Takoví normální #přátelé

Takoví normální #přátelé https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415431/bmid_takovi-normalni-pratele-Rjt-415431.jpg 4 163 49

Nic takového jako dokonalý život neexistuje. Jen dokonalá lež. Becca je dokonalá. Má práci snů, milujícího manžela, roztomilou dcerku, krásný dům, dovolené tráví na exotických místech a ráda o tom informuje své přátele na sociálních sítích. A proto toho o ní Lizzie ví tolik, i když vlastně nikdy nebyly přítelkyně. Dá se ale věřit všemu, co vidíte online? A není nakonec poznání pravdy ta nejhorší věc, kterou jste mohli udělat?... celý text

Romány Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Friends Like These , 2018


více info...

Přidat komentář

Kira747
18.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Parada. Ta obalka neni tak priserna, i kdyz jsem ji videla poradne az doma, kdyz jsem si knizku prinesla z knihovny. A teda ten pribeh...nejprve litujete jednu a pak druhou. A ten konec...no :D tady karma asi nefungovala.

Ladis777
13.01.2024 5 z 5

Jistým způsobem oddechovka, jistým způsobem vůbec ne. Četlo se to moc dobře, dějové zvraty mě bavily, vyústění v tragédie napínavé. Problém paralelních a virtuálních životů, anonymita, výběrečnost informací, bezednost netu - nakonec se vlastně mohou ty paralelní životy setřít a je otázka, kdo jaký život žije a kdo je a není psychicky narušený. I úzkostlivá kontrola bazírovat na módních trendech a značkách tomu dává určitý rozměr, až vlastně se dostáváme k tomu, co se v románu vlastně řeší několikrát - samota a opuštěnost v reálném životě. Dávám možná vyšší hodnocení, protože mi to fakt přišlo povedené a lepší, než jsem očekával, když jsem po knize sáhl kvůli čtenářské výzvě.


Lily101
11.04.2023 4 z 5

Knižní jednohubka.

Na druhou stran bych měla asi min. dvě výhrady k samotnému závěru, neb mi to částečně přijde nelogické.

kusma
02.02.2023 4 z 5

Čtivý román. Začátek byl hodně dobrý, pak se objevil druhý vypravěč a trochu to bylo na škodu. Závěr byl trochu šílený, ale úplně konečná pointa mě docela dostala. Celkově průměr, který ale plní účel, pro který jsem knihu četla - napětí a nenáročné čtení.

Leena
01.02.2023 3 z 5

Je vidět, že "mezi přáteli" stačí jeden komentář a život kohokoliv se zhroutí jako domeček z karet, a i kdyby se dotyčný stavěl na hlavu, nikdo už mu neuvěří..
Hlavní hrdinka byla mrcha největšiho kalibru, ale do samého konce byla vylíčena div ne jako svatá.
Chvílemi to bylo dost zmatené, jako by se do toho zamotala i sama autorka:-)

KLHannah
28.12.2022 3 z 5

Zezačátku se mi kniha moc líbila. Líbilo se mi i uvádění data a času, člověk byl v obraze. U vyvrcholení ovšem nevím, jestli něco uniklo mně a nebo se autorka prostě rozhodla zlomit děj, ale dost mě to vykolejilo. Navíc najednou úhel pohledu ze strany druhé hrdinky (já vím, bylo to v knize vícekrát), navíc v poměrně dlouhém úseku, prostě mě to zmátlo.
Jako celek se mi ale kniha líbila, i její konec. A umím si ji představit i jako film. Je až s podivem, kam lidi dokáže dohnat pomsta, touha po kráse, bohatství a úspěchu. A hlavně ty lajky a sledující na IG, že?

veronika5179
10.11.2022 3 z 5

Průměr, podivně napsáno, sem tam samozřejmě feministické vsuvky bez kterých by to dnes asi nešlo...

JankaV80
24.09.2021 4 z 5

Psychothriller jak má být. Nevíte, co z děje je pravda nebo co je lež. Která z postav je ta vyšinutá, která je normální. Kdo se z hlavních hrdinů nechává víc ovlivňovat Facebookem, Twittrem nebo jinou sociální sítí a totálně jim podléhá. A když už si myslíte, že to víte, že to je přece jasný, nastane zlom a všechno je jinak.
Kniha je čtivá, má spád a závěr je překvapivý. Doporučuji :-)

Kacatko86
10.07.2021 4 z 5

Pěkný psychologický thriller, taková jednohubka, žádná vysoká literatura, ale čte se to svižně. Pěkný aktuální námět, nevěděla jsem, která z hlavních hrdinek je více vyšinutá.

