Únik z knihovny pana Lemoncella

Únik z knihovny pana Lemoncella https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501185/bmid_unik-z-knihovny-pana-lemoncella-Cdp-501185.jpg 4 42 12

Strhující dobrodružství o návštěvě supermoderní knihovny, z níž se vyklube úniková hra Kdo by neznal Luigiho Lemoncella – nejslavnějšího tvůrce her na světě! Kyle je jedním z jeho fanoušků a milovník všech druhů her. Supermoderní knihovna, kterou pan Lemoncello ve městě otevřel, budí obdiv i úžas. Mimo knih totiž ukrývá i 3D kino, elektronické vzdělávací centrum, hologramy, interaktivní displeje nebo elektromagnetické vznášedlové plošiny, které dopravují návštěvníky k objednaným knihám. Kyle vyhraje pozvánku na speciální večer v knihovně, a je štěstím bez sebe. On a jedenáct dalších dětí si užije noc plnou her a zábavy. Když však ráno chtějí odejít, dveře knihovny zůstanou zamčené a všichni si uvědomí, že ta skutečná hra teprve začíná. Kyle brzy zjistí, že bez spolupráce bude zvítězit mnohem složitější a že každý dobrý skutek se počítá. Na druhou stranu podvádět se rozhodně nevyplácí. Podaří se různorodé partě dětí spolupracovat a vyluštit díky tomu zapeklité hádanky? Najdou cestu ven?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Mr Lemoncello´s Library Olympics , 2016


více info...

Přidat komentář

Roněnka
25.02.2024 5 z 5

Mám ráda knihy a luštění, a tak mě tahle kniha zaujala. A jsem ráda, že jsem ji zkusila. Líbila se mi dobrovolná spolupráce Kylea a ostatních členů jejich týmu. Kniha byla fakt dobrá.

spunticek13
27.01.2024 4 z 5

Knížka se mi moc líbila, je krásně a poutavě napsaná, kapitoly jsou krátké takže když dočtete jednu, nutí vás to číst stále dál a dál. Dokonce si ji chtěla půjčit moje babička. Hodnotím pěti zaslouženými hvězdičkami. :)


Ctenaricek4
16.11.2023 4 z 5

Knihu jsem koupila pro svého dvanáctiletého syna, a protože obálka vypadá úžasně a anotace je poutavá, rozhodla jsem se jí přečíst také.
Moc se mi líbí téma knihy - poukázat na to, že děti dnes tráví nejraději čas různými hrami ať už na PC či Playstationu atd. Ruku na srdce, kolik dětí v dnešní době znáte, kteří upřednostňují knihy? Kniha se snaží navrátit knihy do života dětí. A velice podařeně. Příběh je svižný, kapitolky krátké, takže se pořád těšíte na další, nutí vás to číst stále dál a dál. Chcete se dozvědět, jestli se dětem podaří uniknout z té velké nádherné knihovny. Kniha se mi moc líbila a hodnotím jí čtyřmi zaslouženými hvězdami.

Katy_vKnihách
14.10.2023 4 z 5

Kniha je určena mladším čtenářům, ale rozhodně si ji užije i dospělý. Knihy o knihách se čtou vždycky skvěle, pokud jsou tak i napsány. A to tahle je. Je to originální, zcela určitě si takový příběh nepřečtete v každé druhé knize. Protože taková "fantasy knihovna" se opravdu jen tak někde nenajde. Je to vymyšleno do detailu, obdivuju autorovu představivost, jak si pohrál s každým detailem, s každou hádankou. Do téhle knihovny by se měl podívat každý knihomol!

Damaj
02.10.2023 5 z 5

Úžasná super knížka o možnostech, které může svým čtenářům nabídnout knihovna. Kniha určitě ve čtenářuch probudí zájem o další zmíněné tituly a taky chuť, jít se podívat na tak bezvadné místo, jako je knihovna.

Gabetka
15.09.2023 4 z 5

Příjemná kniha o knihovnách, třídění knih, čtení a nadšení z nových vědomostí. Kéž bych ji měla k dispozici ve věku odpovídajícímu postavám. Ale nějakou takovou únikovou hru z knihovny bych si klidně zahrála i jako dospělá. Nápad i zpracování fajn, mouchy to mělo, ale ty s mávnutím ruky přejdu.

