Zrození Adepta

Zrození Adepta https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356764/mid_zrozeni-adepta-sTw-356764.jpg 4 52 6

Světla v temnotách série

< 2. díl

Boj o prastaré nelidské artefakty vrcholí. Násilí v Záporoží graduje. Temní Záporožci se houfují, jsou jich tisíce, všichni míří k Černobylu, konkrétně do mrtvé Pripjati, města duchů, a cestou s chutí skládají krvavé oběti Temným bohům. Je třeba varovat královnu vlkodlaků Světlanu Griškinovou, která zná tajemství lemurijské hrobky. Její syn Prokop Koutný, v jehož krvi po otci koluje nadání Lovce, se neúmyslným přičiněním skřetí šamanky iniciuje a stává se Adeptem. Tímto se mu otevírají nedozírné schopnosti a znalosti a není třeba po nich ani natahovat ruku: má je všechny v hlavě. Stačí zalistovat… Přijdou mu vhod, stejně jako pomoc horkokrevné ebenové vyjky Kyry. Kromě elfského knížete, který na lov mladého Lovce vyslal celou armádu, ho totiž čeká mimo Záporožců i uvítací výbor složený ze strig, nekromantů nebo zombií. Ti všichni hladoví po krvi a mase přinejmenším stejně, jako temné síly po lemurijských artefaktech. Avšak nikdo z nich netuší, co nově zrozený Adept objevil v hlubinách lemurijské hrobky…... celý text

Přidat komentář

Terva
26.02.2024 3 z 5

„Bylo to jako útok vosím žihadlem.
Rychlé, téměř neviditelné bodnutí.
Tam a zpět a hotovo.
Zlomek vteřiny?
Tolik oblíbená pikosekunda?“

Světla v temnotách druhá kniha.
Musím říct, že první příběh se mi docela líbil. Několik dobrých hlášek, vtip, akce – paráda. Jenže druhá kniha je jakoby z jiného světa. Našel jsem tu asi tři dobré hlášky, což znamená, že ubyl humor. Příběh je rozdělen do několika pasáží, což tomu dodávalo trochu nudy. Když se zrovna v jedné rovině začalo konečně něco dít, přepnul pan spisovatel na jiné místo a začalo to znova. Když se konečně začalo něco dít, opět přepnutí . . .

Malá ochutnávka:
Byl to jen záblesk. Brnění mi poslalo do těla dávku stimulantů, které by dokázaly postavit slona na chobot. Tmu ve zlomku vteřiny vystřídalo prudké světlo a zase zmizelo. Pak se ten záblesk opakoval znovu a znovu a intervaly se prodlužovaly. Někdy v té chvíli mi naskočil mozek a pak i srdce. Tělem mi znovu začala proudit krev a brnění zajásalo.
Ne, fakt si nedělám srandu. Mělo z toho radost jako děcko o Vánocích. Každý má přece radost, že mu Pére Noël * přinese dárky, že?

Nejlepší pasáže byly ty s hlavním hrdinou. (lovec Prokop Koutný) On si svůj příběh totiž vyprávěl v ICH formě, kdežto ostatní jsou vyprávěny vypravěčem – spisovatelem. Tak že jsem si nejvíc užíval ICH pasáže, které jste ostatně ihned od první věty poznaly. Byly srandovnější, . . . i když zas tak moc ne. Nejvíc mě na příběhu vadily sprosté nadávky. Byly totiž ve své podstatě jen dvě - „Kurvamať“ a „Job svoj mať“. Víc toho pan spisovatel prostě nedokázal. Tak že jsem si musel najít své hrdiny. Asi největším, i vizuálně, byl pan Trojka. Někdy prý vypadal jako „Ty vole, to je Hulk!“ Jeho akce je prostě krása sledovat.

Citát: Nevěřím nikomu, kdo vylezl z hrobu.

Obsah je mixem magie, fyziky, alchymie, chemie, astrologie a astronomie – vše se to smíchalo, tak že vznikl celkem nevyrovnaný guláš, ze kterého vyšel jen průměrný příběh. A jako jednu z dalších výraznějších osob byl upřednostnil lovcovu matku Světlanu Griškinovou. Ta svým činem dostala děj příběhu do jiné reality (prolnutí/časová realita), čímž se to stalo zajímavějším. Jenže to se stalo až za půlkou knihy a to už bylo docela pozdě. Po první povedené knize jsem byl vlastně u tohoto příběhu zklamán. Velká část možností tu nebyla využita a ztratila se v „překladu/prolnutí“. Tak že tři hvězdy, ale v podstatě 50%

Citát: I na pohřbu může být veselo . . .

* Pére Noël je francouzskou obdobou Santa Klause nebo Ježíška.

Lenka.Vílka
28.09.2021

Druhý díl jsem četla spíš jenom kvůli prvnímu, protože jsem ho už měla doma, ale moc jsme se nebavila :( od autora si ráda přečtu něco dalšího (viz můj komentář k prvnímu dílu), ale tohle mi sedlo ještě o trochu míň než první díl :( sorry :(


Ramiel
09.06.2021 3 z 5

Nebavilo mě to tolik jako první díl. Přišlo mi, že v prvním dílu se děj pořád posouval kupředu. Ve druhém spíše přešlapoval na místě, bez nějakých intrik a soustředil se jen boj jednoho za všechny a všech proti každému. Na můj vkus tam bylo až příliš mnoho stránek pobíjení zombií.

martin6849
19.01.2018 4 z 5

Je to o něco lepší, než první díl, dokonce i těch poblbavých hlášek trošku ubylo. Jen mě štvalo co půl stránky číst "jeb tvoju mat" a "molodci", autor s tím má až nějakou úchylnou obsesi. Četlo se mi to dobře, pouze závěr se táhnul až moc, asi bych to utnul o nějakých 50 stran dříve.

KAREL6725
19.11.2017 5 z 5

Od předchozího dílu si už pamatuji jméno autora, dřív jsem ho neznal. Jestli první díl byl dobrý, tak druhý díl je výborný. Tahle kniha je opravdu skvělá , plná zvratu a akce. Děj knihy vás pohltí a nepustí dokud to nedočtete. Nezbývá než pochválit Fantom Print za vydání téhle knižní série. Doporučuji , rozhodně stojí za přečtení.

Supernova
06.11.2017 5 z 5

No tak pan Drescher zase nezklamal. Chvíli jsem si musela hodnocení rozmýšlet, než jsem všechen ten děj vstřebala, protože je to doslova nadité k prasknutí :) nechci spoilerovat, ale ženské hrdinky se nám tam pěkně rozjíždějí. A máme tam i nějaký ten vnitřní souboj - no aniž bych něco prozradila, tak řeknu, že chvílemi jsem si nebyla jistá, komu v té knize rupnou nervy a morálka - a nezklamaly ani postavy, ani autor - který je mimochodem vidět, že se vyzná - v magii, ve zbraních - a taky asi dost v reáliích zemí, o kterých píše. Tak teda hurá k Černobylu :) šla mi hlava kolem, musíte mít oči na stopkách, aby vám v ději něco neuniklo - parádně poskládaný příběh. A je to pochopitelně opět stejná tvrďárna. Taková náhražka boxovacího pytle, když si potřebujete upustit ventil :)

Autorovy další knížky

Alex Drescher
česká, 1972
2017  85%Lovcův odkaz
2010  85%Tovaryš
2007  87%Dokonalý obchod
2019  87%Destrukce
2017  82%Zrození Adepta

Kniha Zrození Adepta je v

Přečtených78x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce92x
Chystám se číst32x
Chci si koupit11x