V patách Elize Cynsterové

V patách Elize Cynsterové https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279091/bmid_v-patach-elize-cynsterove-ieb-279091.jpg 4 94 19

Cynsterovská sága série

< 17. díl >

Tři Cynstersovy sestry série

2. díl

Svatba slečny Elizy Cynsterové bude jistě velkolepou a nezapomenutelnou událostí… … jenže nejprve ji někdo musí zachránit ze spárů tajemného a nebezpečného muže! Eliza je unesena ze zásnubního večírku sestry Heather přímo před očima svých bratrů, kteří ji měli chránit. Únosci s ní míří na sever do Edinburghu. Eliza se však jen tak lehce nevzdává a je rozhodnutá využít každou příležitost, aby z jejich spárů unikla. Do cesty se jim připlete mladý a přitažlivý učenec Jeremy Carling… Jenže Eliza netuší, zda jí tenhle urozený muž s hlavou v oblacích může nějak pomoci. Jeremyho zajímají jen starověké hieroglyfy, ale se zločinci a záchranou dívek nemá žádné zkušenosti. Může nechat Elizu, jejíž vystrašený obličej zahlédl v kočáře, na holičkách? Jeho čest mu nic takového nedovolí! Na útěku od záhadného skotského šlechtice, jenž stojí za únosem Elizy i její sestry Heather, se Jeremy s Elizou musejí vypořádat s řadou nebezpečí a překážek, které jim osud staví do cesty. Avšak mnohem větší hrozbou, než je pronásledování únosci, je jejich vzájemná přitažlivost, jíž nedokážou odolat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

In Pursuit of Eliza Cynster , 2011


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
předevčírem 4 z 5

Příběh další ze sester Cynsterových, tentokrát jemnější Elizy. Začátek kopíruje dějovou linku prvního dílu této trilogie, ale jsou zde vedlejší postavy (Cobby a Hugo), které děj trošku odlehčí. Jeremy a Eliza musí spojit svoje síly, aby unikly všem nebezpečím a nástrahám, které jim klade do cesty poťouchlý osud. A pořád je tady postava tajemného Skota. Jsem zvědavá, o co tady vlastně jde. A těším se, až to společně s nejmladší Angelikou zjistím.

moudivlacek
28.12.2023 4 z 5

I když se začátek může zdát hodně podobný jako ten u Hester, tak, jako je každá ze sester jiná, je to i jiná "pohádka". Eliza je unesena lstí, s únosci míří do Skotska, když cestou je míjí anglický učenec Jeremy. Náhoda tomu chtěla, aby Jeremy pochopil, co viděl a o co se Eliza snaží. Sice je badatel a ne rytíř, ale rozhodně má čest v těle. A ta mu velí, zachránit mladou dámu z rukou lotrů.
Ale jedno je jisté, přesně vykalkulované plány vědce se bohužel či bohudík velmi brzy rozpadnou. Ale on nehází flintu do žita. Eliza si myslí, že na rozdíl od sester není tak odvážná a statečná atd. Ale to, co Eliza a Jeremy zažijí a co jsou nuceni zvládnout cestou do bezpečí Anglie, je rozhodně změní.
On lásku nehledal, láska si ho našla sama. Ona lásku hledala a marně a najednou je ve víru lásky.
Těším se na příběh s divokou Angelicou a také tajemným Skotem.


Lembac
28.11.2022 5 z 5

Klidná a jemná Eliza je unesena z neznámého důvodu do Skotska, kde si ji má převzít záhadný cizinec. Elize se podaří cestou upoutat pozornost trochu zaprášeného akademika Jeremyho, který se jí pak snaží zachránit z rukou únosců. Jejich putování krajinou jihovýchodního Skotska se mi líbilo z knížky úplně nejvíc. Je taky osvěžující, že hlavní hrdinové nejsou po všech stránkách dokonalí. Připadají mi tak uvěřitelnější a lidštější. Trochu mě zklamal konec knížky - ten byl po akčním pochodu divočinou celkem zdlouhavý a ani sebezpytné přemítání o citech mě až tak nebavilo.
Celkově se mi příběh líbil a navnadil k dalšímu čtení knih ze série.

BáraLind.
05.09.2022 3 z 5

O trochu napínavější příběh než v případě první části trilogie o sestrách Cynsterových (V rukou vikomta Breckenridge). Kdyby to šlo, tak dám 3,5/5.

Eliot30
03.02.2022 5 z 5

Velmi pohodový npříběh s kouzelným závěrem :)

MatBla
06.11.2021 5 z 5

Elize i Jeremy byli krásně něžní. Přestože Jeremy není Cynster, uměl si v každé situaci poradit. Líbilo se mi i to kličkování Skotskem.

miruska1
05.11.2021 3 z 5

Jiné hlavní postavy a jiná trasa, inač v podstatě ten jistý příběh. Opravdu zajímavý je tén skotský šlechtic, snad nebude poslední díl zklamáním....

