Kočka vs. pes

Kočka vs. pes https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477430/bmid_kocka-vs-pes-6sX-477430.jpg 4 16 5

Kočka vs. pes série

1. díl >

Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život... Nejtlapkóznější příběh pro všechny, kteří milují kočky a psy. Oskar je šťastný pes – rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy. Molly je chytrá kočka, která si je dobře vědoma toho, že ji čeká sláva a štěstí filmové hvězdy. Pochází z rodiny ušlechtilých koček, jež uslintanými a nechutnými psy pohrdají! Oskar a Molly celý život poslouchají o tom, jak se psi a kočky vzájemně nenávidí. Jednoho dne se oba beznadějně ztratí v lesích, a když se jejich cesty zkříží, vyplavou tyto celoživotní předsudky na povrch v celé své kráse. Pomalu ale začnou chápat, že jediným způsobem, jak přežít a najít cestu zpátky domů, je spolupráce?! No jasně, k tomu přece nemůže ani náhodou dojít!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Jota
Originální název:

Katt vs. Dogg , 2019


více info...

Přidat komentář

MoniMonika
13.04.2024 5 z 5

"Kočka vs. pes" je dojemným příběhem, který přináší nejen napínavé dobrodružství, ale také důležité poselství o přátelství a spolupráci. Patterson a Grabenstein vytvořili originální dětský román, jehož hlavními postavami jsou Oskar, energické štěně, a Molly, chytrá kočka. Jejich příběh o nečekaném přátelství a společném překonávání překážek zaujme čtenáře všech věkových kategorií. Doporučuji tuto knihu všem, kdo hledají zábavné a hodnotné čtení pro sebe nebo své děti.

Janadvorackova
22.11.2022 4 z 5

Haha, tak to dopadne, když hledám knížku k Vánocům - čtu dětské knížky :). Mazec.

Rodina koček a rodina psů jede do parku - jen tak na veget. Jenomže z každé se ztratí... mládě. Potkají se v lese a mají co dělat, aby navzdory svým instinktům spolupracovali.

A nejhustější jsou různí zvířecí kříženci, kteří se rozhodnou obě mláďata hledat, tedy pardon, někteří kříženci je chtějí sežrat, jiní hledají (jestrábosova, losokůň, lasičkokanec, vlkomedvěd a můj favorit - lvodýl).

Za mě tomu chybí už jenom řádně zhulený šaman, který by ten binec uklidil.

Ale... je to dobré. Příběh je jednoduchý, srozumitelný, zvířata jsou vtipná a věrně vylíčená (všechny ty instinkty, které je nutí se chovat jako trubky). Pes je ztracen uprostřed lesa, kňučí a má hlad, ale najednou se kolem prožene VEVERKA!!! No a tu on nemůže ignorovat, takže zapomene na osamění, hlad a možné nebezpečí, protože VEVERKA!!! je nejvíc nejdůležitější a musí se chytit :).


Nuttelka
07.04.2022 5 z 5

(Audiokniha)
Skvělý poslech! Interpretace naprosto úžasná! Knihu doporučuji dětem i rodičům a pokud budou poslouchat společně, tím lépe :-) Příběh je velmi vtipný, dojemný i poučný.
Odvěcí nepřátelé - pes a kočka. Ale jakmile se ocitnou ve stejné situaci a musí si zachránit život, vzniká jedno velké dobrodružství :-)

šárofka
02.04.2022 5 z 5

Příběh dvou zvířat, která se nemají ráda. Kniha se mi četla dobře a konec se mi moc líbil.

Renike
23.08.2021 5 z 5

Kocka a pes - nepratele na zivot a na smrt..ale Molly a Oskar, dve ztracene zviratka zaziji dobrodruzstvi cestou domu..jestli se nakonec zprateli nebo nikoliv, dozvite v knize

Autoři knihy

James Patterson
americká, 1947
Chris Grabenstein
americká, 1955

Kniha Kočka vs. pes je v

Právě čtených3x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x