Poslední pokušení

Poslední pokušení https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21497/bmid_posledni-pokuseni-xjZ-21497.jpg 4 61 15

Děsivá jízda světem deformovaným krutostí a násilím… Doktor Tony Hill se vyzná v mapování myslí vrahů lépe než kdokoli jiný, je tedy zjevně nejlepším kandidátem na odhadnutí duševních pochodů i na předpověď reálných pohybů samozvaného kata zaměřeného na známé psychology severní Evropy. Jenže Tony už toto vyčerpávající povolání dělat nechce. Případ se mu ovšem sám nepříjemně vnucuje. Další obětí se stane jeho dávná přítelkyně a na scéně se navíc objevuje i Tonyho dřívější blízká spolupracovnice, inspektorka Carol Jordanová, která nepotřebuje Tonyho pomoc o nic méně než pronásledovatelé sériového vraha. Pod falešnou identitou pracuje v prostředí, v němž má lidský život nižší cenu než balíček drogy. Tony a Carol jsou konfrontováni s nejhorším současným zločinem. V bahnu dvojí hry a čiré falše nemohou důvěřovat nikomu, jedině jeden druhému. Při pokusu odhalit kořeny skryté hluboko pod mučivou minulostí nacistických zvěrstev jsou nuceni bojovat o holé přežití proti téměř nepřekonatelným překážkám. Tony Hill se vrací. A tentokrát je to osobní.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Last Temptation , 2002


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
18.12.2022 5 z 5

81%
A tak to zase začalo. Ruce a mozek postupovaly v hladké sekvenci, sledovaly nacvičenou rutinu, aniž by zaváhaly nebo klopýtly. Právě se skláněl, aby jí přivázal levý kotník k noze stolu, když ostře zazvonil zvonek. Provaz mu vyklouzl z překvapených prstů. Srdce se mu rozbušilo v hrudi. Cítil, jak mu panika svírá hrdlo...
_________________________________________________________________________________________________________
Skvělý thriller, přečetla jsem si po letech znovu. Rozvíjí se v něm několik linek, které jsou však vzájemně propojeny.
K přečtení doporučuji!

Andynka
03.09.2022 4 z 5

Konečně ! Konečně, jsem té sérii přišla na chuť a opravdu mě baví. Děj se odehrává v jiné zemi, tak nenásilně se proplétá s další zemí.... A ukazují celkem slušnou spolupráci policie. Za mě to celkem dávalo hlavu a patu. A moc se mi líbilo, že zde opravdu hodně riskovali a šlo tu vážně o život. Za mě jedno velké dobré. Ale možná je to jen tím, že jsem si na to konečně zvykla. A ta násilná romantická linka ( protáčím očima ) se dá už lépe ignorovat.


ludek.n
11.07.2022 4 z 5

Vrchní inspektorka Carol Jordanová přijala nebezpečnou práci v utajení, a kdo jiný by jí mohl více pomoci s profilováním hrané role, než kriminální psycholog, doktor Tony Hill. Ten se současně angažuje v hledání samozvaného kata svých experimentujících kolegů. Dva příběhy, dvě samostatné dějové linie, které jsou dohromady svázány postavami našich hlavních hrdinů. Val McDermidová tentokráte rozehrála svou zápletku na poměrně široké frontě, přesto se jí daří udržet šik událostí v ostře semknuté řadě a eskalovat napětí až na hranici snesitelnosti. Nádherně pracuje s vedlejšími postavami a dynamikou děje. Při budování příběhu neponechává nic náhodě a jde si nekompromisně za svým. Přestože nepoužívá kdovíjak silná expresiva a vyhýbá se brutálním obrazům násilných činů, z jejího textu doslova běhá mráz po zádech. Především v druhé polovině románu už jde akcelerátor mimo stupnici a tempo je více než vražedné. Chybí čas se nadechnout, uspořádat si myšlenky. Tsunami, kterou McDermidová vypustila na čtenáře, se nedá zastavit. Semele vás zcela bez výčitek. V hodnocení Posledního pokušení už zcela seriózně poblikává pátá hvězda.