Majka1979
26.05.2020 5 z 5

Nádherný príbeh, autorka opäť nesklamala, teším sa na jej ďalšie príbehy :)

ariel platto
06.04.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, jen ke konci mě to kličkování a unikání už fakt nebavilo. Hrdinka mi nelezla na nervy, takže super čtení.

Dádulka67
22.03.2020 1 z 5

Lehce okopírovaný příběh z předcházející knihy, zbytečně rozvláčné a poněkud nezáživné. Popravdě jsem to nedokázala dočíst...

narisa
06.11.2019 4 z 5

Tak tento příběh se mi líbil méně než příběh Heather a Breckenridge. Byl opravdu pomalejší, rozvláčnější, nějak mi chyběla věší chemie mezi Elizou a Jeremym :(. Ale jinak zase pěkný romantický příběh. Jen moc natažený, pořád jen utíkali a kličkovali a nic moc se nedělo. Hodnotila bych ho tak 3,5*.

Medasek
08.08.2019 5 z 5

Další úžasná kniha od Laurensové.

jaja1989
05.03.2018 4 z 5

Nejzajímavější na celé knize je tajemný skot.
Jinak moc informací o ,,zeměpisu" Anglie a Skotska bylo to zdlouhavé a nudné, bez toho by kniha měla max 100 stran:)

havrmoni
25.07.2016 5 z 5

Mě se to líbilo. Nenáročná romantika a ten Skot se mi líbí čím dál vìc. Už se na něj těším.
Po druhém přečtení a 4 letech odstupu,se mi tahle sestra líbila nejvíce.

alzbeta4340
17.05.2016 5 z 5

Líbilo se mi to. Přehnanou originalitu od historických romancí neočekávám, beru je jako pohádku před spaním, no a pohádky, přiznejme si, také nejsou bůhví jak originální. Já se bavila. Potěšilo mě, že autorka dala dohromady Elizu s Jeremym, kterého známe už z prvního dílu klubu Bastion. Těším se na Angeliku a do tajemného Skota vkládám velké naděje.

Martiana
06.04.2016 3 z 5

Souhlasím s machrus, únos Heather a Elizi byl velice podobný, proto dávám tři hvězdičky. Uvidíme jak dopadne Angelica.

machrus
04.04.2016 3 z 5

Řekla bych nejslabší díl ze série. Děj byl téměř totožný předchozím. Měla ten druhý únos pojmout úpně jinou cestou než první únos.Téměř vše se opakovalo a to jsem si meziHeather a Ellize přečetla takových dobrých 5 jiných knih a přesto mi to přišlo téměř totožné a ke všemu byla autorka přidat nějakých 50 stran navíc. No příště to bude zase o nějakém švagrovi či příteli Cynsterů tak snad než autorka dojde k ději s Angelicou tak se trochu vzpamatuje.

biki
07.03.2016 4 z 5

Tato kniha se mi líbila víc, než předchozí příběh o starší sestře Heather. Rozhodne je o něco akčnější, postava hlavního hrdiny se odlišuje od obvyklých idolů cynsterovských dívek, a také hlavní padouch se svou posedlostí je rozhodně zajímavější. A na rozdíl od předchozího komentáře se mi právě líbilo, že Elize se trochu vymyká obvyklé představě "dokonalého" Cynstera. Docela se už těším na pravděpodobně závěrečný díl.

maryzka
23.02.2016 2 z 5

Této knize s bídou dávám dvě hvězdičky. Druhá nejnudnější kniha z cyklu ,, Cynster" Velká legrace tkví v tom, že slečna Cynsterová ač z rodu, která je jezdectvím proslulá " je pro ní jízda na koni dost velký problém. Ale podle knihy si myslím, že je to dost ,, rozmazlená slečna( neumí jezdit na koni, nechce slyšet o pobytu na venkově apod. ). V jiných dílech jsou její sestry poněkud živější. Jinak doufám, že vyjde další díl a to docela brzy. Kniha je docela neukončena(pořád nemáme tajemného Skota a proč unáší dámy z Cynsterova rodu.

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Stephanie Laurens (p)
australská, 1953
2004  87%Nevinné potěšení
2011  82%Všechno o vášni
2010  83%Démon touhy
2005  83%Svůdcova přísaha
2010  76%Skotské nevěsty

Kniha V patách Elize Cynsterové je v

Přečtených136x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce126x
Chystám se číst28x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x