Temný dluh

Temný dluh https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501517/bmid_temny-dluh-wNs-501517.jpg 4 44 8

Upíři z Chicaga série

< 11. díl >

Upír nestárne. Jeho nepřátelé však taky ne. Když se v Chicagu objeví někdo z Ethanovy temné minulosti a ztropí poprask, Merit a její Mistr nevědí, zda jde o přítele, či nepřítele. Budou to muset rychle rozlousknout, neboť ve Větrném městě se schyluje k potížím. Na honosném večírku pro společenskou smetánku ze světa lidí i nadpřirozených se Merit a Ethanovi na poslední chvíli podaří zabránit vraždě jednoho z hostů. Když se ukáže, že oběť onoho útoku je pochybný obchodník se sklony ke zločinu, má Merit podezření na lidskou vendetu. Avšak nájemní zabijáci mají upíří zuby… Spojení s chicagskými Domy sahá hlouběji, než Merit tuší, a jediný nesprávný krok by mohl být jejím posledním.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Dark Debt , 2015


více info...

Přidat komentář

Nikidree
28.02.2024 3 z 5

Příjemné a oddechové čtení. Docela jsem se na Merit těšila a taky jsem si od ní slibovala, že mi zpraví "čtecí náladu" a celkem se povedlo.
Popravdě nemám moc co napsat. Děj je takový že nenadchne ale ani neurazí. Ano bylo tam pár zajímavých zvratů, vtipných hlášek i pěkných scén. Ale tak trochu mi přijde, že se to celé nějak vleče. Nemyslím tento konkrétní díl, ale celou sérii. Nedovedu představit, kolik dílů má autorka ještě v plánu a velmi nerada bych zjistila, že se z toho stane "nekonečná" série.
Tak jako tak se těším na další díl, snad nebudu čekat moc dlouho.

Lethania
03.01.2024 4 z 5

Tak a další díl za mnou na který jsem se dlouho chystala. Do konce celé série ještě zbývá pár dílů a já jsem rozhodnuta si je přečíst, protože mě svět Merit vážně hodně baví a jsem zvědavá, jak to všechno nakonec skončí. Díl byl jinak docela plynulý a někdy i zábavný. Nelituji přečtených stránek.


Alena_S
07.03.2023 4 z 5

Tentokrát za mě celkem spokojenost.
Jo, některé vroubky zůstaly. Mocní zlí lidé nám zase trápí chudáčky upíry, kolem běhají naprosto bezzubé (beze srandy) organizace a spolky, a jenom Merit dokáže nakopat všem zádě. (Přečíst se to dá, ale jen když zapomenete na to, že je nejmladší majitelkou tesáků v celém baráku.)
Potěšilo mě ale, že tentokrát jde o jejich vlastní problémy. Žádné "známý známého vlkodlaka má trable a my je musíme vyřešit, protože nevim." Přibyli špatňáci, ale vesměs na domácí půdě, takže míň zmatků na úkor napětí a víc si užijeme známých postav. Zdá se, že začínáme někam směřovat, snad do finále.

kolacky
04.12.2022 4 z 5

Nechalo se to dobře číst. Podle pramenů budou ještě dva díly, tak uvidíme, co bude v Chicagu dál.

Nelly
15.11.2022 4 z 5

V rámci série za čtyři hvězdičky, jinak tak 3,5 - prostě taková upíří jednohubka, ale konec naznačuje, že další díl by mohl být docela zajímavý...

havrmoni
13.10.2022 5 z 5

Není to moje nejoblíbenější série a hrdinka, ale baví mě to. Hezky se to čte a už jsem si na všechny zvykla. Takže za mě dobrý

luculi
27.09.2022 3 z 5

Urban fantasy je podžánr, který mám hodně ráda. Upíři, vlkodlaci, čarodějnice, měňavci, víly a mnoho dalších bytostí. Pro mě naprosto relaxační čtení, u kterého se vždy pobavím. Navíc přibližně stejná délka těchto knih je něco utěšujícího, protože čtenář ví, že ho nečekají v budoucnu žádné hrozivé bichle.

V tomto případě mi Upíři z Chicaga vždycky přišli slabší. Nepůsobí tak nadpřirozeně, spíše jakoby zůstali lidmi. Žádná super moc, síla nebo něco podobného. Alespoň z těch popisů to tak prostě nepůsobí. Ani Merit zrovna nežeru její drsňáctví, velice často skončí jako křehká porcelánová panenka. Ale možná právě tou svojí jednoduchostí příběhu mě to baví.

Znám lepší tematické série a jak se mnou spousta lidí souhlasila, na Mercy jen tak něco nemá. Přesto mě baví vracet se k Merit a Ethanovi, sledovat dění v Chicagu, rivalitu mezi klany, to jak se do toho míchá vysoká hra s vlivnými lidmi... Má to své kouzlo a to mě láká. Ale jak už jsem řekla, lidi jsou silní a arogantní, upíři nepůsobí jako někdo, kdo je mnohonásobně silnější a celkově danému světu, kde jsou krvesajové odhalení, něco chybí. Není to uvěřitelné.

V této knize se vrací starý nepřítel z dob minulých a míchá se do toho i dost silný vliv bohatých lidí. Cesta k odhalení byla jako vždy dlouhá, protože podle šablonovitého jednání, je vše řečeno až na konci. Navíc jeden z nepřátel, který se drží hodně v pozadí, rozhodně podle náznaků dostane více místa do budoucna. A na to jsem hodně zvědavá. Už by měly zbývat jen dvě knihy a tento svět končí, snad ten závěr bude stát za to...

Ryorka
18.09.2022 3 z 5

Už to je ve stylu neurazí, nenadchne. Autorčiny myšlenkové pochody o uvažování lidí v jejím světě mnohdy nechápu. Ale chci vědět, jak to s Merit a Ethanem dopadne, tak čtu dál.