Tajné operace CIA

Tajné operace CIA https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134263/bmid_tajne-operace-cia-UvP-134263.jpg 4 3 1

Skoro od počátku své existence v roce 1947 sloužila CIA jako nástroj v rostoucím souboji se Sovětským svazem. V roce 1991 ji jeho rozpad připravil o nejdůležitější cíl. V novém období bylo třeba nejmodernější techniky, vyvinuté pro boj proti komunismu, zaměřit na daleko nejasněji ohraničené cíle. Speciální útvary uvnitř agentury mají teď co do činění nejen s tradičními zpravodajskými úkoly, ale i s terorismem, s šířením drog a rozšiřováním zbraní hromadného ničení. Z knihy nabízíme kapitoly: Než vznikla CIA - Bojovníci studené války -Údery a převraty - Válka nervů - Bouřlivá léta - Air America: klín CIA v Laosu - Záplava odhalení - Hra končí – Nový svět, nová poslání... celý text

Literatura faktu Historie
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Secrets of the Century Inside the CIA , 2001


více info...

Přidat komentář

Honey0105
15.08.2013 4 z 5

Opravdu zajímavá kniha. Jediné, co musím vytknout je struktura knihy, jelikož se v tom člověk občas zamotá (mezi normálními stránkami, jsou vloženy nějaké bonusové a různě to nenavazuje).
Všem, kdo mají o CIA potuchy jen z filmů, mohu toto dílko doporučit. Já jsem zjistila opravdu zajímavé věci a navíc je kniha poměrně krátká a čte se více méně sama (pokud vás to téma aspoň trochu zajímá).