Tajemství stržené masky

Tajemství stržené masky https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75156/mid_tajemstvi-strzene-masky-s7a-75156.png 3 27 8

Petr Šabach odhaluje tajemství Dürerova obrazu, příběh Miloše Urbana se odehrává o Velikonocích v jeskynním labyrintu. Milovníka umění v dlouhé povídce Ondřeje Neffa dožene jeho láska až ke zločinu. K tragedii vede napjatý vztah mezi školákem a jeho matkou v příběhu Ivana Klíma. Záhadně končí humorně pojatý protest ekologických aktivistů na továrním komíně. Tajemství skrývají i zbývající dvě povídky.... celý text

Přidat komentář

poiu
12.12.2023 2 z 5

Tenhle výběr mi moc nesedl, i když povídkové knihy mám celkem ráda...

° P. Šabach - Prokletí rodu Grussů -- tohle jsem už četla v jiném výboru, myslela jsem, že v každé antologii jsou nové, originální povídky.... No nic.
° M. Urban - Ve hře -- dvojice toulající se lesem narazí na LARP - live action role-playing.... Přidají se k nim, ale hra pokračuje dál...
° O. Neff - Tajemství stržené masky -- a chybné plátno mistra Zimy.

"Barvy si kupuju sám, ale šeps, pro ten posílám idiota domovníka. Přiznal, že tuhle krabici koupil jinde. Byla o polovinu lacinější než u Pittermanna, kde normálně barvy kupuju."

° I. Klíma - Dalekohled -- protože: "Matka si s Davidem nikdy nehrála, také se nepamatoval, že by ho někdy pohladila, byla přísná a velice zbožná."
° V. Welsch - Z deníčku zeleného aktivisty -- Vím, kam patřím. :-) :-) :-) Bylo to moc fajn.
° V. Kadlec - Vedlejší příznaky -- obyčejné ráno v koupelně a odloupnutá kachlička.....
° V. Huťková - Zastavit, nadechnout a.... -- ...... Tohle by asi chtělo víc rozpracovat...

FofrNožka
29.05.2018

Oddechové čtení, do vlaku, autobusu. Pobavila povídka : Z Deníčku zeleného aktivisty.


manka71
19.02.2016 2 z 5

Knížka mě moc nebavila, určitě se k ní nebudu vracet.

cori
03.12.2015 2 z 5

Ze sedmi povídek mě zaujaly jen dvě, zbytek jsem nějak nepochopila. Pointy vyšuměly do ztracena. Nejvíc se mi líbilo Prokletí rodiny Grussů od P.Šabacha.

wooloong
23.10.2015 2 z 5

Na to, jak známá jsou jména většiny autorů, prostě slabota.

pagac17
07.09.2015

Jako u předchozích povídek z této edice jsem spokojen s obsahem. Přečetl jsem s chutí všechny povídky. Nechci hodnotit tyto povídky. Všechny byly zajímavé. Obzvláště povídka Ondřeje Neffa. Doporučuji jejich čtení.

evelinaevelina
02.04.2014 4 z 5

Výběr povídek tohoto svazku mi sedl. Při čtení se mi připomněli autoři (například Ondřej Neff a Ivan Klíma), od kterých jsem už déle nic nečetla, takže to brzy napravím.

Brambu
14.10.2012 3 z 5

Tentokráte se mi výběr opravdu povedl. Neboť tajemství jsou mým oblíbeným tématem a tyto povídky jsou jich plné. Občas je to trošku sci-fi, ale to já můžu. Jo jo, tak takhle by šlo.