Jana283
02.07.2021 2 z 5

Průměrný thriller. Začátek velmi slibný, ale pak to zapadlo do schématu všech podobných knih - situace nepravděpodobné, přehnané, psychopati ad absurdum. Dočteno, ale nebavilo mne to.

Mandlevest
14.05.2021 4 z 5

Ach jo, ty sociální sítě! Já jsem generace, která je k životu nezbytně nutně nepotřebuje, ale jelikož mám doma ještě 17ti letou dceru, jsem přiměřeně v obraze:-). Nedávno mi řekla, že mobil je pro ni jedna z nejdůležitějších věcí. A já chtěla hned oponovat a potom jsem si uvědomila, že poslední rok je to vlastně pravda. Jeho prostřednictvím více jak rok distančně studuje, chodí do kina (netflix), na koncerty (spotify), poslouchá rádio (podcasty), vidí se s kamarádkami při on line večerních holčičích pokecech, spočítá jí kroky, xkrát za den jí něco připomene a já spolehlivě vím, že když nečekaně pod stromečkem objeví "tvrdou" krabičku s vylepšeným modelem, bude skákat, navzdory věku, radostí až do stropu:-). Je to dnes fenomén mladé generace a tak se snažím alespoň nějak nenásilně korigovat vše výše uvedené, jít společně na procházku, povídat si a zatím se to pořád daří :-). Knížka Takoví normální # přátelé je varováním, že vytvořit iluzi dokonalosti, ať již osoby anebo jejího života lze kliknutím s pomocí filtrů velice lehce. Knížka je taková originální jednohubka, má spád, čte se výborně a koncem budete pravděpodobně překvapeni.

Chytuš
14.03.2021 4 z 5

Thriller zabydlený samými nesympatickými postavami... Nebo ne? Nebo je všechno jenom zdání, klam, pozlátko - subjektivní dojem, kdy se necháte ošálit tím, co je vidět na první dobrou?
#NapinaveJakoKsandy
#NajdiSiSvehoPsychopata
#KeKonciSiDrzPantyAtTiNespadneBradaAzDoKlina
#PanebozeTaObalkaJeFaktNaOdnetiLicence

i.stefany
07.03.2021 3 z 5

Tak já jsem pořád na rozpacích... Kniha se věnuje tématu obludných a nebezpečných sociálních sítí, jejich síle a moci, jejich anonymitě a zároveň vaší ztrátě soukromí. Je děsivé, co všechno se může stát s pomocí těchto médií a tuším, že se asi i děje. Zpočátku jsem byla napnutá a příběh mě bavil, ale s blížícím se koncem už jsem byla docela otrávená, a všechno mi to přišlo už tak nějak přes čáru... 3+

veronika9761
05.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Zacatek jizda, uprostred absolutni překvapení, ke konci ale malinko ztraci dech.

Koudy411
20.01.2021 4 z 5

Dobře se četlo, nečekaný závěr

Krchnaida
15.01.2021 4 z 5

Povedený thriller pro ženy, skvěle napsaný. Pachatel mě překvapil. Nečekala jsem takový konec.

ArwenAragorn
13.01.2021 4 z 5

80%
....Při pohledu na ni byste neřekli, že je schopná něčeho špatného. Ale čeho špatného je přesně schopná? Na to bych měla brzy přijít.

Konečně psychologický thriller vykazující výraznou odlišnost od ostatních. Týká se to konce. Já tomu vážně nemohla uvěřit a byla jsem z toho docela dlouho rozhozená.
Byla to parádní jízda, kterou doporučím ostatním a jsem zvědavá na vaše pocity!

SambaRumba
11.01.2021 4 z 5

Nenechte se odradit obálkou. Knížka je dobrá. Čtivá.

Hella
26.12.2020 3 z 5

Ano, jak tu mnoho lidí říká, nenechte se otrávit příšernou obálkou. Příběh sám o sobě je poměrně napínavý a překvapivý a určitě stojí za přečtení. I když teda - no těpic...!

maximus13
12.10.2020 5 z 5

1) nedejte na obal knihy
2) dobře se bavte u psychohrátek pomocí sociálních sítí
3) tipnete si kdo a jak to udělal?