Hrdelní pře majora Zemana

Hrdelní pře majora Zemana https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99258/bmid_hrdelni-pre-majora-zemana-N0t-99258.jpg 4 20 8

Sedm příběhů ze seriálu 30 případů majora Zemana: Hon na lišku, Vrah se skrývá v poli, Konec osamělého střelce, Bílé linky, Klauni, Hrdelní pře, Studna.

Přidat komentář

georginaa
24.01.2021 5 z 5

Případy majora Zemana díky seriálu jsou populární dodnes. Když jsem četla tyto povídky, představovala jsem si herce, kteří to tenkrát hráli. Už nedokáži to vnímat jinak. Proto s dalšími povídkami ani nebudu pokračovat, seriál byl prostě suprový.

Gracian1964
07.12.2020 5 z 5

Celkom dobre napísané. Zaujalo ma, že niektoré prípady mali trochu iný priebeh než v televíznom seriály. Menovite Koniec posledného strelca, White Lines, Hrdelní pře. Vynechal som niečo? Bavilo ma to a čítalo sa to rýchlo.


Argos
21.08.2020 3 z 5

Příběh z roku 1968 je posán jinak než ve filmu a je to lepší. Studna mě nikdy nijak moc neuchvátila.

Magrata15
06.07.2019 4 z 5

Samozřejmě styl psaní poplatný své době (přesoudruhováno), to musíme pochopit, ale jako detektivka naprosto brilantní!

Pavelpi
12.08.2018 5 z 5

Sedm případů majora Zemana,které byly součástí seriálu.Jednoznačně u mne vede Studna a Vrah se skrývá v poli.

prof.chrobak
09.07.2017 1 z 5

Druh rádoby dobrodružné literatury určený hlavně pro tehdejší přesvědčené estébáky a esenbáky, kteří se stali prokletím této země na dlouhá desetiletí a důsledky tohoto zla pociťujeme dodnes. Měla za cíl glorifikovat tehdejší režimní nátlakové složky. Bohužel je to tak šikovně napsané, že spoustě lidem nedocházelo a nedochází, že je to překrucování reality a těžká propaganda. Kdo byl někdy u výslechu na STB, ví své. I když místy celkem věrně odráží život za socialismu a konformitu některých lidí, kteří i v téhle době z postupně zahnívajícího režimu dokázali těžit. U literárního zpracování jednotlivých případů je to stejné jako u seriálu, některé díly jsou lepší (to jsou ty čistě kriminální napsané na základě skutečných případů ), některé jsou docela slabé a naivní (to jsou právě ty ideologicky zaměřené).

Swaii
12.04.2017 4 z 5

''Onen pozdní podzimní večer měl vůni hřebíčkových snů. Bylo příjemné sedět na hranici světla a tmy, hřát v dlani napoleonku s dobrým francouzským koňakem, poslouchat drsně smutný a přitom tak životu přitakávající hlas Edith Piafové z magnetofonu a dívat se do stínů staré zahrady na padající listí ze stromů.'' - mistr Procházka!

ber-tram
25.01.2016 4 z 5

Veskrze pro zajímavost, že existuje knižní podoba, jsem tuto sbírku za pětikorunu koupil v příbramském antikvariátu krátce po revoluci, tedy dávno před hysterií rozpoutanou znovuuvedením seriálu v televizi. Ale zcela příhodně jsem až v této protizemanovsky štvavé kampani přečetl sedmero epizod se zvoláním: co by jiní literární patlalové dali za šikovnost vykonstruovat příběh povídkového formátu tak, jako to uměl dramaturg Procházka! Co na tom, že zrovna v tomto souboru jsou zařazeny spíše kauzy politicky angažované, ne klasické kriminální případy majora Honzika.