Lovcův odkaz přehled

Lovcův odkaz https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345485/bmid_lovcuv-odkaz-qn6-345485.jpg 4 73 73

Světla v temnotách série

1. díl >

Evropa zbídačená hospodářskými krizemi, exody biblických rozměrů a válkami vydávanými za humanitární intervence nemá Prokopu Koutnému co nabídnout. Jestli se ale člověk může na něco spolehnout, je to rodina. Dokonce, i když oficiálně žádnou nemá. Jenomže dědictví po dávno zapomenutém otci není ani náhodou takové, jaké by si přál. Někdo zdědí dům, jiný krabici plnou peněz. Prokop zdědil krev Lovce a otevřel se mu tak svět Prolnutí, místo, kde se střetává svět vědy se světem magie a kde už po staletí zuří válka o moc, proti které je soupeření Unie a Ruskoasijské federace jen neškodným poštuchováním. Pak je tu ještě to největší tajemství jeho otce. Kdo by uvěřil, že si ho vzal do hrobu? A Prokop by to tajemství mohl znát. Štvanice může začít…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovcův odkaz. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

ydnac
12.03.2024 3 z 5

ZDĚDIL NADPŘIROZENÉ SCHOPNOSTI!
STAL SE LOVCEM!

Prokop Koutný nečekaně převzal "živnost" svého otce Maxe, kterého mimochodem nikdy neznal a netušil čím se zabývá.
Max je teď napůl člověk a napůl vlkodlak. Převzal také léčivé šamanské schopnosti. Je rychlý, hbitý,smrtící.
Otec měl také v držení lemurijskou zbraň, po které všichni touží a není to jediný artefakt o kterém Max věděl.
Všichni po nich jdou!
Jsou tu démoni, vyjci (upíři), čarodějky, elfové, vlkodlaci a pár lidí :-).
Docela hodně postav, ale buď jdou všichni po Prokopovi a nebo touží získat dávné artefakty a k těm, jak doufají, je Prokop dovede. Případně jeho matka, kterou zase hledá Prokop :-).
Ta je už několik desetiletí nezvěstná...
Navíc je královnou vlkodlaků :-).

V knize je hodně akce, hodně padouchů, občas trochu mišmaš, občas vtipná hláška :-).
Pokud nebudete čekat nějaký wow zážitek je to v pohodě :-).

TOHLE MĚ POBAVILO :-)
Riziko práce...
Bezďáci pravidělně šmejdící kolem popelnic sice krumpáč neodnesou, protože jim bude připomínat RIZIKO NAMÁHAVÉ FYZICKÉ PRÁCE, ale s trochou štěstí si ho vezme nějaký zahrádkář :-).

TOHLE JE SKORO VĚŠTECKÉ...
Druhá afgánská, výsadek v Koreji, čínská provokace, to vše bylo jen předzvěstí střetu Unie s Ruskoasijskou federací o Pobaltí, Ukrajinu a Bělorusko - obilí, nerosty, území. Teprve pak začalo být opravdu zle - z válkou zasažených území se do střední a západní Evropy začaly hrnout statisíce uprchlíků.

Terva
02.01.2024 4 z 5

No, určitá podoba by tu byla.
Třeba oči. Ty by mohl mít po (tátovi)
Barva i počet sedí,
. . . a taky bradu má podobnou.
Stejně nic lepšího nemáme.

Ačkoliv je tento příběh ze světa Prolnutí, vypadá to, že do něj asi nepatří. Někdo mu dal krabičku s názvem „Světla v temnotách“ i když je tento příběh ze stejného těsta jako Tovaryš a Jeden z devíti. A vlastně se to také ve stejném stylu odvíjí. Zadní část knihy mi sice tvrdí, že je to pro fajnšmekry, nadupané akcí a nenechá mě to oddychnout – inu, co je psáno nemusí být dáno. Pravdou je však fakt, že se to dobře čte, rychle do odsýpá a trousej se tu hlášky jak na běžícím pásu. Ale to je asi tak vše. Protože dva dny po dočtení už jsem docela tápal v Prolnutí, o čem, že to vlastně bylo. „Job tvoju mať!“

Citát: Když někdo zabíjí Lovce, tak já chci vědět kdo a proč.


Psenda31415
07.12.2023

Knihu mám doma už docela dlouho dokonce podepsanou od autora! - získáno během covidové pandemie v rámci nějakého balíčku knih, nicméně název ani obal knížky mě moc neuchvátil. Obal evokuje spíš knihu pro náctileté, kde půjde o nějaký pseudo románek mezi upírkou a vlkodlakem. Naštěstí, všechno je jinak!

Knížka nabízí překvapivě zajímavý mix postapo světa s velkým bratrem, magií, elfy, trpaslíky i skřety. Ještě pořád jsem překvapený, že takhle bizardní mix funguje :-) Hlavní hrdina k tomu sem tam hodí vtipnou hlášku, děj se odehrává na našem území, což je taky plus.

Od lineárního hlavního děje mě trochu moc odváděly skoky do jiné dějové linky, kde není na první pohled jasné o jakou dějovou linku se jedná a člověk musí pár odstavců přečíst, aby tušil o co jde.

Každopádně se těším na další díl a kouknu co dalšího spáchal tento autor a rozhodně tomu dám šanci, ať už obálka bude vypadat jakkoliv!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (12)

No, určitá podoba by tu byla. Třeba oči. Ty by mohl mít po (tátovi). Barva i počet sedí, a taky bradu má podobnou. Stejně nic lepšího nemáme.


Když někdo zabíjí Lovce, tak já chci vědět kdo a proč.


Spojenci jsou horší než nepřátelé.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Lovcův odkaz v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených4x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Alex Drescher
česká, 1972
2017  85%Lovcův odkaz
2010  85%Tovaryš
2007  87%Dokonalý obchod
2019  87%Destrukce
2017  82%Zrození Adepta