Odplata

Odplata https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425035/bmid_odplata-kvZ-425035.jpg 4 40 9

Tvůrci světů série

< 2. díl

Tvůrce těžkej život má. Takhle zvenku to vypadá, že si stvoříš svět a žiješ si jako bůh. Ale pak se ti do toho světa nabourají cizáci, chtějí ti z něj vytěžit všechno, z čeho se dají vyždímat prachy, a navíc po tobě jde tvoje exmanželka a nechce ti jenom vybílit konto. Tahle bejvalka ti chce uříznout hlavu a naložit ji do roztoku. A tohle všechno máš za to, že jsi geniální. Je tu pokračování Tvůrců světů s názvem Odplata. S Alexem Drescherem vpadnete rovnýma nohama do světa umělých inteligencí, válečníků a zbraní ze všech možných i nemožných epoch, včetně těch, které ještě nenastaly, bytostí z nočních můr a nenasytných korporací. Jeden z Kryštofových světů byl prodán výměnou za to, aby se mocný padouch zbavil smrtící kletby. Branou se valí pluky Temných a velká a krvavá sklizeň hříšníků může začít. Kryštof Farský, geniální dítě mezi Tvůrci, se rozhodne hrát vabank. Sáhne po zbrani nevídaného kalibru, která má však jednu vadu na kráse: svého vynálezce připravila nejdřív o rozum, pak o život. Bude mít Kryštof větší štěstí? Konstrukty Tvůrců mezitím umírají ve velkém… Konstrukty, nebo lidé? Kdo zná klíč ke světům? Nahlédněte do tajemství paralelních realit a ztraceného rukopisu Tycha Brahe. Ve světě Tvůrců není místo pro zbabělce, zato je tu spousta místa pro bezskrupulózní bojovníky, mutanty a zvrácené mocipány.... celý text

Přidat komentář

TomHr
14.11.2023 3 z 5

Těžko hodnotit Odplatu jako samostatnou knihu; Destrukce ani Odplata samostatně nefungují. Opět ten protivný supercool styl, opět se střílí na všecky strany, opět postavy zběsile putují mezi světy... Ukazuje se, že ne vše je tak, jak se zdálo; ovšem s přibývajícími nápady začíná lehce kulhat logika. Nakonec, jak jinak, hrdina všechny postřílí a zvítězí.

jennefer
06.11.2023 4 z 5

Už dlouho jsem potřebovala takovouhle parádní jízdu! Moje generace pochopí všechny skvělé vtipy a narážky, takže jsem snad poprvé ráda za ročník, kdy jsem se narodila:-D Autor si umí hrát se slovy, přitom umí i pěkně zostra posunovat děj a čtenář se u toho náramně baví. Co víc si přát?


Fifth Element
31.08.2021 4 z 5

Nebylo to špatné, ale tohle není tak úplně ženská záležitost. Války a boje o moc i o život oba dva díly bez přestávky.. tím bych asi uzavřela celou dvoudílnou sérii..

stanislav0373
16.07.2021 5 z 5

"Před očima se mu střídavě zatmívalo a zase rozsvěcelo explozemi světla a jeho pokusy ubránit se pomalu ochabovali. Pak ustaly úplně. Ve vyhasínajícím mozku, jehož aktivita klesala nepřímo úměrně nitrolebnímu krvácení, se mu naprosto nepochopitelně zrodila myšlenka, že za něco takového není dost placený."


Akce pokračuje v místě, kde končil první díl. A je to hukot... Celkově druhý díl logicky pokračuje v příběhu prvního, ale navíc se dostaneme víc pod kůži mnoha postav, zjistíme, o čem jsme přemýšleli v jedničce a dočkáme se konce, který... ale to už si přečtěte sami. Stojí to za to!

PS: Skryté i naprosto očividné poznámky o kultovních akčních filmech se svalovci jsou naprosto fenomenální! Kožené slipy forever!

Lenka.Vílka
29.07.2020 5 z 5

"Crushed - Parkway Drive"

Druhý díl pokračuje tam, kde skončil první. A musím říct, že pokračuje dokonale.

Díl je akční, ale tou akcí, jejíž důvod chápete hned, protože už víte, o co jde, kdo je kdo. Víte, na čí straně máte být a čí straně nemáte být. Kvůli rozdělení vyprávění jsem byla na víc frontách, takže teď je čtení komplexnější, byť chybí ten prvek zdravého tápání. Ale taky je dost ukecaný, protože se konečně dostáváme do hlubin světa. (Podle mě jsou obě složky vyvážené.) Ale taky dosti technické. Jako na mě fakt hodně, ale v rámci rozsahu vysvětlení naprosto ok.

A jak říká titul, odplata bude. Sice ne podávaná za studena, ale pořádně zahorka a o to víc brutálně. Když vám vaše láska otevřeně vyhlásí válku, není čas, nehledě na to předtím, na vyjednávání, protože ona by si na něj přinesla granát. Je čas na obranu svého území, života i svých lidí.

Navíc mě zde potěšily odpovědi na moje otázky z prvního dílu ohledně fungování světa(ů). Za mě naprostá spokojenost. Kniha akorát působí zbytečně tlustě. Je tištěná dost velkým písmem na hrubém papíru, takže 300 stran, jenom to foukne, a jsou pryč.

Odplata mi dala odpovědi na moje otázky. Pobavila mě. Odnesla jinam. Byla zábavná a naprosto uspokojila očekávání po prvním dílu.

paduma
11.04.2020 5 z 5

Tento diel bol viac jednoznačný. Všetko smerovalo k odplate ako sa ostatne aj kniha volá. Veľa akcie ale osobne mi chýbali tie dejové zvraty ktoré boli v prvom diely, ten ma bavil viac, ale bolo to dôstojné ukončenie príbehu.

sebikus
07.01.2020 4 z 5

Rozjeté to bylo z prvního dílu dobře, ale jak se to začalo vysvětlovat, tak mi to přislo takové uspěchané, nemastné... Akce pěkná, ale to vysvětlení...no má to konec :)

Daisy67
18.12.2019 2 z 5

Příliš velké očekávání po přečtení prvního dílu se mi změnilo ve zklamání.Pravda je že v tom hrál roli velký časový odstup a těžko jsem se po tak dlouhé době orientoval v postavách.První polovina knihy bylo trápení ,ta druhá už konečně navázala na předešlou knihu a bavila mě.

Kyri
05.12.2019 4 z 5

Na to, že tohle vlastně není můj žánr, jsem to překvapivě přečetla jedním dechem. Začátek byl pro mě trochu pomalejší a chvíli jsem se orientovala v prostředí (nečetla jsem z této série nic jiného). Líbil se mi nápad (prostředí tvůrců světů) a byli mi sympatičtí i hlavní hrdinové. Za co ale dávám většinu hvězdiček jsou autorovy různé drobné vtípky.

Autorovy další knížky

Alex Drescher
česká, 1972
2017  85%Lovcův odkaz
2010  85%Tovaryš
2007  87%Dokonalý obchod
2019  87%Destrukce
2017  82%Zrození Adepta

Kniha Odplata je v

Právě čtených2x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce85x
Chystám se číst11x
Chci si koupit9x