Proradná kráska

Proradná kráska
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531572/bmid_proradna-kraska-65c2580219ed1.jpg 4 42 42

Temný Olymp série

< 3. díl >

Nikdy nebyla určena nám. V Olympu buď máte moc nebo jste ovládáni. Achilles Kallis se možná narodil chudý, ale už v dětství si přísahal, že se vyškrábe až do jedovaté elity v centru města. Nyní se otevřela kýžená pozice, kterou může získat každý, kdo bude dostatečně silný. Turnaje se Achilles chce zúčastnit se svým partnerem Patroklem Fotem, aby měl dvojnásobnou šanci na vítězství. Ani jeden z nich nečeká, že se nechvalně proslulá kráska Helena Kasiosová stane součástí hlavní ceny nebo že v nich svým prvním pohledem zažehne neuchopitelný žár. Zeus se rozhodl, že Heleně sám určí manžela, ale ona má jiné plány. Vzdor vměšování Třináctky se sama zapíše do soutěže a v podstatě usiluje o svou vlastní ruku. Někteří by ji však raději viděli v hrobě než mezi vládci města. Důvěřovat může jen těm, z nichž nedokáže spustit oči ani ruce – Achillovi a Patroklovi. Může však skutečně věřit, že pro ni chtějí to nejlepší, když je každý ukradený polibek jako bitevní pole?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Wicked Beauty , 2022


více info...

Přidat komentář

Viky27
13.07.2024 3 z 5

Za mě asi zatím nejlepší díl. Byl to zajímavý úhel pohledu:-)

alnovka82
09.07.2024 4 z 5

Po nadšení z prvního dílu jsem se pronudila dílem druhým a po vydání třetího jsem byla zvědavá, jestli to bude lepší nebo horší.
A jsem ráda, že i nadále můžu považovat tuhle sérii za svou oblíbenou. Helena mě chvílemi štvala, ale v podstatě jsem její jednání chápala. A ti dva mě hrozně bavili, to jak se doplňovali.
Příběh je trochu netradiční (ikdyž v dnešní době je na trhu více knih o podobných trojuhelnících), což mi nevadilo.
Neonoví bohové jsou asi o chlup lepší, ale tenhle díl je v těsném závěsu. Těším se až přeloží další.


MAU256
04.07.2024 4 z 5

Trochu se mi sevře žaludek, ale přinutím se upřít na Achilla chladný pohled. "Takže ty výsledek turnaje přijmeš?" Možná bych to měla nechat být, ale nedokážu se k tomu přimět. "Oba říkáte, že si mě chcete nechat. Platí to i v případě, že získám titul Aréa? Pokud - až - vyhraju, stále budete chtít ... Co? Vztah? To se mi snažíš říct?"
Achilles se usměje. "Jo, princezno. Přesně to."

I tento díl byl opět čtivý jako přechozí dva. Helena, která už nechtěla být pouze pěšákem ve hře, se přihlásila do souboje o místo ve "Třináctce" po Aréovi, i když měla být jen jako hlavní cena pro vítěze - manželka. Nikdo jí nevěří, že by mohla vyhrát. Já jí fandila ;-), a to nejen na pozici hráče, ale i v milostné sféře. A jak to dopadlo? Joooo, to si musíte přečíst sami.

Doufám, že budou další díly, neboť kandidátů na příběh ještě pár zbývá...

Andrejka91
30.06.2024 4 z 5

Mě se to moc líbilo, bylo aspoň něco trošku jiného než jen muž a žena.
Erotické scény jsou napsané skvěle, je jich tam tak akorát.
Bylo to napínavé a akční, kniha se četla rychle a těším se na další díl

mmiirrkkaa
29.06.2024 1 z 5

Čiré utrpení. Pokud očekáváte víc než smršť rádoby “sexy slov a popis sexu ve 3 nebo sexu mezi 2 muži, tak po téhle knize nesahejte. Je to ztráta času. Ale každé zboží má svého kupce, tak třeba vám to sedne víc než mně.

pavlaK98Q
26.06.2024 3 z 5

Nedávno jsem myslela na to, že mi vadí, že se v young edult, romantických románech a podobných knihách na oddech neobjevuje stejnopohlavní nebo polyamorní láska. V této knize je splněno. Mě to přijde fajn.

