Terapie sdílením

Terapie sdílením https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376828/mid_terapie-sdilenim-Lgn-376828.png 3 486 141

Terapie sdílením série

1. díl >

Za projektem Terapie sdílením, aktuální internetovou senzací, stojí kreativní dvojice Ester Geislerová a Josefina Bakošová. Před několika měsíci vystavily na svých sociálních sítích několik mrazivých, a zároveň cynický úsměv vzbuzujících vět, kterými se jistý muž rozešel s jejich kamarádkou. Toto malé gesto spustilo lavinu; během následujících týdnů jim čtenáři začali posílat své rozchodové věty a hashtag „terapie sdilenim“ se stal doslova kultovním. Kniha je věrným obrazem autentického prostředí internetových chatů a messengerů, kde se dnes tak často odehrávají trpké konce vztahů. Sebrané věty fungují opravdu jako svébytná terapie; při četbě a úlevném smíchu si člověk rád připomene, že tak zle na tom přece jen ještě není. Kniha je doplněna texty obou autorek, esejí mediálního teoretika Tomáše Dvořáka, osobními fotkami, vzkazy a dalšími materiály Ester a Josefiny.... celý text

Přidat komentář

terezaterka2000
13.01.2024 5 z 5

Originální nápad. Kniha se mi hodně líbila.
Byť je to smutné, tak jsem se i zasmála.
Rozhodně si přečtu 2.díl.

Alethea_k
07.12.2023 odpad!

Škoda papíru. Nepřišlo mi to ani úsměvné. Bez kontextu, nezasáhlo mě to, nepoznala jsem se v tom, nepobavilo. NIC.


iceVS
27.11.2023 4 z 5

Musím říct, že druhý díl se mi líbí mnohem víc, je propracovanější, vychytanější...

Ale i tak - stejně jsem se bavila :-)

Tohle prostě píše život
(a lidi okolo nás)

baji42
28.10.2023 2 z 5

Tak tohle byl omyl ve výběru, byla jsem zvědavá, jak píše sestra známé herečky. Možná si to své fanoušky najde spíše u mladé generace.

pani_ari
28.07.2023 2 z 5

Knihu jsem vzala do ruky jen kvůli tomu, že jsem se nechala zviklat doporučeními na sociálních sítích, což zpětně nevidím jako moudré rozhodnutí. Jediné, co mohu na knížce zhodnotit kladně, je její grafické provedení.

knihomolka27
08.06.2023 2 z 5

Není lehké tuhle knihu úplně ohodnotit. Není to asi úplná ztráta vašeho času při čtení, zároven ale nemáte ten pocit, že by se vás to nějak dotýkalo. Jediného koho se to může více dotýkat jsou lidi, pro které je kniha primárně určená a to jsou čerstvě a nakrkle rozešlé páry. V jejich případě to třeba může pomoct nebrat tu situaci tak drasticky a říct, si že v tom nejsem sama. Tudíž kniha si svou existenci asi obhájit dokáže, jen to zpracování je opravdu hodně jednoduché a mnohdy neuchopitelné, třeba ty básničky nebo ty ultimátně divné obrázky, které by minimálně potřebovaly aspon nějakou vysvětlivku nebo komentář, proč byly použity. Takže trošku pel mel.... asi ok, i když nechápu proč se kolem toho dělal v jednu dobu takový boom... ale asi jsem čekala, že to bude úplně o ničem, a aspon nějakou tragikomickou pointu to mělo....takže jak říkám, asi ok...zas jiný čtivo, ale stačilo a už víc nepotřebuju a ani nedoporučuju.

ydnac
25.01.2023 1 z 5

ZTRÁTA ČASU...

Kolegyně se zmínila, že tuto knihu má doma a já velký knihomol jsem hned poprosila o půjčení.
Souhlasím s Unicron06, že je to i škoda papíru. Na každé straně je věšinou jedna věta, někdy i jen dvě slova.
Zasmála jsem se asi u deseti sms a to nad hloupostí pisatelů, s konstatováním - NO TAK TO FAKT NE.
No dobře jedna ukázka, která mě zrovna rozesmála :-) ať můžu dát alespoň jednu hvězdu.

- tak hlavně že to víš
- takže kdy se chceš rozejít?
- mám čas skoro každej den

Knihu bych nedoporučila.

pegasek
18.10.2022 odpad!

