Tokijský ghúl 13

Tokijský ghúl 13 https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401498/bmid_tokijsky-ghul-13-gqk-401498.jpg 4 103 11

Tokijský ghúl série

< 13. díl >

Vyšetřovatelé z dvacátého okrsku přebírají iniciativu a vyráží pro ghúlovi zvaném Jednooká sova. Útok vedený na kavárnu Anteiku, kde se Sova pravděpodobně skrývá, se rychle změní v opravdovou a krvavou válku.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

東京喰種トーキョーグール 13 [Tokyo Guru 13] , 2014


více info...

Přidat komentář

katallinka
17.04.2022 4 z 5

Už jsem se sérii chtěla skončit, ale tento díl se opět povedl, takže ji asi dočtu. Děj až na začátek pěkně odsýpal a druhá polovina byla akční.

Kopta
12.01.2022 3 z 5

Trochu se atmosférou a nějakým příběhem vracíme k těm horším dílům. A zrovna těsně před koncem. Celou dobu se tu řeší bojování finální verze i v kavárně, což je sice logické, ale trochu chaoticky provedené, zvláště, když některé postavy si povídají někde mimo a dělají, že se jich to netýká. Chtějí se z nějakého důvodu zabít, ale zároveň jim to je tak nějak jedno. Takže to moc nedává smysl. Je to trochu boj. Doslova. Bohužel, v takovém finále. Uvidíme, co přinese konec.


Vjeerus
11.11.2021 5 z 5

Příprava na velké finále je zde opravdu cítit. Vlastně možná by se tato kniha dala považovat za finále, protože tolik akce snad v sérii ještě nebylo. Počet postav, které nám v tomto svazku odhalují děj, se pomalu zmenšuje na skalní jádro. Opravdu jsem zvědavá, co nabídne poslední díl a jestli se dovíme všechna nakousnutá tajemství.

DarthSoren
11.06.2021 5 z 5

Je to tady! (Ne)šťastná 13 je další vynikající díl. Jedeme do finále, kde si svoje síly a schopnosti změří ÚPG a ghůlové z 20. okrsku. Už se nemůžu dočkat až na scénu nastoupí Arima. Nějak si od minula pořád nemůžu zvyknout na "chvilky poezie", ale jinak... paráda.

yonda
13.07.2020 5 z 5

Začala velká bitva, chvílemi nevím, komu držet palce.

-Endy-
08.04.2020 5 z 5

Dlouhou dobu byl mojí ghúlí topkou 4. díl, ale tenhle jej jednoznačně překonal. Jde opravdu do tuhého a prostor zde dostávají i do této doby vedlejší postavy.
Zaujalo mě rozložení panelů a více než u jiných dílů jsem si všímala kresby (a to především té celostránkové).
Dechberoucí příprava na (doufejme) epické finále.

A jeden sarkastický dík - teď budu toužit po manga verzi Džúzóovy biografie...

Lenka.Vílka
21.08.2019 5 z 5

I přes druhou polovinu, která je jeden velký souboj, kterým se hrdinové (ti přeživší) připravují na finále, možná byl nejlepší úvod. Tohle já můžu :)

Takže co napsat k ději? I přes tu velkou "bum bum" a přípravu na to nejdůležitější "bum bum" dalším díle, mě to strašně bavilo. Když i inspektoři čekají průšvih a velké ztráty, je vám jasný, že to žádná procházka růžovým sadem nebude.

Chvilka poezie opět v tom nejlepším momentu! (Chi chi chi!)

Kresba krásná jako vždy. A těch drobných detailů tam bylo tolik, že bych se odvážila tvrdit, že žádný díl jsem zatím nečetla tak dlouho. Prostě vychutnáváte.

Jo, málem bych zapomněla. "Ach" i "wow" :)
Přesto se nemohu zbavit dojmu lehkého natažení všeho, aby mohlo být dílu 14, ne 13...

sgjoli
27.07.2019 5 z 5

Tenhle díl se mi hodně líbil. Byl plný akce, napětí a tvrdých bojů - konečně se to zase někam posunulo - blížíme se do finále a tento díl je předzvěstí něčeho velkého, což se mi líbilo na tomto díle asi nejvíc. Díl 13 patří rozhodně mezi to lepší v této sérii. :-)

Terva
05.07.2019 4 z 5

Vybrala jsem si vůbec
někdy správně?
Kéž bych si
mohla naposled
dát kafe!

Dalších jedenáct sešitů v jednom svazku. Nutno dodat, že již v předposledním svazku. Vše se schyluje do finále. Inspektoři jsou čím dál blíže Sově a možná je to předzvěst konce Anteiku. Ale nepředbíhejme, ještě se stane mnoho událostí, které zamíchají kartami. Zde najdete sešity #122 až #132.

Citát: Drtím mravenečky.

Big madame z prvního příběhu #122 nazvaného „Zlatá rolnička“ je fakt hustá. Šel z ní strach. A byla i tak nějak šíleně nakreslená. Rovnováha se hroutí, inspektoři chystají velký boj. Dokonce píší i rozlučné dopisy a závěti. Schyluje se k masakru. Bude opět tak krvavý, jako ten před deseti lety?

Malá ochutnávka:
Brát si je špatné bez výjimky. A my přitom pořád jen bereme, už od chvíle, kdy přijdeme na svět. Bereme jiným jídlo, dokonce i vlastní rodině. Bereme si, vraždíme a zabíjíme jen abychom přežili. Život...život je sám o sobě zlo. Vršíme jeden hřích za druhým. Uvědomuju si, že jsem zlo. A vy to také víte. No tak mě pojďte zabít!

Malá ochutnávka je ze sešitu #126 z příběhu nazvaném „Prvotní hřích“. Tento sešit má ještě jednu zvláštnost. Je nádherně nakreslený a najdete tam pár krásných jednostránkových kreseb. Je to nejlepší sešit ve svazku.

Citát: Jsem tuhej, pohřeb nechci.

Ve 20. tém okrsku to vře, bitva vrcholí, nikdo netuší, jak to dopadne. Tento svazek se povedl a určitě na tom má velký podíl hlavně to, že už se blíží konec. Při čtení jsem poslouchal Cellar Darling a jejich studiové album This is The Sound z roku 2017. Ale nebyla to moc dobrá volba. Zpěvačka Anna Murphy dost kňourá a hudba je uspávací.

orangerose
15.04.2019 5 z 5

pěkně napínavý díl, jsem zvědavá jak to dopadne v posledním díle :)

p3tris
08.03.2019 4 z 5

Holubice obklíčily kavárnu Anteiku a pan Jašimura alias Jednooká sova, Opičí démon a Černá dobrmanka se hodlají obětovat, aby osazenstvo kavárny mohlo uniknout. Kaneki ale slíbil sám sobě, že bude chránit všechny. Velké finále přichází.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl 13 je v

Přečtených150x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených9x
Knihotéce65x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x