jprst
27.03.2022 4 z 5

Po delší době jsem si dal další díl této série a opět spokojenost, sice se to z počátku trochu táhlo, pak se to ale rozjelo až k možná zbytečně rychlému a dost neuvěřitelnému závěru. Ale čtyři hvězdy si to určitě zaslouží.

berila
15.03.2022 3 z 5

Tak tento díl se mi moc nelíbil. Takové moc roztahané a konec vyzněl do ztracena. Trochu mě začíná nudit vztah hlavních protagonistů. Ale autorka píše velmi dobře, takže určitě budu pokračovat v sérii.

ivoiro
07.04.2020 5 z 5

Skvělá kniha mě nutila číst a číst. Těším se na další pokračování.

Irika
29.04.2019 4 z 5

Skvělé čtení, další v sérii a rozhodně se těším na další díly, nezklamalo. Napínavá, poutavá detektivka, kde se řeší rovnou dva případy současně.
SPOILER: Jedině mohu vytknout, že konec byl zbytečně urychlený a příčina odhalení akce s Radeckým tak naivní, že si tu nakládačku Carol v podstatě zasloužila. Nevěřím, že by se agentka v utajení chovala takhle hloupě!
Za naivní sebeodhalení Carol a rychlý konec Mana hvězda dolů - 85%.

moudivlacek
29.12.2018 5 z 5

Velice povedený díl, souhlasím s níže uvedeným komentářem čefa. Opravdu si myslím, že toto se klidně mohlo stát při chytání nebezpečného gangstera jako je zde Radecki. Pokud se jedná o vraha, tak jsem od začátku tušila, že za tím bude něco víc, a opravdu - objeví se před námi krutá minulost v dějinách Německa. Nevím, co je hroznější a co je víc nelidské. Každopádně i zde si Carol a Tony sáhnou na úplné dno, věřím jim jejich pocity, jejich bolest i radost. Jsem ráda, že jsou mistry svého řemesla a také odvádí své maximum i za cenu svých osobních obětí.
Rozhodně pokračuji v sérii dále. Mohu jen doporučit.

čef
23.04.2017 5 z 5

Asi nejvíce si na knihách Val McDermid v této sérii cením uvěřitelnosti a psychologického pohledu na kriminalistické případy. Oba hlavní hrdinové jsou opravdu lidští, jejich pohnutky jsou podány velmi zajímavě a děj je tak napínavý, jak to dokáže pouze mistr. Úroveň knihy je opravdu vysoká a nemnoho autorů dokáže napsat něco tak dokonalého.

ArwenAragorn
27.01.2017 5 z 5

Kniha opět výborná, přestože nová práce Carol mně přišla trochu víc přitažená za vlasy. Ale má spád, čte se moc dobře. Doporučuji.

babicka_amalka
26.01.2017 2 z 5

nějak mi v poslední době knihy McDermidové nesednou; nevím, rozpačitý dojem;

IvanaB
24.04.2016 5 z 5

Tahle knížka mi moc nesedla, i když se dobře čte, děj má spád, nevím, možná moc překombinované. Za mě asi nejslabší ze série.

rodak
23.05.2015 5 z 5

Opět výborné výborné 2 linie příběhu kam se hrabou novodobé detektivky Dám si oraz a vrhám se na další díl Co ale budu dělat až je všechny přečtu

guru
18.04.2014 4 z 5

Dobré čítanie. Napätie nebolo budované neznámosťou páchateľov, ale skôr očakávaním, čo sa stane.

bucklee
22.01.2013 4 z 5

Třetí případ Tonyho Hilla a Carol Jordan je ještě drsnější než ty předchozí. Jen pro otrlé.

Autorovy další knížky

Val McDermid
skotská, 1955
2002  86%Zpěv Sirény
2004  85%Vzdálená ozvěna
2002  82%Popraviště
2003  90%Drát v srdci
2009  76%Temné struny