Tři kruté příběhy

Tři kruté příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60972/bmid_tri-krute-pribehy-65c8d41638470.jpg 3 21 5

Ve Hvězdné flotile slouží čestní muži a ženy Hyborský svět je nebezpečný, řídí se však drsným, ale spravedlivým kodexem Fanoušci her jsou jedna velká šťastná rodina To určitě! Milí čtenáři, je čas dospět. A zjistit, jak hodně se mohou zvrtnout zpravodajské hry s Romulany, jak vypadá souboj se třemi mocnými mágy či nakolik vám lidé doopravdy chtějí nezištně pomáhat. Tři kruté příběhy, tři dávky léku proti naivitě – uchovávejte mimo dosah dětí!... celý text

Žánr:
Povídky , Sci-fi , Fantasy

Vydáno: , Epocha (ČR)
více info...

Nelíísek
Nelíísek
07.07.2020 3 z 5

Rudovous: Vábení dračího srdce
Zbytečně natahovaná, po nějaké době omrzí i když konec má svojí dobrou pointu

"Vyrovnání"
Nejsem fanda startreku ale tuto povídku jsem si užila

"[PrintScreen] Osvícené myši"
tohle bylo prostě divný no a... asi mám malou představivost ale povídka mi chvilkama nedávala smysl

Sečteno podrženo, Rudovous: Vábení dračího srdce průměr-podprůměr , "Vyrovnání" výberné, "[PrintScreen] Osvícené myši" podprůměr

NemmamSlov
NemmamSlov
14.01.2020 3 z 5

Najlepšia poviedka bola od pána Hlávku, čo som aj očakával. Nie som veľký fanúšik Star Treku, ale príbeh s Romulanskou rasou sa vydaril. Po Hlávkovej poviedke, kvalitou malinko zaostáva príbeh od Jakuba Kočího. Rudovous je v štýle barbara Conana, ktorý je vodcom pirátov. Hrdina bojuje proti nekromantovi a ďaľším magickým tvorom. Problém nastal pri poslednej poviedke, ktorá bola najslabšia a keby mala o pár strán viac, tak by som to pravdepodobne ani nedočítal.


Metla
Metla
13.02.2019 3 z 5

"Tři kruté příběhy", tři diametrálně odlišné povídky.
Úvodní "Rudovous: Vábení dračího srdce" je z Conanova světa, byť z jiné doby a hlavním hrdinou není proslulý Cimmeřan. Přečetla jsem polovinu, zjistila, že se nebavím a zbytek jsem dorazila víceméně žabím stylem - hopsáním přes odstavce v marné naději, zda se mysl někde neuchytí: **.

Pachuť podprůměru neměla zůstat na patře dlouho, jak jsem si byla jistá. A "Vyrovnání" nezklamalo. Fenomén "Star Treku" se mě dotknul jen okrajově, ale příběhy Jana Hlávky si skvěle užívám a tento nebyl výjimkou. Zajímavé postavy, dobrá zápletka - patřičně krutá, přirozené dialogy, nechyběl ani myšlenkový přesah. Vysoký nadprůměr s dumáním nad pátou hvězdou: **** a půl.

Závěrečná povídka "[PrintScreen] Osvícené myši" mě zpočátku zaujala. Nakoukneme do života betatestera RPG hry, na své si přijdou milovníci chatu a komiksů, neztratí se příznivci LARPů ani hráči airsoftu. Odlehčená hravost mi docela vyhovovala, jakmile však děj vjel na výhybku směr (SPOILER ALERT!!!) špióni, zlé agentury o třech písmenech, počítačová kriminalita a tak dále, byla to studená sprcha. Zchromlá logika, celkem zmatený popis, divný závěr a nakonec ta povídka ani není krutá. Zůstal slabší průměr : ** .

Kvůli Hlávkově "Vyrovnání" se vyplatí knížečku sehnat, zbytek je bohužel slabota - něco jako umístit originál Michelangelova Davida mezi dvojici sádrových trpaslíků.

PabloFuentes
PabloFuentes
28.08.2018 3 z 5

Přiznám se, že jsem zprvu čekal od knížky něco hodně jiného. Čekal jsem právě ty drsné mučící scény, kterých tam ale příliš nebylo. Knížka se dle mého nedá hodnotit jako celek, ale spíš jako tři oddělené příběhy.
Povídka o Rudovousi měla velký potenciál, ale nějak mě obsahově nebrala. Je tu Rudovous, ten vše dokáže, nic pro něj není problém, je dokonalý, nemá slabiny a zabíjí čaroděje a draky. Mám tak rád fantasy, ale takhle ne. Za mě jen 1/5
Vyrovnání - konečně to, co naplňovalo název této knihy. Ano, bylo mučení, byl zajímavý příběh. Celé to mělo hlavu a patu a nic nebylo vyloženě účelové. Takhle ano. A kdybych byl fanouškem Star Treku, asi bych si to užil ještě víc. Bral jsem to jako náhodný vesmír s náhodnými civilizacemi. 5/5
Printscreen byl jiný, dle mého docela originálně napsaný a i když povídka opět příliš nenaplňovala název knihy, sedlo mi to. Líbil se mi ten styl a flirtování mezi hrdiny skrze komixy 4/5
Kniha celkově si zaslouží takových 3,3/5