Co se týče knihy samotné, tak opět je to čtivé, postavy sympatické, erotické scény jsou erotické a naznačuje super vrchol série. Docela se těším až to všechno zapadne do sebe.

maafa
21.06.2024 5 z 5

Z komentářů zde vidím, že ne každému tento díl sedl. Mně se ale autorka trefila do noty. Je to pohádka o poněkud nekonvečním vztahu, protkaná erotikou a šmrncnutá Hunger Games:). Mě to tedy neurazilo, a už teď se těším na další díl:).

kristy.books
16.06.2024 4 z 5

V tretej časti série Temný Olymp si pre nás autorka pripravila ,,ľúbostný trojuholník" a za seba môžem povedať, že sa mi toto spracovanie páčilo. Neónoví bohové síce naďalej zostávajú mojou topkou, ale ani tentokrát autorka nesklamala a dopriala nám pikantný príbeh popretkávaný bojom o významnú funkciu, intrigami, ale i láskou.

Helenu sme v predchádzajúcich častiach spoznali skôr ako takú bláznivú a rebelantskú bohatú dcéru, ktorá si naplno užívala život a bola za každú zábavu. Mnoho ľudí ju kvôli tomu podceňovalo. Teraz sme mali možnosť nahliadnuť aj do jej vnútra. Na jednej strane to bola odvážna mladá žena, ktorá si išla za tým, čo chcela a vedela sa poriadne rozohniť a vytasiť pazúriky. Aj ona však mala svoju citlivú stránku, ktorú ale ukazovala len málokomu. V minulosti sa popálila a odvtedy si ešte viac strážila svoje tajomstvá.

Achilles bol sebavedomý muž, miestami bolo jeho ego naozaj vysoké. Vyrastal v chudobe a kvôli tomu na sebe ešte viac makal, aby si zabezpečil čo najlepší život. Nenechal sa len tak niečím zastrašiť a plnými dúškami si vychutnával všetko, čo mu ponúkal život. Zároveň bol aj dosť starostlivý, pre svojich blízkych by urobil prvé i posledné.

Patrokles mal oproti nemu takú umiernenejšiu povahu. Vždy si všetko musel dopodrobna naštudovať a naplánovať a zakaždým bol 10 krokov pred vami. Bol to jednoducho taký bifľoš. Hoci boli s Achillom na prvý pohľad úplné protiklady, výborne sa dopĺňali a už od začiatku sa mi ich vzťah veľmi páčil a cítila som medzi nimi silné puto.

Achillovi a Patroklovi to dobre klapalo už vo dvojici, preto som bola zvedavá, ako autorka do ich vzťahu zakomponuje Helenu. Podľa môjho názoru sa jej to podarilo dobre, pôsobilo to prieodzene a ja som to týmto trom zhltla aj s navijákom. Nemyslite si však, že to išlo bez komplikácií, práve naopak. Situácia, ktorá nám tu vznikla, bola celkom komplikovaná a emočne nabitá a to hneď z viacerých dôvodov.

Okrem romantickej linky tu dôležitú úlohu zahrával aj boj o pozíciu jedného člena Trinástky, ktorá vládla Olympu. Olymp je plný intríg, tajomstiev a nebezpečenstva a pri tomto zápase tomu nebolo inak. Človek tu nemôže veriť takmer nikomu, ani vlastnej rodine, lebo akonáhle ide o moc a prestíž, brat nepozná brata.

