Temné královny Fennbirnu

Temné královny Fennbirnu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500626/bmid_temne-kralovny-fennbirnu-Ob6-500626.jpg 4 78 17

Temné koruny série

>

Přečtěte si novely ze života královen, než je rozdělil boj o korunu. V první novele nahlédnete do dětství trojčat Mirabelly, Arsinoe a Kathariny. Jaké to bylo, když se ještě navzájem milovaly a chránily? Druhá novela vypráví o Elsabet, královně věštkyni, která se zbláznila a zorganizovala hrůzné vyvraždění celých tří rodů. Co se ale stalo doopravdy? Jaký byl skutečný příběh ženy, jež dokázala předvídat budoucnost, svůj vlastní pád ale nepředpověděla. Nechte se zavést do minulosti, která předcházela ději série Tři temné koruny a přečtěte si dvě novely ze života královen, než je rozdělil boj o korunu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Queens of Fennbirn , 2018


více info...

Přidat komentář

dominika2585
07.03.2024 5 z 5

Skvělé doplnění série.

MollyCornelia
03.02.2024 4 z 5

4*/5*
Čtivé, krásné, komplexní příběhy, které doplňují mezery v událostech hlavní série.
První novela za mě neměla ucelený děj a moc mě nebavila, ale bylo zajímavé nahlédnout do hlav mladým královnám.
Druhá novela se mi líbila o poznání více. Příběh byl spletitý, zajímavý, konec zapůsobil na city. Intrikářství rodů miluju.
Doporučuji milovníkům Temných korun a teenagerům cca od 13 let.


Aya81
17.10.2023 4 z 5

Příjemné doplnění pro ty, kdo četli ságu Temné koruny. Bez znalosti hlavního příběhu by mne to asi nebavilo, ale takto fajn chuťovka. I když na čtivost hlavního příběhu to nemělo, proto hvězda dolů. Škoda, že toho nebylo víc.

Malinali
19.07.2023 5 z 5

Jeden z nej doplňkových příběhů. Dva příběhy... První příběh na poznání hlavních hrdinek, druhý o královně jasnovidce a historii ostrova...

VincentPodmore
05.07.2023 5 z 5

Druhá část knihy o královně jasnovidce, Elsabet, mi rozdrásala nervy. Čekal jsem šílenou královnu, která vraždí, ale tohle by mě ani ve snu nenapadlo. Když si pak člověk uvědomí, jak se o ní v dějinách mluvilo a jaký dopad to na královny jasnovidky mělo, je mi z toho upřímně zle. K Aronům jsem choval jistý respekt v hlavních čtyřech knihách, ale teď mě naplňuje jen čirá nenávist k tomu, jak se udrželi u moci. Za tuhle novelu autorce patří poklona, nicméně se nic nemění na tom, že konec celé série je jen jedna nepovedená a komediální fraška.

Njangu
07.06.2023 4 z 5

První novela nebyla nic moc. A navíc už je to nějaká doba, od přečtení knížek a někde jsem měla problém vzpomínat na souvislosti. Ale ta druhá mě překvapila. Škoda že to byla jen novela. Zasloužilo by si to samostatnou knížku. Chybělo mně tam víc akce (byla jen naznačená a pak rychlý konec). Ale byla to jen novela, tak tam se to nevejde.

Simeona
04.06.2023 3 z 5

Upřímně?! První novela mě nijak nezaujala. Spoustu věcí už bylo řečeno v předchozích knihách. Druhá novela byla zajímavá, ale hodně mě rozčilovala. Opravdu jsem se těšila na šílenou královnu. Místo šíleně královny jsem opět dostala naivní a citlivou kralovnicku. Ach jo.. Myslím, že do světa kraloven Fennbirnu se už nepodívám.

Sixtinka144
14.05.2023 5 z 5

Jsem tak moc ráda, že vyšla novelka a mohla jsem se díky ní vrátit do tohoto úžasného fantasy světa. Celou sérii mám moc ráda, i když měla sem tam mouchy, stejně autorka vymyslela geniální svět, který bude doufám i někdy zfilmovaný. Novely jsou občas ošemetné, protože se tam nemusí dít něco zajímavého, ale v tomto případě to nehrozí! Obě novely jsem si maximálně užila, jsem ráda, že jsme se mohli dozvědět, jak to doopravdy bylo s malými sestrami a jestli byla královna věštkyně opravdu tak šílená, jak se traduje. Kniha se čte sama, autorka to prostě umí. Tajně budu doufat, že autorka napíše ještě nějaké další doplňkové knihy k tomuto světu, protože si to rozhodně zaslouží.

andrejci
20.02.2023 5 z 5

Já mám moc ráda dopňkové knížky a vždy jsem zvědavá co autorka vymyslí. Ne vždy se to povede a ne vždy to daná série potřebuje. Tady to, ale bylo naprosto skvělé. Vrátili jsme se ke starým dobrým královnám, které jsem si moc oblíbila. Moc se mi líbilo sledovat aspoň trošku jejich děství a to jak vyrůstali.
Navíc v druhé části jsme se dozvěděli i něco o histroii ostrova což se mi moc líbilo. Tahle část klidně mohla být dělší. Utekla mi hodně rychle.
Já hodnotím tady tuhle doplňkovou knížku hodně kladně. Myslím, že k sérii krásně pasovala.

