Utrpení jiných

Utrpení jiných https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21498/bmid_utrpeni-jinych-JXJ-21498.jpg 5 74 14

Na krví nasáklé matraci leží mrtvá prostitutka, ve tváři vepsanou bolest a paniku. Scéna do sebemenšího detailu odpovídá sérii dva roky starých vražd, ze kterých byl nezvratně usvědčen Derek Tyler, zavřený v ústavu pro mentálně narušené. Ačkoliv tentokrát Tyler určitě vraždit nemohl, dochází špičkový kriminální psycholog Tony Hill k šokujícímu zjištění: že nejde o dílo napodobitele! Psychologický thriller, při jehož četbě se vám bude tajit dech, staví doktora Tonyho Hilla a vrchní inspektorku Carol Jordanovou před netěžší případ jejich kariéry.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Torment of Others , 2004


více info...

Přidat komentář

Andynka
13.03.2023 3 z 5

Tohle je tak divná série, které pomalu přicházím na chuť. A ač mě čtení baví, po dočtení si vlastně pomalu ani nepamatuji o čem kniha byla. Myslim si, že je to stylem psaní... není to tak poutavě psané, při tom příběh jako takový má vesměs všechno, co by jste si mohli přát.
Tím pádem sérii hodnotím, jako průměr.

ludek.n
11.07.2022 4 z 5

Tony Hll a Carol Jordanová se nezávisle na sobě vrací do Bradfieldu, aby se ujali případu sériového vraha prostitutek a také starého nevyřešeného zmizení dvou malých chlapců. Skoro se už stává pravidlem, že Val McDermidová rozsekne děj do dvou souběžných větví, jimž se naši hrdinové s různým zápalem a nasazením věnují v průběhu celé knihy. Někdy si jsou obě linie rovnocenné, jindy - jako je to například i tady - je jedna hlavní a výraznější, zatímco druhá zůstává v pozadí a vyplňuje mezery. Autorce se tímto nabízí možnost, hrát si z dynamikou vyprávění a sekvencovat napínavé momenty podle vlastního uvážení. Že toho Val McDermidová využívá plnými hrstmi netřeba pochybovat. Ruku v ruce s dobře zvolenými osobnostními profily, emočně rozkolísanými a zatíženými kdejakým traumatem, jde i mistrná gradace událostí, které ve finále naberou tak strhující tempo, že není šance zastavit dříve než na posledních řádcích knihy. Tahle skutečnost řadí Utrpení jiných k bestsellerům, kterým bezpochyby stojí za to věnovat pozornost.


Titas9001
18.08.2021 5 z 5

Tuhle knihu z knihovny jen tak nepustím. Pro mě TOP detektivka. Drsné, zvrácené charaktery, touha po neomezené moci a perfektně popsaná mravenčí práce policejního týmu. Tony ve vrcholné formě a Carol zpět. Moc dobré. Ráda bych si přečetla i nejstarší knihy této série, ale bohužel nejsou téměř nikde k sehnání.

MíšaS.
16.07.2021 4 z 5

Jak píše RomanDušek pode mnou, skvělý příběh, který má spad a promyšlený děj.

RomanDušek
18.05.2020 5 z 5

Zde nemá smysl se více rozepisovat - napínavá kniha se zajímavým a napínavým dějem! Tento příběh mne vážně bavil!

čef
24.04.2020 5 z 5

Konečně Tony Hill narazí na protivníka, který je ho hoden. Dva případy: jeden sériového manipulátora a druhý sériového pedofila a vraha jsou opravdu děsné. TÝMU Carol Jordanové dá hodně zabrat, než se dostanou k výsledku. Stojí je to hodně sil a dokonce i život jednoho z týmu, boj jim komplikuje vzájemná nesehranost, nevraživost a touha po vyniknutí až po skrývání vlastních prohřešků. Závěrečný masakr již patří ke známým zbraním autorky jak upoutat do úplného závěru. Co dodat, asi nic.

ivoiro
11.04.2020 5 z 5

Knize dávám plný počet bodů. Nelze napsat jinak - skvělá kniha.

maličkán
19.02.2020 3 z 5

Tak pro mne tato kniha zase tak úplně nejlepší nebyla. První 2 třetiny jsem se tak tak prokousávala, až poslední třetinu to začalo mít šťávu. Pak už jsem byla napnutá, jak to dopadne.

moudivlacek
22.01.2019 5 z 5

Jsem ráda, že jsem náhodou natrefila na tuto spisovatelku. Umí psát skvělé detektivky. Spojení detektivky Carol a psychologa profilistu Tonyho byl dobrý tah.
Je to skvělá dvojka, která se nevzdává, i když to dost často vypadá beznadějně. Také se podporují a bičují v co možná nejlepší výkony. Jen kdyby dokázali mít vztah spolu, po kterém tak moc oba touží. No, aspoň, že jsou oba kamarádi.
Jsem ráda, že Carol zde pronesla něco jako - žádná oběť nemá u ní přednost, oběti se neřadí dle žádné hierarchie, každá oběť si zaslouží být pomstěna tím, že policie chytí vrahy a zloduchy a předá je spravedlnosti.
Jsem zvědavá na další díl. Doporučuji.

Duše
19.08.2014 5 z 5

Moje první knížka této autorky. Výborná detektivka.

guru
02.05.2014 4 z 5

Opäť kvalitné čítanie, ale niektoré prvky už dosť iritujú. Hlavne ako sa Tony nikdy nepomýli, jeho profily a každý predpoklad sedia do poslednej bodky.

Vlasta610
27.03.2013 5 z 5

Při čtení jsem úplně hltala děj, prostě napsáno tak, že jsem byla velice spokojená.Doporučuji si knihu přečíst.

petka-2007
03.03.2013 5 z 5

Moje první setkání s touto spisovatelkou a musím říct, že jsem byla spokojena. Velmi dobře napsané, četlo se samo. Chvilku před tím, než vyšlo najevo, kdo za tím vším stojí, mi to "trklo", ale dojem z celé knihy určitě nezkazilo - naopak. Tuto knihu ráda doporučuji ostatním k přečtení.

Clarisima
18.05.2012 5 z 5

Další kniha z mé oblíbené série JordanováX Hill. A stejně jak u předchozích je vše přesvědčivě vykreslené, člověk fandí vztahu Carol s Tonym a opět následuje nečekaný konec, co víc si přát :-)

Autorovy další knížky

Val McDermid
skotská, 1955
2002  86%Zpěv Sirény
2004  85%Vzdálená ozvěna
2002  82%Popraviště
2003  90%Drát v srdci
2009  76%Temné struny