Terva
Terva
29.05.2017 4 z 5

Když jsem si četl Předmluvu k této trojpovídkové knize, myslel jsem si, že příběhy budou opravdu kruté. Víte, co jsem tím myslel? Že zlo porazí v plné polní dobro a nenávist a lži zvítězí na bitevním poli nad láskou a spravedlností – hovno, ….je ...to ...trochu ...jinak.

Rudovous: Vábení dračího srdce ****

Hned první příběh je potvrzením opaku. Ano, příběh Jakuba D. Kočího je krvavý a krutý, ale ne tak, jak jsem si myslel já. Je klasicky krutý. Hlavně pointa mě vůbec nepřekvapila a byla krutě normální. Ve své podstatě, je to však velmi povedená povídka. Hlavní hrdina je borec ala Conan, ale jmenuje se Walhelm. A musí zabít tři čaroděje, aby zachránil draka. Máte v tom bordel? Není to tak složité. Hlavní je, že rodák z Vaniřan je vtipný, má slušné hlášky, které dokáží rozesmát a do všech soubojů jde nebojácně a tvrdě. Pravda však je, že krev a střeva vyrábějí spíše ti druzí. Čtenář se pak očima Walhelmova na to musí dívat. Velmi povedené jsou i názvy samostatných kapitol. Například „Chcípni!“ nebo „Lebka lovce lebek“ nebo „Vize ryze zlatá“, osobně mě nejvíce dostala kapitola „Loď na písku“ - no už jenom ty názvy dají tušit dobrému příběhu. A nebojte, bude i drak. Ještě musím dodat, že povídka obsahuje jednu moc krutou scénu u které zamrazilo i mě.

CITÁT - Posrals to, tak sbohem!


Vyrovnání *****

Jana Hlávku tak trochu znám. Vím, že dokáže kruté věci a ani nemrkne okem. Když mu někdo řekne, že potřebuje napsat knihu o čtyřech hrdinech a ti pak musí na konci příběhu zemřít – zeptá se pan Hlávka: A maj „jen“ zemřít, nebo je mám opravdu nechat chcípnout? V této povídce chcípá lidí i mimozemšťanů celkem dosti. A těch šokujících krutých scén je tam velmi hodně a to co jim předchází a co následuje je „jen“ příběh o pomstě a zradě. A fanoušky Star Trek jistě potěší do jakého období je povídka situována. Jen prosím mějte trochu ohledy na to, jak se jedna z postav vyjadřuje o Kapitánu Kirkovi. Nemusíte jí za to krutě rozsekat. Nutno také dodat, že povídka postrádá odlehčující humor a tím se stává krutou. PS – Povšimněte si číslování kapitol.

CITÁT - Budu vás mučit, mám čas i léků dost a bezvědomí ani smrt vám nepomůže.


[PrintScreen] Osvícené myši *

Údělem povídek jsou dvě základní situace. Když se povídka líbí, je čtenář naštvaný, že už končí. Když se však povídka nelíbí, je čtenář naštvaný ještě víc, že už nekončí. U této povídky jsem v té druhé kategorii. Povídka je nudná, podivnou formou vyprávěná, rádoby kiberpunkovým prostředím osmahnutá a mě vůbec neoslovila. Jediným kladem příběhu je, že je vyprávěn ICH formou, ale pan spisovatel Richard Šusta s tím neumí pracovat. Nejhorší povídka v trilogii a vlastně sem snad ani obsahově nepatří.

CITÁT - Cokoliv od této chvíle vypovíš, bude spolehlivě použito proti tobě.

Váhal jsem, zda dát celkově tři nebo čtyři hvězdy. Poslední povídka to trochu kazí, ale nakonec zvítězil rozum nad krutostí a dávám zasloužený čtyři hvězdy.

U všech povídek jsem přidal obsahy, několik citátů všem spisovatelům a povídky jsem samostatně ohodnotil, přidal k nim jiný nový komentář a Malé ochutnávky.

Vše hledejte v sekci – POVÍDKY u této knihy.

Štítky knihy

česká fantasy

Část díla

Autoři knihy

Jakub D. Kočí
česká, 1977
Jan Hlávka
česká, 1979
Richard Šusta
česká, 1956

Kniha Tři kruté příběhy je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce30x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x