To tajemství je pevný pár

To tajemství je pevný pár https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522664/WbGOb6-3gn-.jpg 4 42 8

Knížka fejetonů, ve kterých populární vysokoškolský pedagog a lektor Marek Herman hledá, co je klíčem k rodinné pohodě a k výchově malých dětí. Dochází k závěru, že nejdůležitější ze všeho je, aby žena a muž spolu vytvořili pevný pár. Že právě to je ta dřeň našeho života. Dnešní příliš liberální výchova posílá do světa jednu vlnu rozmazlených dětí za druhou. Některé děti mají pocit, že svět kolem je tady výhradně proto, aby uspokojoval jejich potřeby. Jsou náročné a nerady se přizpůsobují. Křehké jako sněhové vločky a u všeho řečí jak Palacký. V čem dělají dneska rodiče největší chybu? A o co se naopak při dobré výchově mohou opřít? Autor se zaměřuje na to, že otec a matka v dobré rodině spolu musí pevně držet pohromadě. Zároveň hledá klíčové body, jak na to. Stylem psaní Marek Herman navazuje na své úspěšné knihy „Najděte si svého marťana,“, Jsi tam, brácho?“ a „Máma není služka, máma je dáma“. Také v této knížce si se čtenářem vlastně povídá a nutí ho, aby se zastavil, přemýšlel o sobě, o svém životě a o své rodině. Jak si vybrat dobrého partnera? Co dnešní rodinu nejvíce ohrožuje? A k čemu vlastně vůbec máme ty děti?... celý text

Literatura česká Rodina
Vydáno: , Apak
Originální název:

To tajemství je pevný pár


více info...

Přidat komentář

monulka
19.02.2024 5 z 5

Hermana miluju. Nečtu na jeden zátah, to by mi postrádalo smysl. Kousek po kousku. Líbí se mi jeho styl. Nemusím se vším souhlasit, ale nutí mě k zamyšlení, vrací mě samotnou do minulosti, příjemně. A nemyslím si, že je to nutně jen pro rodiče mimin, jak tu bylo zmíněno. Ty fejetony se snad dají číst v každém věku. Není to jen o výchově. Prostě proudy myšlenek a vzpomínek. A buď souzníte nebo nikoliv. To je celé.

Markushka
08.01.2024 4 z 5

Kniha z krátkých zamyšlení a pozorování věcí a vztahů kolem nás. Tvorbu pana Hermana znám, trochu jsem očekávala, že se témata budou více opakovat a mile mě překvapilo, že tomu bylo jen zčásti. Knihu jsem četla krátce po jeho přednášce. Nemusí to být kniha na jeden zátah, dá se číst, když je chuť a vracet se k ní. Já jsem se u ní zastavila, zamyslela i pobavila.


Christeene
26.11.2023 3 z 5

Tato kniha je celkove slabsi nez dve predesle. Je to spis takovy denicek pana Hermana. Bohuzel, potencial tam byl. Take mi prislo, ze se dost opakovalo z predeslych knih.

ninano
18.11.2023 5 z 5

Moc zajímavá a zvláště v dnešní době hodně inspirativní kniha.

SiskaE
30.10.2023 1 z 5

Ech, no jistě, to tajemství je pevný pár, jak píše rozvedený lobbista za hazard. A dnešní děti jsou samozřejmě rozmazlené a mají kolem všeho řečí jako Palacký... píše člověk, který dovede prázdnými frázemi naplnit 300 stránek. Mno, co dodat.

peří
24.09.2023 3 z 5

Poslední dobou mám smůlu, že padnu na memoáry nebo sbírky fejetonů/blogů. Možná je to dobrá kniha pro rodiče miminek, jenže nejsme všichni v té roli. S autorem většinou souhlasím, nikdy bych si ale nedovolil něco tak rozvláčného vydat.
Někdo ale potřebuje zabít čas v metru nebo uniknout ze své reality někam jinam, ok. Z mého pohledu se to číst dá, konzistentní názory, literárně ale trochu horší, bez děje, příběhu, struktury. Velká škoda že autor trochu neškrtal. Na druhou stranu je výhoda, že blogy není nutno číst postupně, ani vše od A do Z.
Hezky je tam třeba vyjádřeno to co znají všichni zpovědníci: "(Vlastní) vina je jako starý vlhký svetr" (je těžký, smrdí a táhne tě k zemi).

tereza8
20.09.2023 5 z 5

,,Prostě se chceme mít dobře, akorát jsme to trochu přeťápli.”

Další krásná knížka od pana Hermana. Miluju jeho pohled na život, výchovu a dnešní svět. Děkuji za ni.

DreamerX9
15.09.2023 5 z 5

Knihy Marka Hermana jsou vždy inspiraci, pozastavením nebo zkrátka jen zamyšlením

Hlavní myšlenky této knihy jsou: "když nebudou v pohodě rodiče nemohou být ani děti"

Na knihách tohoto autora se mi asi nejvic Líbí to, jak umí vyprávět příběhy i jeho postoj k životu převedený do názoru v knize.
Ačkoliv kniha obsahuje pár věcí které se vyskytli i v té předešlé byla velmi obohacující

"Vždycky zůstane něco, co vám nikdo na světě nemůže vzít.
Přesvědčení, že se za nic na světě nedáte"

"Ale to ti pravím, rub tak, abys dojel" :))

Štítky knihy

rodina rodinné vztahy

Autorovy další knížky

Marek Herman
česká, 1965
2008  81%Najděte si svého marťana
2019  90%Jsi tam, brácho?
2021  82%Máma není služka, máma je dáma
2023  83%To tajemství je pevný pár

Kniha To tajemství je pevný pár je v

Právě čtených6x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x