Kdo krade sny?

Kdo krade sny? https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521142/bmid_kdo-krade-sny-64df11c5ca842.jpg 4 9 2

Tromby série

< 3. díl

Dobrodružství pokračuje ve třetím dílu série Tromby. Edwin a jeho táta jsou zpět. Jenže nic není jako dřív – pronásledují je mlhavé vzpomínky na dramatické zážitky z minulosti. Tajemné Tromby nikdy nespí, a když to Edwin a jeho kamarádi nejmíň čekají, odnesou je do paralelního světa. Dokážou porazit zrádného krále Klamma, posílit vzájemné přátelství a zachránit Edwinovu maminku? Ve fantastické krajině Trombů na ně čeká řada nástrah a nebezpečí, k jejichž překonání budou muset zapojit všechen svůj důvtip a odvahu... celý text

Přidat komentář

simona8126
16.11.2023 4 z 5

Důstojné a jistě nejen mnou dlouho očekávané završení povedené trilogie pro děti a mládež. Tromby nabízejí příběh plný tajemna, dobrodružství a sympatických (i velmi nesympatických, ne že ne) postav, který se zejména ve třetím díle rozroste o četné fantastické prvky. Záleží tedy na tom, zda dáváte přednost současné realitě, anebo v knížce rádi přivítáte nějaké to nadpřirozeno. Mně osobně asi více vyhovovalo, když se děj v prvních dvou dílech držel tak nějak více v realitě, ale přesto jsem si pokračování užila. Ostatně, věkově už nejsem cílová skupina a coby hnidopich starší třiceti let mám i pár výhrad, zejména k pro mě až příliš stručnému, jaksi unáhlenému konci, který dostatečně nezodpověděl všechny mé otázky, ale hádám, že kdybych byla alespoň o polovinu mladší, tolik by mi to nepřekáželo.

paníŠ
18.10.2023 5 z 5

Skvělé zakončení série. Vlastně musím říct, že tenhle díl mě bavil asi nejvíc. Sice nejsem cílovka, ale i tak mě příběh Edwina a jeho bandy vtáhl.
Kdo z mladých čtenářů má rád dobrodružství a fantasy světy, tomu sérii Tromby lze jen doporučit.


Autorovy další knížky

David Jan Žák
česká, 1971
2012  92%Návrat Krále Šumavy
2019  87%Zmizení Edwina Lindy
2009  63%Ticho
2022  69%Tleskač
2020  87%Žeberův odkaz

Kniha Kdo krade sny? je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x