Tak to dělá Virgin

Tak to dělá Virgin https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355287/bmid_tak-to-dela-virgin-ONW-355287.jpg 4 21 8

V knize Tak to dělá Virgin vám Richard Branson umožní nahlédnout pod pokličku jeho jedinečného stylu vedení lidí. Dozvíte se, jak zábava, rodina, vášeň pro věc či umění naslouchat utvářejí to, co Bransonovi lidé (se šibalským mrknutím) označují jako „styl Virgin“. Neobyčejné zkušenosti se vztahy nejen z oblasti byznysu vám předává člověk, který v šestnácti nedodělal školu, trpí dyslexií a v životě nepracoval pod žádným zaměstnavatelem – vždy řídil jen sám sebe.... celý text

Přidat komentář

jaroiva
30.11.2023 4 z 5

Určitě zajímavá kniha, ale je určená spíš pro majitele a vyšší management společností. Možná i pro nižší vedoucí, kteří přijímají zaměstnance se budou některé věci hodit. Už nemám ambice vést další tým, proto pro mě byla kniha spíš pro zajímavost.
Poslouchala jsem audioverzi, tam bych měla nějaké výhrady - chyby v textu (občas zjevně použité špatné podobné slovo, občas nějaká ta divná výslovnost), ale darovanému koni (výpůjčce z knihovny) na zuby nehledím.

karelpeter
04.06.2021 5 z 5

Praktické rady zkušeného podnikatele. Stojí za přečtení.


Miqqie
28.02.2019 3 z 5

Kniha určená pro ředitele, majitele velkých společností a taky pro dosud neobjevené vizionáře a budoucí velké podnikatele. Branson popisuje jak a s jakým přístupem se dá/má řídit velká firma. V případě Bransona jde o spoustu velkých firem, které obchodují především se službami. Nebo spíše s nadstandartními službami, které cílí na dostatečně bohaté zákazníky. „Je libo něco víc než first class?? My máme super-first class!“
Kniha je prokládaná velkým množstvím drobných příběhů zejména z podnikatelského prostředí a z Bransonova života. Je vidět, že je to dobrák od kosti a jako dolarový miliardář se podílí v aktivitách v oblasti sociální podpory lidí, začínajících firem, vzniku charit a v neposlední řadě v oblasti ekologie a ochrany životního prostředí.
Doporučuji všem generálním ředitelům.

Teron
11.03.2018 5 z 5

Je pravda, že Bransona sleduju od doby, kdy jsem se začal o tyhle oblasti zajímat, asi nejvíc. Četl jsem od něj už Byznys v plné nahotě, ale tahle kniha je o něco přehlednějším shrnutím jeho mentality a přístupu, na kterém stojí i celá Virgin Group. A koukám, že název originálu shrnuje přístup celkem dobře - naslouchejte, učte se, mluvte spolu, nebojte se opřít do starých pořádků, komunikujte ve všech směrech, ptejte se, bavte se všemi možnými způsoby a pořád se posouvejte:-)

zdendaz
14.02.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Branson je opravdu ikona a tato kniha stojí za přečtení.

Komentář ke komentáři od Eldar80: To co píše Branson zní snadno, ono to v zásadě i v principu snadné je. Na vedení lidí a byznysu není nic "těžkého" pokud to umíte a máte to alespoň z části v sobě a umíte přijímat rizika za projekty v rozpočtu milionů nebo i miliard.
Je rozdíl být lídr a být šéf. A to opravdu velký. A mám s čím srovnávat, jelikož několik firem vedu, tak to vidím i v praxi. Teoreticky to těžké není, prakticky je to značná zodpovědnost, neustálé vzdělávání, hledání nových cest, prozkoumávání oblastí kde ještě nikdo nikdy nebyl... Není to v praxi vůbec snadné :).

Eldar80
18.09.2017 4 z 5

Kniha mě trochu zmátla, protože normálně bych tomu asi nevěřil. Působí totiž tak naivně a optimisticky, až se tomu zdráhám věřit. Čiší z toho naivní entuziasmus a vášeň k práci, jako z nějaké motivačních knihy o osobním růstu. Jenže jak napoví wikipedie, nějaký pan Branson skutečně existuje a jeho firmy také. Ze čtení mám totiž pocit, jakoby to byla motivační učebnice o tom jak by to teoreticky mělo vypadat. Ale realita je pak jiná.
Všechno co Branson říká, však dává smysl a očividně i realita je taková. Kniha je totiž napsaná v roce 2014 a občas jsem měl pocit jak by to Branson psal včera. Na druhou stranu nemám zážitek ze čtení s čím srovnat. Takovou knihu jsem snad ještě nečetl a ve skutečnosti mě leadership ani vedení lidí nijak zvlášť nezajímá. Před čtením jsem totiž nečetl anotaci a bez doporučení bych si takovou knihu asi nepřečetl. Přesto se mi čtení líbilo a Branson svého rebelského ducha přenesl i do knihy. Aspoň mě se to výborně četlo. Jednak jsem se dozvěděl dost informací o jeho firmách, ale líbily se mi i jeho myšlenky a přístup k životu.
Podle mě je kniha určená hlavně pro manažery a všechny ve vedoucích a vyšších pozicích. Jen nevím co na to vlastně řekne tato cílová skupina čtenářů. Má v byznysu štěstí kvůli svému přístupu a nebo jeho štěstí a úspěch zapříčinily jeho přístup? Já osobně bych si přál, aby se víc firem řídilo Bransonovým pohledem na vlastní aktivní a profesní život. Jeho idealismus se mi moc líbil. Koho zajímá život Richarda Bransona, tak doporučuju. Velmi užitečná může být i všem, kteří se účastní nějakého start-upu. Perfektně napsané a místy to byla skutečně zábava. 80%

Scathia
24.06.2017 5 z 5

Geniální kniha od geniálního člověka. :-) Dá se bavit, přitom pracovat a přitom měnit svět k lepšímu. Prostě být Virgin :-))

valda
22.02.2016 4 z 5

Richard Branson je jeden z nejbohatších a pro svůj rebelský přístup taky nejznámějších lidí na světě. Mezi nejznámější obory, kterými se jeho společnosti Virgin zabývají patří asi distribuce hudby, na čemž začínal (a už s tím díky Jobsovi asi spíše skončil), nebo třeba letecká doprava. Tyhle společnosti na mě působí taky tak, že navzdory jejich obrovskému vlivu a úspěchu, si zachovávají jistou dávku poctivého jednání. Známé jsou samozřejmě i celkem ujetým, rockenrolovým způsobem prezentace. Jak vyplývá i z Bransonových rad v knížce, stejně důležité jako dělat svou práci pořádně, je každý ten den si taky důkladně užít.
Stejně jako Bransonovi mi nic neříkají různé knížky s návody na to jak být úspěšný. Ale tohle opravdu není učebnice. Je to prostě takový zábavný pokec s Richardem u piva o tom, jak to podle něj ve Virginu chodí, a proč si myslí, že je to tak dobře. Pro někoho to může být málo, ale já jako zábavnou četbu doporučuju. A určitě si od něj přečtu i něco dalšího.