vandalindakova
22.01.2023 5 z 5

Mě tahle kniha naprosto odrovnala, nejlepší doplňkový příběh co jsem kdy četla a jedna z nejlepších knih roku, s přehledem. První příběh pro mě byl zajímavý tím, že zjistím, co vlastně předcházelo charakterům hlavních hrdinek a jejich postojům. Trochu jsem se toho bála, protože dost často tyhle doplňky nemají to, co bych od nich čekala. I tady jsem dostala něco jiného, než jsem čekala. A to obří dávku emočně nadupaných situací. Přesně mi je jasný, jak toho autorka docílila. Nebojí se psát. Nepíše s citem, nepíše "tak trochu záporáky", nepíše opatrně…Ona to prostě naservíruje všechno, ať je to sebedrsnější, ať je to sebevětší blbec s hnusným charakterem. A já to četla s totální frustrací, protože se proti tomu nedalo nic dělat. Byla jsem divákem drsných, dechberoucích a emočně vypjatých momentů, které se prostě nějak staly. U Blake nečekejte Happy end, u Blake očekávejte emoční krizi. Protože tak moc ždímající to je. A v tom druhém příběhu se tohle projevilo nejvíc. Člověku se chce zvracet z těch pokřivených charakterů, které ovládly celý příběh. Ale to je přesně to, co tuhle knihu udělalo originální a naprosto skvělou. Proč máme dostávat jenom šťastné příběhy, které si třeba za pár měsíců už ani nebudeme pamatovat? Autorka mi předvedla, že dokáže napsat něco ještě lepšího, než dosud předvedla. A já smekám.

1259
25.12.2022 5 z 5

První příběh teda nic moc, ale za to ten druhý byl pecka. Ale ten konec mě teda pěkně naštval. Muselo to dopadnout tak smutně? Jako jo, všichni jsme věděli, jak ten příběh je, ale když se člověk dozví pravdu, tak to musí být tak na dvě věci? Nu, jinak novela jako celek super.

Fortuna7
13.12.2022 4 z 5

První novela mě bavila daleko víc než ta druhá. Hlavně jsem se tam dozvěděla podrobnosti o dětství mých oblíbených postav. Opravdu hodně ráda jsem se vrátila do propracovaného světa Fennbirnu a doufám, že autorka napíše nějakou další fantasy sérii :-).

kalinkacz
30.11.2022 3 z 5

Možnost vrátit se do světa Tří temných korun jsem musela využít!
Tři temné koruny jsou čtyřdílná ya fantasy série, která za mě vážně stojí za to! Temné královny Fennbirnu jsou útlejší knihou, která sérii doplňuje a obsahuje 2 novely, které pokud jste sérii četli (což doporučuji, jinak vám asi nebudou dávat tolik smysl), tak vás prostě budou bavit...
Jasně, obejdete se bez nich, ale já jsem si čtení užila a ráda jsem si na celý svět a postavy vzpomněla...

Konfu97
03.11.2022 5 z 5

Tak tohle bylo skvělý! První novela nás zavede do dětství našich tří malých královen. Jaké byli jejich začátky v nových rodinách, jaké bylo zapomínání na své sestry. Druhá novela je o královně jasnovidce, o které se v původních knihách zmiňuje jen okrajově. Nyní se více dozvídáme o jejím příběhu, jejím "šílenství" které zapříčinilo topení každé další narozené královny jasnovidky. Jak to tak bývá.. Ne všechny příběhy jsou pravdivé..

6493
19.10.2022 5 z 5

Velice dobře podařená kniha, která doplňuje původní sérii.
V rámci jednoho příběhu sledujeme narození našich třech královen, střípky z jejich společného dětství a začátky života v nových rodinách. Autorka odkrývá několik zajímavých detailů, které nám v hlavě krásně zacvaknou dohromady s dějem hlavní série.
V druhém příběhu se dočteme o příběhu nechvalně proslulé jasnovidecké královny, o které se v sérii často hovoří spíš okrajově, a díky které jsoi všechny královny jasnovidky hned po porodu zabity.
Slibuji zábavné rychlo čtení!

Jakub678
16.10.2022 5 z 5

Dokonalý doplnok dokonalej série!
Séria temné koruny je mojou najobľúbenejšou spomedzi kráľovských fantasy. Preto som sa nesmierne tešil na túto novelu, respektíve dve novely, a nemohol som byť viac nadšený.
Prvá novela ponúka pohľad na detstvo našich troch kráľovien. V tejto etape života si Mirabella, Katharine aj Arsinoe prešli pomerne dosť traumatickými udalosťami, a preto môžme teraz neskôr pochopiť aj niektoré situácie zo série. Páčilo sa mi, že nielen kráľovné ale aj vedľajšie postavy dostali svoj priestor a dozvedeli sme sa viac o Camill a hlavne o Caragh.
Druhá novela pojednává o legendárnej Elsabet šialenej. Bola to srdcervúca emociálna dráha. Zas a znova sa ukázala pravá tvár Arronovco a že aj keď vládne kráľovná, moc majú v rukách iný. Bolo mi Elsabet veľmi ľúto a nečakal som, že to na konci bude až také temné. Určite to vo mne vzbudilo viac emocií ako pět temných osudů. Takže na to, že to bolo také krátke to bolo výborne napísané a postavy som si veľmi obľúbil.
Súhrn: Výborné novely, ktoré nie su len na naťahovanie série ale majú svoje miesto v príbehu.
Ps: Dúfam, že autorka napíše ešte ďalšie knihy/série z tohto sveta.
5/5

DarkNatureHope
15.10.2022 5 z 5

Ta mě skvělý dodatek k příběhu královen.
Spokojenost. Za mě 5* je na místě.

Část díla

Kniha Temné královny Fennbirnu je v

Právě čtených2x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených6x
Knihotéce140x
Chystám se číst80x
Chci si koupit48x
dalších seznamech4x