Špion, který mne strašil

Špion, který mne strašil https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41053/mid_spion-ktery-mne-strasil-Etq-41053.jpg 4 69 6

Tajné dějiny série

< 3. díl >

Eddie Drood, k vašim službám. Moje rodina po generace vrhala tu trochu světla na síly temnoty, chránila lidstvo před všemi zlými, nepřátelskými a v širším smyslu škodlivými nelidskými predátory, kteří se krmí strachem a utrpením lidí. Nikdo nedokáže nakopat záporákům zadek jako my Droodové – a zvlášť výše jmenovaný. Vlastně to byla právě moje kvalifikace v oblasti nakopávání zadků, co způsobilo, že si mne všiml legendární Nezávislý agent Alexander King. King je nejlepší z nejlepších, celý svůj život strávil usilovnou prací pro kohokoliv a všechny zároveň, za patřičný obolus dělal cokoliv a všechno. Zkrátka co se naskytlo. Nyní leží na smrtelné posteli a všechna tajemství a informace, která nashromáždil, chce odkázat někomu, kdo je toho hoden. King pro tuto potenciální poctu vybral šest z naší branže. Pojal to jako soutěž a vyzval nás, abychom vyřešili pět záhad v různých končinách světa a současně se při tom snažili vyřadit ze hry svoje konkurenty. Definitivním způsobem. Jinými slovy, vzájemně si vrážet dýky do zad tak dlouho, až zbude jen jeden z nás. Mými protihráči jsou agenti a agentky z CIA, od vílího dvora a dokonce i z Noční strany. Přesto musím za každou cenu zvítězit, protože King vlastní i nejdůležitější tajemství Droodů: ví, kdo je zrádce v našem středu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Spy Who Haunted Me , 2009


více info...

Přidat komentář

renefer
28.09.2022 4 z 5

Tento díl se mi zatím líbil nejvíc, neb měl hlavu a patu. Eddie se s bandou jemu podobných utká v takovém špiónském mortal kombat o informace po jednom z nejlepších špiónů všech dob. A zatím, co jsou teleportováni od jednoho úkolu k druhému, jeden z nich je postupně likviduje. Problém je, že Green neumí psát detektivky, takže pachatel je jasný už na druhý pohled, ale i tak se mi to líbilo.

ludek.n
18.10.2021 3 z 5

Třetí díl Greenových Tajných dějin začíná lehce mimózní epizodou z londýnského Toweru, která by klidně mohla být samostatnou povídkou, neboť její souvislost se zbytkem knihy, potažmo sérií jako takovou, je hodně vágní. Koneckonců on se celý román vlastně odehrává na zelené louce. Z předchozích dílů se sem probojoval jen Edwin Drood, půlelf Modrý víla a téma rodinného zrádce. Vše ostatní je postaveno zcela nově, byť na starých základech. Na rozdíl od předchůdců se až tolik nezabýváme rodinným klanem Droodů, zato se nám připomene Lochneská příšera, tajemný pan Hyde, Tunguzská záhada, Philadelphský experiment a americký Roswell. Dostaveníčko si dáme s agenty a agentkami ze CIA, od vílího dvora a dokonce i z Noční strany. Trochu to vypadá jako ber kde ber, hlavně ať je toho hodně a ve velkých kapkách. To je také možná jádro problému, který jsem se Špionem měl. Podle všech ukazatelů to měla být vysoce natlakovaná četba, ale já se (až na pár světlých okamžiků) nudil. Uspávalo také repetitivní opakování některých základních faktů.


Zelený_Drak
02.02.2021 2 z 5

Mně se ústup Eddieho zpátky do terénu zase až tak nelíbil, ale zřejmě nemůžete řešit apokalypsu v každém díle. Pět záhad bylo docela fajn a odsýpalo to, takže jsem se nenudila, ale konečné rozuzlení bylo jasné od začátku. Autor také dost vsadil na to, že jeho stálé čtenáře nadchne Walker. Co se týče příběhových děr, musíte do nich skočit po hlavě, jinak se to číst nedá.

hanpari
08.10.2017 3 z 5

Zábavné, povrchní, ale nápadité. Jako vše od Greena.

Taková perlička
Obyčejně si nevšímám drobných mezer v logice, ale pokud těm superšpiónům nejdou mobily, možná je mohlo napadnout poslat zprávu po internetu, když jim fungoval. Nehledě k tomu, že v dalším díle se Eddie spojil s Ethel kdesi v amazonském pralese.
Zkrátka, Green si výchozí podmínky pro každou situaci ohýbá, jak právě potřebuje.

Etule
25.04.2017 4 z 5

Musím říct, že mi zprvu bylo líto, že není místo Walkera zástupcem z Noční strany John Taylor, ale nakonec i Walker dokázal knihu značně oživit. Dokonce nás vzal k Podivínům (já ten bar prostě žeru :D). Díl se mi líbil, musím opětovně obdivovat autorovu představivost a slovní obraty. Nejednou mě pobavil svými popisy a přirovnáními. V jeho případě už je to klasika. :) Těším se na další díl.

lanusinka
21.02.2013 5 z 5

První díl, kde se Eddie nezabývá rodinnými problémy... A podle mě mu to prospělo... A samozřejmě není od věci že se v knize vyskytuje Walker v nejlepší formě a baví svými hláškami...