Jenny46
09.07.2023 4 z 5

Dobrodružství to bylo, ale nechtěla bych hrát únikovou hru pana Lemoncella...
Kniha je opravdu pro mladší 3,5*

broskev28
28.03.2023 4 z 5

Zkombinovat četbu s deskovkami, případně s tablety, mobily nebo počítači, to je sen každé knihovnice či knihovníka: je totiž jasné, že v dnešní době se technice nevyhneme, a to ani v knihovně. (Zvláštní ovšem je, že e-knihy naši mladí čtenáři rozhodně nemají v oblibě, vždy dají přednost klasické papírové knize.)
Proto jsem se zájmem otevřela tuhle knihu v naději, že tady najdu nějaký návod, jak skloubit četbu a technické vymoženosti, jak děti přilákat do knihovny právě díky technice a společenským hrám.
Spolehlivý univerzální návod jsem sice nenašla - mimo jiné i proto, že úroveň knihovny pana L. mnohonásobně převyšuje možnosti nejen malé vesnické knihovny - ale spoustu zajímavých nápadů rozhodně ano. Práce s rébusy a přesmyčkami, s názvy knih i autorů a pro mě překvapivě také s Deweyho desetinným systémem třídění knih. Jeho vysvětlení asi zůstává na knihovnici, případně si ho čtenáři mohou vygooglit, ale každopádně se o něm dozvědí - zřejmě poprvé - a pracují s ním, protože tady je zakomponován do příběhu.
Mám jen jednu, zato však asi zásadní výhradu: považuju se za dlouholetou a zkušenou čtenářku, ale spousta knih i autorů v knize pro mě byla neznámá. Je mi jasné, že je to dáno mimo jiné národností autora, ale i tak si myslím, že tyhle znalosti jsou vysoko nad úrovní dnešních dvanáctiletých čtenářů, jakkoli kvalitní esej vypracovali. (Mluvím o jménech jako Groucho Marx, to by byl oříšek i pro leckterého dospěláka, podobně jako úkol vyjmenovat pět knih F.M.Dostojevského či stravitelnějšího Dicka Francise.)
Navzdory téhle poslední připomínce jsem s knihou velice spokojená, i když netuším, jak se s ní popasují dětští čtenáři. Kyle je skvělá postava, Akimi jakbysmet a vůbec celý Kyleův výsledný tým; pro mě to byla čtivá, zajímavá, překvapivá a každým coulem knihomolská kniha!
A to nejlepší nakonec: i když nemáme ani zdaleka dispozice a možnosti knihovny pana Lemoncella, určitě bychom mohli podobnou únikovku vymyslet i pro naši a vlastně pro kteroukoli knihovnu. Komentář Isew sice nesouhlasí s papírovými indiciemi, ale já jsem naopak pro, mně by kombinace hologramu a papírové stopy vůbec nevadila.

Jarmila97
22.02.2023 5 z 5

(SPOILER) tuhle knihu jsem kupovala hlavně protože jsem strašně líbila obálka taťka a musím říct že to nebylo vůbec chyba knihu jsem přečetla za dva dny. Příběh byl naprosto skvělý je to přesně ten můj šálek který Já mám ráda jako oddech po všech hororech. musím říct že bych ocenila víc a takovýhle knih strašně se mi líbil nápad únikovky nemluvě o tom že prostě jsem milovníkem knih a kniha o knihách je úplně top

Ronnie68
12.02.2023 5 z 5

Tak tahle kniha mě zcela pohltila ... přečteno během pár chvil ... bavil mě styl únikovky v rámci knihovny (s rébusy) ... a je pravda, že pan Lemoncella mi náhodně připomínal Willyho Wonku z Karlík a továrna na čokoládu ... a také mě bavilo, že aspoň v knize zvítězí spravedlnost před lží... klasická pohádka....

lucakuca
10.02.2023 3 z 5

Zajímavé a inspirativní. Tak nějak nijaké a zároveň urputné.
Dává to smysl?
Obálka je nádherná, ta mě nalákala.

Isew
01.01.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale z námětu se dalo vytěžit mnohem víc. Samotné úkoly v knihovně mohly být mnohem více propracované. Vyhledávání knih podle čísel, když mají k dispozici katalog? Mají k dispozici internet, ale nevyužívají ho? Najdou stopu a vypadne lístek s nápovědou? Třeba někdo napíše knihu, která by měla podobný námět. Kniha by se měla číst v knihovně a všechny stopy by se daly najít v knihách, které jsou v knihovně. Moc ráda bych si takovou hru zahrála, ale hru pana Lemoncella bych hrát nechtěla.

Autorovy další knížky

Chris Grabenstein
americká, 1955
2015  81%Lovci pokladů
2013  79%Já, srandista
2015  94%Můj brácha robot
2021  85%Kočka vs. pes
2022  83%Únik z knihovny pana Lemoncella

Kniha Únik z knihovny pana Lemoncella je v

Právě čtených2x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených7x
Knihotéce48x
Chystám se číst27x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x