Třináct zrcadel mé duše

Třináct zrcadel mé duše https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398184/trinact-zrcadel-me-duse-5DL-398184.jpg 4 21 5

Přidat komentář

Renca.ch
19.11.2022 4 z 5

Zajímavě napsaná kniha o horolezcově životě a jeho myšlenkách, autor je velmi svérázná osobnost. Knihu jsem začala číst po tom, co jsem navštívila jeho horské muzeum v Tyrolsku a chystám se na další autorovy knihy.

ludek7426
15.08.2020 5 z 5

"Když o sobě přemýšlíme, nevíme, kdo jsme. A když se představujeme, říkáme jen to, co se nám hodí. Nasazujeme si masky.
Člověk prozrazuje svou duši jen tím, co dělá. Povím vám tedy, co dělám, abyste pochopili, kdo jsem"
Reinhold Messner
Vždy se mi líbily knihy Reinholda Messnera, jeho myšlenky, pohled na svět, i vše co dokázal - jak říká - "v rámci hranic které jsem si sám stanovil".
Člověk ani nemusí zdolávat osmitisícovky nebo projít napříč Antarktidou, aby se ve spoustě toho, co je zde napsáno našel.


mholecek
28.12.2019 5 z 5

...velmi poutavá kniha...

OdvaznyMladyMuz
24.11.2019 4 z 5

Ačkoliv na Messnerovu tvorbu mám políčeno už delší dobu, k této knize jsem se dostal náhodou, poněvadž když jsem si procházel výčet autorových knih, nepatřila k vytipovaným favoritům. Jelikož jsem jinou jeho knihu zatím v ruce nedržel, nejsem schopen posoudit, jak moc, a jestli vůbec, se vymyká jeho ostatní tvorbě. Autor nás zde provede třinácti momenty svého života, které formovaly jeho osobnost. Dá nám nahlédnout do své duše, strachů i radostí. Textově není dlouhá a je navíc doplněna působivými fotografiemi. Považuji to za příjemné seznámení s autorem a těším se, až se blíže setkám s některou z jeho dobrodružných výprav za hranice lidských sil.

Chogori
18.08.2013 4 z 5

Fanoušky Messnera a horolezectví vůbec knížka jistě zaujme. Není to ani tak o horách, jako Messnerovi samotném (ale dojde i na ty hory, skály, pouště, ledovce...ale taky děti, bydlení v hradě a přednáškovu činnost). Má oblíbená kapitola je o kiosku na Matterhornu (kdy Messner zdatně konkuruje humorným knihám :-))