To se dělá, Sedmikrásko?

To se dělá, Sedmikrásko? https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280089/bmid_to-se-dela-sedmikrasko-tPq-280089.jpg 4 6 4

Sedmikráska je veselé a bezstarostné telátko, ale ještě neví, že k přírodě kolem se musíme chovat ohleduplně. Šlape po květinách na louce, po zeleninových záhoncích a neuvědomuje si, kolik péče rostliny potřebují. Nechává puštěnou vodu a vůbec netuší, že vodou se musí šetřit. Dokonce neví, že odpadky se musí před vyhozením roztřídit. Koza Líza, kamarádka Sedmikrásky, se rozhodne ji naučit, jak chránit přírodu. A ví, že kravička si nejlíp všechno zapamatuje, když ji to učení bude bavit. Díky těmto malým příběhům z edice Poznáváme svět se děti naučí respektovat přírodu a být k ní ohleduplnější. Kniha je určena nejmenším čtenářům, které se teprve učí číst.... celý text

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
21.01.2023 5 z 5

Po třech kapitolách Šmoulů jsme raději sáhli po nám již známém příběhu o kravičce a koze. Asi ji teď budeme zase nějakou dobu číst :)

TerJac
22.03.2021 2 z 5

Ano, kniha by byla opravdu přínosem, kdyby se neodflákla spolupráce autora a ilustrátora. Kniha, byť ze začátku vypadala jako super vzdělávací, okamžitě zklamala při ilustraci popelnic na tříděný odpad. Chápu, že ilustrátor není zřejmě Čech, ale to nic nemění na skutečnosti, že je tento detail ( zvlášť při celkové tématice knihy) dost podstatný.
Když chodíte s dítětem na procházku a vysvětlujete mu do jaké popelnice se co hází, a podle jaké barvy ji pozná, a potom otevřete knihu a je to tam úplně jinak ..... Vypadáte před dítětem buď jako lhář, ale při nejmenším mu pěkně zamotáte hlavičku. Na tohle jsem prostě alergická. Takže tohle tedy ne.


Zlatinka.Emilly
17.02.2019 5 z 5

ČTENÍ S REBEČKOU. Příběh o rozverné kravičce a moudré koze Líze se jí moc líbil a tak jsme četly stále dokola :) Takovéto poučné knihy se mi pro děti moc líbí, protože na příkladu zvířátek si mohou děti lehce osvojit a později zbudovat návyky jak se chovat v přírodě, jak šetřit vodou a také proč třídit odpad.

Kačaba79
24.01.2019 4 z 5

Dceru (3,5) bavila a byla čtena několikrát. Nenásilně pomohla s pochopením jak se chovat v přírodě a co znamená třídit odpad. Hodně pomohly ilustrace.