Tatínku, nezlob!

Tatínku, nezlob! https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176997/tatinku-nezlob-176997.jpg 4 24 9

Všichni jistě vědí, kdo vynalezl žárovku nebo parní stroj. Víte ale, kdo vynalezl myšocink, bublihvízd nebo zježovač vlasů? Je to vynálezce inženýr František Všetečka. Pan Všetečka má všetečnou a, jak jinak, vynalézavou dceru Barušku. Když ti dva spolu něco vymýšlejí, je to trochu legrace, trochu dobrodružství a trochu katastrofa. Roztomile bláznivé příhody rodiny Všetečkových jsou určeny čtenářům od šesti let.... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
20.04.2024 3 z 5

Poslední dobou mám štěstí na knížky, jejichž příběhy vycházejí ze života - dobrodružství dědy a vnuka, příhody tatínka a jeho syna, kteří žijí sami -, ale jsou bohužel obohacené o magický prvek, který je nejen naprosto zbytečný, ale navíc absolutně nefunguje a celou knihu mi tak zkazí. Nejinak tomu bylo v případě Tatínku, nezlob! U takovýchto knížek se mi celou dobu, co je čtu, honí hlavou otázka, co je špatného na obyčejném životě, proč mají autoři pocit, že když tam nevmontují kdejakou fantasmagorii, nebude to děti bavit? Copak nevědí, že i v normálním životě se toho dá zažít spoustu? Copak oni s láskou nevzpomínají na své zážitky z dětství, a že jich určitě bylo hodně?
Ale zpátky ke knížce: základ super - tátova holčička, dva parťáci, co nezkazí žádnou legraci. Grafická úprava byla také zajímavá, byť mně osobně se ilustrace od Markéty Vydrové moc nelíbily.
Nevíte-li, co zrovna s dětmi číst, klidně po této sáhněte. Máte-li co číst, netřeba se s touto zdržovat.

dmull
27.08.2020 4 z 5

Kniha se nám líbila, je tedy kraťoučká, ale vtipně napsaná a ilustrace paní Vydrové jako vždy moc krásné.


logopedka
11.07.2019 5 z 5

A zase ta...Lenka! Další knihu od Lenky Rožnovské jsme si přinesli z knihovny. Opět se jedná o vtipné dílko pro prvňáčky. Tentokrát není psáno kapitálkami, ale „pouze“ kobylami. Příběh o rodině Všetečkových. Tatínek a dceruška jsou vynálezci = jsou kapku mimo tento svět. Maminka je jejich spojením se zemí. Originální, poučné, úsměvné, hezké, slovně bohaté. Až zase narazím na knihu od této autorky, tuze ráda ji dětem přečtu. Myslím, že u této knihy jsem se bavila já víc než děti. :-)

mirkavranka
05.05.2019 5 z 5

Moc mile cteni pred spanim, libila se :)

JankaV80
19.06.2017 5 z 5

To je přesně knížka pro začínající čtenáře. Má vtipný obsah, který člověka nutí číst dál, aby se dozvěděl, jakou další lumpárnu tatínek vymyslí a vykouzlí úsměv na tváři. Kniha má velká písmena a pěkné ilustrace, což ocení obvzláště malí čtenáři.

Lucissia
01.01.2017 5 z 5

Tak, Ježíšek synovi donesl i tuto knížku a dnes jsme ji dočetli. Už to sic nebyla taková pecka jako když jsem si ji četla poprvé, ale pobavila syna i mne. Můžu jen doporučit. :-)

kuky921
20.11.2016 5 z 5

Velmi příjemná knížka, kterou jsem četla dětem před spaním. Holkám se velmi líbila, hlavně ty lumpačiny :-)

Lucissia
29.07.2016 5 z 5

Když jsem včera stála v knihkupectví a dlouze vybírala knížku pro osmiletého synovce k narozeninám, padla mi do oka tato. Má akorát veliká písmenka pro první čtení, krásné ilustrace Markéty Vydrové a vypadá, že by mohla bavit i synovce, který čtení fakt nemá rád. Při placení se mi sice zdálo o čertech, ale nešť, jsem hodná teta. A jako správná teta jsem si tu knížku musela i přečíst. No, nádhera. Věřím, že když synovce budu směrovat k takovým knížkám, třeba si čtení zamiluje tak jako já. :-) No a asi se mi bude zdát o čertech ještě jednou, protože se chystám do knihkupectví zas a koupím ji pro své syny. Myslím, že tomu mému staršímu pětiletému by se tahle knížka moc moc líbila. :-)

Nielada
16.04.2015 5 z 5

Příběh velmi připomíná další autorčinu knihu Dědo, ty jsi indián a to je dobře. Malá holčička se svým tatínkem tvoří vtipnou dvojici, která vynalézá a vyvádí samé skopičiny. Kniha je milá, laskavá, bez napětí, pro pohodové odpočinkové čtení. Styl Lenky Rožnovské mám moc ráda a obrázky od Markéty Vydrové ho skvěle doplňují.

Kniha Tatínku, nezlob! je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x