Autorka nám na záver naznačila, že Olymp čakajú krušné časy, takže som o to viac zvedavá, čo si pre nás pripravila v ďalších častiach. Dúfam, že na pokračovanie nebudeme musieť dlho čakať.

KatieKuli
15.06.2024 4 z 5

Mega žhavý díl, který je vyprávěn ze tří pohledů. Proč asi? :-)
Helena nechce být jen loutkou svého bratra Dia, ona chce také vládnout. Když zemře starý Ares, je vyhlášena soutěž na nového. Do bojů o post Area se přihlásí nejen Helena, ale i Achilles a Patroklos. Boj s ambicemi a emocemi začíná.
Už jsem si na nový Olymp zvykla, i na jeho zákonitosti a vztahy. Nové pojetí řecké mytologie má něco do sebe :-)

alcahanca
15.06.2024 4 z 5

(SPOILER) A mě se to líbilo. Po druhém vlažném díle nám autorka nabízí velmi žhavý, netradiční milostný trojúhelník. Achilles, Patroklos a Helena - ani jeden bez druhých dvou by nebyl kompletní. Navíc se nám rozjíždí boj o Olymp. Další díly budou zajímavé. 4/5 *

lena.o.knihach
03.06.2024 3 z 5

Po předchozích dílech Temného Olympu jsem se na Proradnou krásku moc těšila. A jak už je u mě zvykem, anotaci jsem vynechala, takže jsem vůbec nevěděla, co mě čeká.

Vítěz všech tří zkoušek získá čestné místo ve Třináctce a za manželku nesmírně krásnou Helenu. Boj o titul Aréa může začít!

Kapitoly se střídají hned ze tří pohledů - Heleny, Achilla a Patrokla. A nejspíš už předpokládáte správně, že tento díl byl velmi, velmi žhavý.
Nebezpečnému turnaji se autorka věnovala opravdu jen minimálně a většinu času jsme strávili zavření v pokoji se třemi hlavními postavami.

Chvíli mi trvalo prokousat se začátkem, než se děj víc rozjel, ale poté to byla nezastavitelná jízda. Děj Proradné krásky mi přišel zatím nejslabší, zápletka byla taková nic moc, ale na druhou stranu mě tenhle svět plný bohů baví a těším se na další příběhy.

#spoluprace @knihydobrovsky

Katebe
29.05.2024 5 z 5

Po minulém díle jsem se malinko bála, co nás bude čekat. Dost mě zklamal, ale tato kniha mě naopak úplně uchvátila. Bylo v ní vše, co předchozímu dílu chybělo.
Helena se jeví jako povrchní, rozmazlená princezna, sestra Dia. Její budoucností se má stát manželství s výhercem souboje o titul Arés. Ona ale nikdy nechtěla být jen trofejí bez možnosti vlastního rozhodování a tak její výhra v turnaji se zdá jako nejlepší možnost, jak získat svobodu a místo mezi olympskou Třináctkou.
Achilles je sirotek a celý život prahne po moci, je zástupcem Athény, ale chce víc, chce titul Arés. Výhrou si je jistý. Jako podporu má v turnaji svého partnera Patrokla. Ten po titulu netouží, ale pro Achilla udělá vše a vždy mu bude stát po boku. Je to bravurní stratég a jeho mozek funguje jako namazaný stroj.
Nikdo z nich ale nepočítal s tím, že by se zapletl s konkurencí.
Musím říct, že tento trojúhelník se mi moc líbil. Vzájemná chemie prýštila z každé stránky. Zároveň byl děj i akční, a tak za mne knize nic nechybělo.
Potěšilo mě i to, že jsem si až do konce nebyla jistá, kdo turnaj vyhraje a nemohla jsem se od čtení odtrhnout.
Já knihu vřele doporučuji 5*.

Autorovy další knížky

Katee Robert
americká
2022  72%Neonoví bohové
2023  78%Jiskřivý idol
2024  76%Proradná kráska
2024  0%Oslnivý hřích