Jako co to bylo?možná by to stačilo na nějakou podprůměrnou povídku,ale jako kniha?no strašný.ztrata času a škoda papíru.vladtne si říkám:,,jak může někdo něco takového pustit do světa?,,

Petra024
12.10.2022 5 z 5

Uvědomila jsem ji, že muži, kluci, ženy a holky se k sobě občas nedokážou chovat a slovo "Miluju tě" řikají úplně zbytečně. Ale kdo to nikdy nezažil ‍️

Vlašule
06.10.2022 3 z 5

Zkusme di představit, že jsou lidé co neznají profil těchto dam na IG, dokonce i tací co vůbec IG nemají anebo ti, co si museli najít, co to znamená...ne to není fantasy to je realita. Kniha pro mne byla příjemnou oddychovkou, hodně jsem se zasmála, sem tam dojala, děkuji

Emma27
08.09.2022 5 z 5

Kniha je super

Roscata
06.05.2022 4 z 5

Kdo by neznal IG profil Ester a Josefíny a jejich #terapiesdilenim? Na IG se jejich příspěvky baví tisíce lidí, ale co jejich kniha? Musím říct, že mě strašně překvapilo, jaký pocit ve mě vyvolala. Nad jejich příspěvky se převážně bavím, kdežto u knihy jsem měla spíš pocit smutku. Zaráželo mě, jakým způsobem se k sobě dokážeme chovat a co některým lidem přijde jako normální. Možná za to mohl fakt, že jsou v knize najednou desítky příspěvků, a ne jeden za čas jako na IG. V takovou chvíli jsem se na nad to nedokázala tak povznést a jednoduše se zasmát. Věřím ale, že při vínu s partou kamarádek bychom se nad knihou pobavily.

WeirdoAnne
04.04.2022 3 z 5

Jako spoustě lidem i mně přijde, že není třeba něco takového vydávat knižně. Na instagramu fajn, občas vtipné, místy trochu bizárek, ale jako kniha..
3 hvězdičky za hezkou obálku, zajímavý fotodoprovod a přesvědčení, že za vším musí být zajímavý příběh. Když však vidím jen pár bublin z konverzace, nemůžu si být jistá.

slamenka
07.02.2022 odpad!

Budu se opakovat, ale .... je to škoda papíru, mělo to zůstat jen na instagramu a vůbec, ale vůbec mi to nepřišlo vtipný. takže tak. Ani ten krásný obrázek na titulce to nenapraví :-D

pohoda58
04.02.2022 4 z 5

Celkem jsem se bavila, vtipná pohodovka ze života.

Karoley
04.01.2022 5 z 5

Originální nápad vydat sbírku autentických "rozchodových vět". U čtení jsem se dobře bavila, některé příspěvky jsou vážně šílené.

"To ty jsi do našeho vztahu přivedla někoho čtvrtého."
"Jsem příliš slabý na naši lásku."
"Miluju tě, ale sebe miluju víc."

V duchu projektu Terapie sdílením se taky podělím o svůj "rozchodový příběh". Před x lety mi můj tehdejší přítel začal vysvětlovat, že si někoho našel, ale že mi to nemusí vadit, protože my dva jsme spolu vlastně nikdy nechodili a byli jsme jenom "přátelé s výhodami" a v tom prý můžeme ostatně i pokračovat.

Ainyska
09.12.2021 2 z 5

Přečtu si i druhý díl, když už ho mám půjčený..... naštěstí. Zasmála jsem se asi 2x, jinak mi to přišlo spíš trapné. Dvě slova na celé straně velkým písmem a souvislý text na začátku a na konci tak malinkatým písmem, že člověk potřebuje skoro lupu (tohle někdo nedomyslel), jako by někdo chtěl na poslední straně šetřit papírem. :D

Pravda je, že i jedna z autorek mi není moc sympatická a její smysl pro "humor" mě v tom ještě utvrdil.

Souhlasím s tvrzením níže..... škoda papíru.

Pavlína197
04.09.2021 3 z 5

Pravda - hodně papíru a málo textu, ale zase krásná obálka. Něčemu jsem se zasmála a něco jsem nepochopila, protože to bylo zřejmě vytrženo z kontextu. Pro zajímavost fajn, avšak co se týče zábavy - žádná bomba.

papaja
21.06.2021 4 z 5

Zajímavý motiv na knihu, při prvním pohledu a zjištění konceptu knihy jsem byla poněkud rozpačitá, ale za zajímavý nápad a zpracování 4*. U knihy jsem se nasmála i kroutila hlavou.

marina4088
26.10.2020 3 z 5

Vzhledem k tomu, že holky sleduji i na Instagramu, tak jsem věděla, do čeho tak nějak jdu a o co tu půjde - vtipné zobrazení v zásadě rozchodových vět, akorát přetištěné do knihy. Četla jsem spoustu názorů na to, jak je kniha jen plýtvání papírem, že se jí nedá říkat kniha a tak dále, ale s tímhle se ztotožnit nemohu. Ve většině případů se tu aspoň zasměje, což je hlavní účel a když mám chuť na chvíli vypnout mobil a nemám chuť na dlouhé knihy, je terapie sdílením naprosto ideální.

Štítky knihy

humor partnerské vztahy Facebook

Autoři knihy

Ester Geislerová
česká, 1984
Josefina Bakošová
česká, 1978

Kniha Terapie sdílením je v

Přečtených714x
Čtenářské výzvě133x
Doporučených9x
Knihotéce95x
Chystám se číst101x
Chci si koupit40x
dalších seznamech1x