude jiná než ty ang.naivní husičky...no nebyla. Jinak,ale celkově to nebylo špatný, uvidíme co druhý díl. ☺

Barbora H
Barbora H
19.05.2015 4 z 5

Kniha byla hezká, čtivá, napínavá... Trochu mi tam vadil u všeho výraz dekadentní...

1v8na
1v8na
22.12.2014 4 z 5

Příběh byl vynokající. I když v některých pasážích jsem si myslela, že s oběma hlavními hrdiny zatřepu, aby se probrali. Jsem zvědavá na příběh Catrionina bratra v knize Nespoutané myšlenky.

malazluta
malazluta
01.07.2014 4 z 5

Pěkný příběh, zajímavé postavy a nenáročné čtení.